Από τον Πολίτη Βάιο Φασούλα

«Αχ Ελλάδα, Ελλαδούλα, τριανταφυλλιά μ' και ρούσα,

πέρδικα μ' θεών μανούλα, σε αδειάσανε απ' ούλα.

Και σ' αρμέγουνε τα στήθη και σου στύβουν την καρδιά

σε πουλάνε μύθους κι ήθη και σου πνίγουν τη λαλιά.

Τη φωνή σου δεν ακούω, μήτε νιώθω τους παλμούς

κι ούλα τα κουδούνια κρούω, για να διώξω τους εχθρούς…»

(Βουκολικό απόσπασμα. ΒΦ)

 

Η Ελλάδα προσαρμοσμένη και πισθάγκωνα δεμένη στα πλοκάμια της «Παγκοσμιοποίησης» και της «ελεύθερης» αγοράς, της ρεμούλας και της κραιπάλης, της χρεοκοπίας και της αρπαγής, της αυξανόμενης φτώχειας και της ανεργίας, με τα εθνικά προβλήματα άλυτα και χωμένα στον κάδο των… διαπραγματεύσεων και με μια εξωτερική πολιτική άχρηστη και επικίνδυνη, η Ελλάδα των αλυσιδωτών κομματικών σκανδάλων, με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται, οδήγησε και οδηγεί σε αδιέξοδα τους Πολίτες, στο αβέβαιο μέλλον και στον αποκλεισμό, ιδιαίτερα τη νέα γενιά.

Για όλη την τρέχουσα και διαχρονική κατάσταση της Χώρας μας, τα δυο (2) κόμματα εξουσίας, Πασόκ και ΝΔ έχουν μεγάλη ευθύνη, που δυστυχώς, η μέθη τής εξουσίας και της υποταγής σε εξωελλαδικά κέντρα δεν τα επιτρέπει ούτε να κατανοήσουν ούτε να παραδεχτούν το χάος που έχουν δημιουργήσει, παρά μόνο πώς θα κατακτήσουν και πως θα παραμείνουν στην εξουσία-στο σβέρκο του λαού. Οι φιλτραρισμένες «πολιτικές» και οι μεταξύ τους  σ α χ λ έ ς  «αντιπαραθέσεις» που σερβίρουν στο λαό χωρίς ίχνος ντροπής, όχι μόνο δε απέδωσαν προς το καλλίτερο, απεναντίας συρρίκνωσαν τη Χώρα στο μέγιστο. Ας βγει ένας «πολιτικός» των προαναφερόμενων κομμάτων να υποστηρίξει το αντίθετο. Ή θα του βγάλουμε το καπέλο ή θα του αποδώσουμε τον τίτλο της συνενοχής.

Βέβαια υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις, όμως αυτές, οι εξαιρέσεις, σε κάποιο βάθος χρόνου «ξεραίνονται» σαν απότιστα «λουλούδια». Το σύστημα, βλέπετε, είτε αυτό τίθεται σε λειτουργία από τη ΝΔ είτε από το Πασόκ, (κόμματα εγκλωβισμένα στην «ελεύθερη» αγορά που τα σέρνει το άρμα της «Παγκοσμιοποίησης) τα καταβροχθίζει όλα μεταβάλλοντας τον εκλεγμένο από τον λαό βουλευτή σε κομματικό εργαλείο και επονείδιστο συνεργάτη. Αυτό αποδεικνύεται από τους Πολίτες που είναι εγκαταλειμμένοι στη μοίρα τους, άσχετα αν οι προτιμήσεις τους μας δείχνουν άλλα. Εδώ, όσο αφορά τις εκλογοβολικές προτιμήσεις του Πολίτη, σε μεγάλο βαθμό λειτουργεί το συναίσθημα…, α αυτός είναι φίλος, α αυτόν τον ψήφιζε και ο παππούς μου, α μπας και με βολέψει και τα τοιαύτα παρόμοια και πάει λέγοντας με το χορτάρι στο στόμα και λούγκες (κάλους) στις μασχάλες από τα ίδια και τα ίδια ψηφοδέλτια. Αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο εκμεταλλεύσιμο έμψυχο «προϊόν» και «ατού» των μεγάλων αστικών κομμάτων, το οποίο κάποια στιγμή σαν διάττοντας αστέρας θα σβήσει.

