Συναντήσεις με Υπουργό Δικαιοσύνης της Νέας Νότιας Ουαλίας (ΝΝΟ) και ομογενείς

Συνάντηση με τον ελληνικής καταγωγής Υπουργό Δικαιοσύνης της Νέας Νότιας Ουαλίας (ΝΝΟ), κ. Γιάννη Χατζηστέργο, είχε σήμερα στο Σίδνεϊ ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), κ. Ταμβάκης, συνοδευόμενος από τον Συντονιστή της Περιφέρειας ΣΑΕ, Ωκεανίας και Άπω Ανατολής, κ. Γιώργο Αγγελόπουλου.

Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα στο γραφείο του κ. Χατζηστέργου, ανταλλάχτηκαν εποικοδομητικές απόψεις σε θέματα που αφορούν στη λειτουργία του ΣΑΕ, στον Απανταχού Ελληνισμό και ειδικότερα της Αυστραλίας. Ο κ. Ταμβάκης ευχαρίστησε τον Υπουργό για την συνεχή και δυναμική υποστήριξη του Ελληνισμού και των ελληνικών θέσεων, από τις υψηλές θέσεις που έχει υπηρετήσει στην πολιτεία της ΝΝΟ.

Νωρίτερα, ο κ. Ταμβάκης επισκέφθηκε το Αυστραλιανό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, που αποτελεί τμήμα του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες του Ινστιτούτου, το οποίο αναπτύσσει σημαντική αρχαιολογική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Κλασσικών και Μεσανατολικών Σπουδών, το οποίο έχει ιδρύσει ο Δρ. Αλέξανδρος Καμπίτογλου, ένας από τους πιο σεβαστούς Αρχαιολόγους στον κόσμο.

Το βράδυ, ο κ. Ταμβάκης μίλησε σε συγκέντρωση ομογενών, στο χώρο της Κυπριακής Κοινότητας ΝΝΟ, όπου παρουσίασε τη δράση που αναπτύσσει το ΣΑΕ.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ, χαιρέτισε την επαναφορά της θέσης του Γενικού Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, ενώ τόνισε ότι με την παροχή άσκησης δικαιώματος ψήφου στους απόδημους, από τον τόπο διαμονής τους και την εκλογή ομογενών βουλευτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, η δημιουργία ειδικού Υπουργείου για τον Απόδημο, στο απώτερο μέλλον, θα είναι φυσική εξέλιξη.

Αναφέρθηκε, επίσης, και στην ίδρυση Δικτύου Φίλων του ΣΑΕ, με στόχο την προσέλκυση επιφανών φιλελλήνων, όπως και ομογενών που δεν ανήκουν σε οργανωμένες παροικιακές οργανώσεις.

Επισημαίνοντας τις άριστες σχέσεις που έχει το ΣΑΕ με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, όπως και με την Εκκλησία της Ελλάδος, ο κ. Ταμβάκης τόνισε ότι η Εκκλησία αποτελεί απαραίτητο συνδετικό κρίκο της ομογένειας.

Τέλος, ο κ Ταμβάκης τόνισε την ανάγκη προσέλκυσης της νέας γενιάς ομογενών και ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικού ιστοχώρου, που θα ενισχύσει τις σχέσεις των νέων ελληνικής καταγωγής ανά την υφήλιο.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΑΕ απάντησε σε ερωτήσεις, επισημαίνοντας-μεταξύ άλλων- ότι η οργάνωση δεν ασκεί εξωτερική πολιτική, συμπαραστέκεται όμως στα μητροπολιτικά κέντρα, της Ελλάδας και της Κύπρου, στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων, με πρώτο το Κυπριακό.

Την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, ο κ. Ταμβάκης αναχωρεί για την Αδελαΐδα της Νότιας Αυστραλίας, όπου έχει σειρά συναντήσεων με ομογενείς και πολιτικούς παράγοντες της πολιτείας και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Μελβούρνη, όπου θα παραστεί στους Πανελλήνιους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Αγώνες του ΣΑΕ Ωκεανίας.