Καταγγελία στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εναντίον του υποδιευθυντή του ΑΠΕ Νικόλα Βουλέλη κατέθεσε η εκλεκτή συνάδελφος   Ιουστίνη Φραγκούλη, ανταπoκρίτρια του ΑΠΕ στον Καναδά.

Η έγκριτη δημοσιογράφος εγκαλεί το Νικόλα Βουλέλη για ανάρμοστη και αντισυναδελφική συμπεριφορά καθώς εκείνος αρνήθηκε να υπογράψει το εξοδολόγιό της  για την αποστολή της στην Αθήνα προκειμένου να καλύψει την επίσημη επίσκεψη της Γενικής Κυβερνήτου του Καναδά Μικαέλ Ζαν στην Ελλάδα.

Η καταγγελία  όμως της συναδέλφου  Ιουστίνης Φραγκούλη  αποκτά μεγαλύτερες  διαστάσεις  όχι μόνο στον χώρο των συναδέλφων, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο αφού εμφανίζει τον κ. Βουλέλη να έχει «σχέσεις και επικοινωνία» κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ  με τον κ. Θωμά Σάρα  για τον οποίο  ήδη έχει προκληθεί μεγάλος σάλος μετά τις αποκαλύψεις του Greek American News Agency για την ανοιχτή  και με δημόσιες επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του,  υποστήριξη  προς τους Σκοπιανούς για την  υβριστική και προκλητικά προπαγανδιστική ταινία  "a name is a name" !   

Η κ. Φραγκούλη εγκαλεί τον υποδιευθυντή του ΑΠΕ και για προηγούμενο περιστατικό. Οπως αναφέρεται στην καταγγελία, ο κ. Βουλέλης πείσθηκε απο το ύποπτο στοιχείο ονόματι Θωμάς Σάρας ότι ο Καναδάς δεν αναγνώρισε επίσημα τα Σκόπια ως Μακεδονία το 2007. Πήρε, λοιπόν,  τηλέφωνο ουρλιάζοντας τη συντάκτη του ότι είχε γράψει ανακρίβειες χωρίς να ελέγξει τις πληροφορίες του Σάρα. Όταν η κ.  Φραγκούλη του έστειλε την επιστολή του καναδικού ΥΠΕΞ για την αναγνώριση αντί να ζητήσει συγγνώμη συνέχισε να ωρύεται σε υψηλούς τόνους με χαρακτηρισμούς που πάντως απάδουν σε μια κυρία, επαγγελματία και γνωστή  επαγγελματία καταξιωμένη συνάδελφο.  

Η καταγγελία της κ. Φραγκούλη και τα όσα αποκαλύπτει με  την έγκληση που κατέθεσε προς την ΕΣΗΕΑ -αν στο μεταξύ  το πειθαρχικό της  ΕΣΗΕΑ κάνει καλά την δουλειά του με εις βάθος έρευνα των όσων καταγγέλλονται ειδικά για τις σχέσεις  και την  επικοινωνία του κ. Βουλέλη  με τον κ. Σάρα-   και δεν θάψει την καταγγελία γιατί  ήδη ασκούνται πιέσεις  να αποσυρθεί η καταγγελία-  ενδέχεται  αυτή η υπόθεση  να αποτελέσει  ντόμινο περαιτέρω  εξελίξεων και αποκαλύψεων  σε πολλά επίπεδα…