Η ΝΔ μετά τη συντριβή της (κι εδώ η άποψή μας είναι ότι πρόκειται για μετατόπιση ψηφοφόρων και προβλημάτων από τον ένα πόλο στον άλλον) στα πλαίσια της εκλογής νέου προέδρου της, βγάζει όλα τα άπλυτά της στη φόρα, λες και τους Πολίτες τους ενδιαφέρει ποιος ήταν περισσότερο διεφθαρμένος και ποιος λιγότερο. Τρελά πράγματα. Τα κανάλια, αφοσιωμένα στο «καθήκον» της αποβλάκωσης των Πολιτών κι αυτή τη φορά δίνουνε τον καλλίτερο εαυτό τους. Αποπροσανατολισμός με στόχο την παρότρυνση προς τον τάδε υποψήφιο-α. Βέβαια αυτά συνέβησαν και στο Πασόκ και στα ίδια χνάρια περπατά και η ΝΔ κάτι που κι εδώ μας δείχνουν την ομοιότητά τους. Μόνο που εδώ η ΝΔ το ξεπέρασε, «ξεσκεπάζοντας» μεταξύ άλλων και «τσαμπουκάδες». Σ' αυτά λοιπόν που η αλληλοκατηγορία έφτασε σε σημείο κυριολεκτικής απαξίωσης και ντροπής, όσο αφορά τους Πολίτες-ψηφοφόρους της, εύλογα διερωτάται ο απλός Πολίτης: Γιατί τόσα πολλά κακά και άσχημα που συνέβαιναν στο πρώην κυβερνών κόμμα της ΝΔ δε τα βγάζανε τότε στη φόρα και τα βγάζουνε κατόπιν εορτής; Εύλογη ερώτηση όπως και η απάντηση ακόμα πιο εύλογη, την οποία – εμείς οι εκτός γραμμών του διπολισμού- μεταφράζουμε σε αίσχος, ντροπή και επονείδιστη καταισχύνει.

Το κακό (αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη κακό) των «αντιπαραθέσεων» ανάμεσα στα επιστρατευμένα στρατόπεδα της ΝΔ, είναι ότι αυτό το κακό μεταφέρεται και στις τοπικές κοινωνίες (βέβαια το ίδιο έγινε και με το Πασόκ) παίρνοντας ποικίλες μορφές, όπως τη μεταξύ των νεοδημοκρατών διχόνοια, τη φωτογράφιση των σχέσεων Κεντρικής Εξουσίας-Κράτος και Δήμος, δηλαδή και οι τοπικοί «άρχοντες» άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο παίζουν το παιχνίδι των υποψηφίων αρχηγών τους. Αυτό και μόνο δείχνει την πολιτική τους υποκουλτούρα, σε ποια έκταση και διάσταση επικρατεί η κομματική τους πειθαρχεία στα αφεντικά τους, και πόσο δηλαδή μένει άσπιλη και αφοσιωμένη στα τοπικά της καθήκοντα η ΤΑ, αφού έτσι όπως παρουσιάζονται τα πράγματα, στο κάθε περιφερειακό νοικοκυριό(ΤΑ)πρέπει να φτάνει(και φτάνει)το χέρι-έκτρωμα της Κεντρικής Εξουσίας και να τα μολύνει όλα .

Όσο για το κυβερνών κόμμα «Πανελλήνιο «Σοσιαλιστικό» Κίνημα» εξακολουθούμε να περιμένουμε το πέρασμα των εκατό ημερών. Προς το παρόν και παρά τις δεσμεύσεις  και εξαγγελίες του, η μέχρι τώρα πορεία του, από αρκετούς χαρακτηρίζεται ως καθυστερημένη πολιτική, πολιτική  σ υ ν έ χ ε ι α ς  της ΝΔ και γενικότερα πολιτική των ληστών της Δύσης.