Μητσοτάκης: «η ΝΔ είναι δυο κομμάτια, το μεγαλύτερο οι Δεξιοί και το μικρότερο εμείς οι Φιλελεύθεροι»
http://www.antinews.gr/?p=24220

Στις 30 Οκτωβρίου 2007, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας για την ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίσθηκε στο Mega και αφού προέβλεψε ότι το σημερινό κυβερνητικό κόμμα θα διαλυόταν είπε τα εξής για τη ΝΔ

ΤΡΕΜΗ: Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξουν φυγόκεντρες δυνάμεις και στο γειτονικό χώρο, δηλαδή και στο άλλο μεγάλο Κόμμα εξουσίας τη Νέα Δημοκρατία, εάν αρχίσουν να επικρατούν τέτοιου είδους τάσεις στο ΠΑΣΟΚ; Γιατί ο δικομματισμός κλονίζεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Αυτό που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας δεν κινδυνεύει σε τίποτε. Ποτέ δεν ήταν πιο ενωμένη η Νέα Δημοκρατία, σας το έχω εξηγήσει κι άλλοτε. Η Νέα Δημοκρατία είναι ουσιαστικά δυο κομμάτια: το μεγάλο κομμάτι της παλιάς Δεξιάς και το μικρότερο κομμάτι ημών των φιλελευθέρων, των παλιών Κεντρώων που ενωθήκαμε μαζί τους. Από την ώρα που εμείς είμαστε αμετακίνητα σταθεροί στη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: «Καραμανλήδες» – «Μητσοτάκηδες» το λένε ορισμένοι εν πάση περιπτώσει.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει θέμα. Ποιος θα κινηθεί δηλαδή; Δεν καταλαβαίνω.

ΤΡΕΜΗ: Γιάννη δεν θα ρωτήσουμε για το αν πιστεύει πάντα, αυτό που είχατε πει πριν από 15 μέρες, ότι ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο καταλληλότερος για την αρχηγία του Κόμματος και για την πρωθυπουργία.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν μπορώ να σας απαντήσω.

ΤΡΕΜΗ: Έχετε αλλάξει γνώμη επ' αυτού;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν θα σας απαντήσω καθόλου. Δεν είναι ευπρεπές εκ μέρους μου αυτή την ώρα που υπάρχει εσωτερική αντιδικία στο ΠΑΣΟΚ, να ανακατευτώ. Δεν είναι δουλειά μου. Οι παρατηρήσεις που έκανα ήταν γενικότερες. …

Διαβάστε την όλη εδώ να δείτε και τι λέει για τα Σκόπια, για τον Ευ. Βενιζέλο κλπ

Σχολίασε τότε το i-reporter:

Ο Μητσοτάκης "κάρφωσε το…φέρετρο" στον Κωστάκη από το Mega

Ο Κ. Μητσοτάκης – αειθαλής πάντα… – ήταν ωμά ειλικρινής, όταν είπε ότι ο Κ. Καραμανλής δεν κινδυνεύει να πέσει γιατί η Ν.Δ. είναι δύο «μέρη». Η πλειοψηφία των «Καραμανλικών» και η «μειοψηφία» των «Φιλελεύθερων» (επανέφερε στο προσκήνιο την συγκεκριμένη λέξη…τυχαία άραγε;).

Για πρώτη φορά (εδώ και πολλά χρόνια) ο Κ. Μητσοτάκης …θύμισε ότι δεν είναι ΝΔ αλλά….προέρχεται από άλλο κόμμα και για πρώτη φορά τόσο ωμά είπε ότι αυτός και η κόρη του κλπ αποτελούν την καθοριστική μειοψηφία στην ΝΔ που χωρίς αυτήν, ο Καραμανλής δεν υπάρχει ..

Βγήκε στο Mega (ο γερόλυκος) για να…στηρίξει υποτίθεται την κόρη του (ως υπουργού των Εξωτερικών) και να διαβεβαιώσει τον Κωστάκη (δημόσια) να μην φοβάται ότι θα πέσει (όπως του λένε όλοι), αλλά στην ουσία έκανε το ακριβώς αντίθετο. Είπε ότι η ΝΔ είναι "σαν το κρασί με το λάδι" (Καραμανλικοί – Μητσοτακικοί) και αυτοί (οι Φιλελεύθεροι) προέρχονται από…αλλού (άρα….όπερ έδει, δείξαι), και επομένως ο Κωστάκης (Καραμανλής) θα είναι πρωθυπουργός όσο θα το θέλει αυτός και η παρέα του κλπ κλπ

paideia-gr