Είναι λυπηρό ο υποδιευθυντής του ΑΠΕ κ. Βουλέλης, συνάδελφος επίσης καταξιωμένος με διακρίσεις, να φέρεται ανάρμοστα σε  γνωστούς επαγγελματίες  και καταξιωμένους συναδέλφους-όπως αυτοί που αναφέρονται ονομαστικά στην έγκληση της κ. Φραγκούλη. Και το  ακόμα χειρότερο να έχει επαφές-ο  κ. Βουλέλης- και επικοινωνία  με ανθρώπους αμφιβόλου δημοσιογραφικής και επαγγελαμτικής αξιοπιστίας  σαν το Θωμά Σάρα! Άνθρωπο με καταδίκες και ύποπτη και περίεργη δράση… Θέτωντας έτσι καριέρα και επαγγελματική πορεία  σε περιπέτειες, πολύ περισσότερο όταν  αιτία της δοκιμασίας των επαγγελματικών σχέσεων του με την συνάδελφο κ. Φραγκούλη  είναι  άνθρωποι σαν τον κ. Σάρα του οποίου πλέον δεν ελέγχεται μόνο η επαγγελματική υπόσταση αλλά και αυτή ακόμα η εθνική του συνήδειση  με αυτά που αποκαλύφθηκαν…   Θλιβερό  να όχι επικίνδυνο, γιατί εξ αιτίας  ενός ατόμου, όπως ο κ.Σάρας,   η δράση του οποίου  ελέγχεται  και ερευνάται πολλαπλώς και σε πολλά επίπεδα, πλέον  για τις περίεργες και ύποπτες δραστηριότητες του,  δοκιμάζονται επαγγελματικές πολυετείς συνεργασίες καταξιωμένων  συναδέλφων  αλλά  και αυτό ακόμα το κύρος του κρατικού εθνικού πρακτορείου(ΑΠΕ)!

Το θέμα αναμένεται να προσλάβει περαιτέρω   πολτικές διατάσεις αφού το ρεπορτάζ για την  περίεργη  πολύχρονη ύποπτη  δράση του κ. Σάρα συνεχίζεται με πολλές  ακόμα αποκαλύψεις… Αποκαλύψεις  που θα αφήσουν άναυδη  όχι μονο την δημοσιογραφική οικογένεια σε Ελλάδα, Αμερική και Καναδά αλλά  κυρίως  έλληνες πολιτικούς, όπως ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ  κ. Γιώργος Καραντζαφέρης που εμπιστεύθηκε τον "κύριο" αυτό υιοθετώντας  ανυπόστατες "πληροφορίες και ρεπορτάζ" εναντίον του τότε υπουργού Εξωτερικών και σημερινού Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για  δήθεν δηλώσεις που ποτέ δεν έκανε όπως πρόσφατα αποκάλυψε το Greek American News Agency! 

Παραθέτουμε  το πλήρες κείμενο με την  καταγγελία της συναδέλφου στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για του λόγου το αληθές.

 

Εγκληση

Προς το πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Αθήνα, 23/11/2009

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με πραγματική λύπη αναγκάζομαι να καταθέσω σήμερα την 23η    Νοεμβρίου 2009  αίτηση για πειθαρχική έγκληση του υποδιευθυντού του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων κ. Νικόλα Βουλέλη, ο οποίος φέρεται αντισυναδελφικά σε μένα αλλά και σε πλήθος άλλων συντακτών του ΑΠΕ.

Όπως γνωρίζετε είμαι η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ στον Καναδά από το 1994. Καταγγέλλω, λοιπόν,  τον κ. Βουλέλη, διότι αρνείται να υπογράψει τα έξοδα του ταξιδίου μου-αποστολής στην Αθήνα, τα οποία καλύπτουν την ανταπόκριση για την επίσημη επίσκεψη της Γενικής Κυβερνήτη του Καναδά κυρίας Μικαέλ Ζάν στο Ελληνικό κράτος (29-31 Οκτωβρίου 2009).

Παρότι είχα συνεννοηθεί μαζί του από τον Καναδά ότι ήμουν προσκεκλημένη της κυβερνήτη ως ανταποκρίτρια του ΑΠΕ να καλύψω την εν λόγω επίσκεψη στην Αθήνα, άμα τη καταβολή του εξοδολογίου μου ο κ. Βουλέλης άρχισε να ουρλιάζει κυριολεκτικά προσβάλλοντάς με με τον ανάρμοστο τόνο της φωνής του καθώς πρόβαλε το επιχείρημα πως δεν τον είχα ειδοποιήσει ότι ενώ ήμουν προσκεκλημένη της Γενικής Κυβερνήτου τα έξοδα του ταξιδιού θα  χρεώνονταν στο ΑΠΕ.

Τα έξοδα μιας επίσημης αποστολής με την κυβέρνηση του Καναδά πάντοτε επιβαρύνουν τα μέσα ενημέρωσης  και όχι την Καναδική κυβέρνηση. Αυτή είναι η επίσημη πάγια  πρακτική των ευνομούμενων κρατών, καθώς θεωρείται conflict of interest να πληρώνει η κυβέρνηση τους δημοσιογράφους και τα έξοδά τους. Αλλωστε, το 2003 όταν συμμετείχα στην επίσημη αποστολή του τότε πρωθυπουργού του Καναδά κ. Ζάν Κρετιέν, το ΑΠΕ είχε πληρώσει τα έξοδά μου.

Ο κ. Βουλέλης υπήρξε προσβλητικός όχι μόνο γιατί αρνήθηκε να υπογράψει το εξοδολόγιό μου -γεγονός ανάρμοστο και αντιδεοντολογικό- αλλά γιατί ούρλιαζε κυριολεκτικά όταν προσπάθησα να του εξηγήσω, θίγοντας την προσωπικότητα και την επαγγελματική μου οντότητα ενώπιον τρίτων.

Οφείλω να αναφερθώ και σε άλλη πρότερη ανάρμοστη συμπεριφορά του κ. Βουλέλη το 2007. Τότε με είχε πάρει τηλέφωνο στον Καναδά ουρλιάζοντας ότι είχα στείλει ψευδή είδηση στο ΑΠΕ σχετικά με την αναγώριση των Σκοπίων από τον Καναδά. Ο κ. Βουλέλης είχε πεισθεί από τους λόγους ενός ύποπτου στοιχείου κατοικοεδρεύοντος στο Τορόντο,  ονόματι Θωμά Σάρα (πρόσφατα προσπάθησε να δημιουργήσει θέμα προεκλογικά με το νύν πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου δίνοντας ψεύτικες πληροφορίες στο ΛΑΟΣ) πως δηλαδή ο Καναδάς δεν είχε αναγνωρίσει επίσημα  διμερώς την ΠΓΔΜ. Όταν του έστειλα τη σχετική αλληλογραφία μου με το υπεξ του Καναδά, αντί να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Βουλέλης, συνέχισε να ουρλιάζει και να με προσβάλει.

Τότε τον είχα προειδοποιήσει πως αν συνέχιζε την κατάχρηση της εξουσίας του και την προσβλητική συμπεριφορά του θα τον κατήγγελλα στην ΕΣΗΕΑ. Τώρα ήρθε η ώρα γιατί πιστεύω πως δεν επιτρέπεται τον 21ο αιώνα στο ΑΠΕ να προϊσταται ένας άνθρωπος που δεν σέβεται την εργασία και την προσωπικότητα των συναδέλφων του.

Ο κ. Νικόλας Βουλέλης εντελώς ανερυθρίαστα, κατά την προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, κατάργησε συναδέλφους από τα πόστα τους, όπως την κα Μαίρη Σάββα από το διπλωματικό, δηλώνοντάς τους πως πρέπει να πάνε «ψυγείο», καθώς άλλαξαν οι εποχές.

Θεωρώ πως ο κ. Βουλέλης στην περίπτωσή μου έχει ξεπεράσει τα όρια του σεβασμού της προσωπικότητας του συναδέλφου του, καταχρώμενος της εξουσίας του και ζητώ την έγκληση και τιμωρία του, ούτως ώστε να μη βλάψει άλλους συναδέλφους στο μέλλον.

Ως μάρτυρα της συμπεριφοράς του, για την οποία είχα μιλήσει εκτενώς σε συγκινησιακή φόρτιση, μπορείτε να καλέσετε τη συνάδελφο κα Ιωάννα Κολοβού της Βραδυνής.

Ελπίζοντας ότι θα βρώ τη δικαίωσή μου στο πειθαρχικό όργανο του συνδικαλιστικού μου φορέα

Διατελώ με τιμή

Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη

Ανταποκρίτρια του ΑΠΕ στον Καναδά