Σας παραθέτω 2 ειδήσεις που σίγουρα μας βάζουν σε σκέψεις για τον εμβολιασμό. Κι όχι από τις ύποπτες οικονομικές δοσοληψίες που σίγουρα κρύβονται από πίσω αλλά σε κάτι ακόμα πιό σημαντικό. Την υγεία μας.

Η πρώτη είναι από την εφημερίδα "Καθημερινή" και μας την έστειλε το ιστολόγιο Μεταφράσεις-Translations. (Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα αναρτησή τους ΕΔΩ)

Της Γιώτας Mυρτσιώτη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Περαιτέρω όξυνση στην αντιπαράθεση των επιστημόνων πυροδοτεί η αιφνίδια παραίτηση για λόγους «δεοντολογίας και ηθικής» του προέδρου της Επιτροπής Εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης του νοσοκομείου «Αγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης Στρατή Πλωμαρίτη. «Θεωρώ ανήθικο και αντιδεοντολογικό να προσπαθώ να πείσω τους συμπολίτες μου να εμβολιαστούν τη στιγμή που εγώ ως γιατρός αποφάσισα να μην το κάνω.

Επιπροσθέτως, δεν έχω πεισθεί για την ασφάλεια των συστατικών του νέου εμβολίου, τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί πλήρως» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του. Μέσα στο πλαίσιο της δυσπιστίας που επικρατεί, ο κ. Πλωμαρίτης εκφράζει την άποψη ότι «είναι σεβαστή η κάθε αποψη, ωστόσο η ιατρική κοινότητα που φέρει την ευθύνη έπρεπε να εξαντλήσει τον διάλογο» γύρω από το επίμαχο θέμα του μαζικού εμβολιασμού.

(Δείτε ολόκληρο το άρθρο της Καθημερινής με τις απόψεις του κ. Πλωμαρίτη ΕΔΩ)

Η δεύτερη είδηση είδαμε στο Ελλήνων Αφύπνιση και είναι από το Αθηναϊκό Πρακτορέιο Ειδήσεων.

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το εμβόλιο της νέας γρίπης διέταξε ο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, Κωνσταντίνος Μπούτσικος. Την αφορμή έδωσαν οι ενστάσεις που εξέφρασαν ιδιώτες γιατροί σχετικά με τις παρενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσει.
"Έχοντας έρθει σε επαφή με ιδιώτες ιατρούς σχετικά με το εμβόλιο κατά του ιού Η1Ν1 (νέα γρίπη) διαπιστώθηκαν σοβαρές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου τα συστατικά αυτού, την διαδικασία δοκιμής του πριν τη παραγωγή του, τους ελέγχους στους οποίους υποβλήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις παρενέργειες που θα έχει τις οποίες χαρακτηρίζουν σοβαρές έως επικίνδυνες", αναφέρει στην παραγγελία της έρευνας ο εισαγγελέας.
"Περαιτέρω μου μετέφεραν ότι οι επιφυλάξεις τους εντάθηκαν όταν διάβασαν το έντυπο οδηγιών που εσωκλείεται στο κουτί του εμβολίο", προσθέτει.

Ζητεί από τον πταισματοδίκη Ρόδου να λάβει κατάθεση από:

  • Τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου Γιατρούς σχετικών ειδικοτήτων του νοσοκομείου Τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Ιδιωτών γιατρών που θα του υποδείξει ο πρόεδρος του συλλόγου

Η δικογραφία, η οποία θα περιλαμβάνει και τις οδηγίες του εμβολίου θα αποσταλεί στη συνέχεια στον πταισματοδίκη Αθηνών για να ληφθούν καταθέσεις από:

  • Τον πρόεδρο της Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης Τον πρόεδρο του ΚΕΛΠΝΟ οποιοδήποτε υπηρεσιακό παράγοντα σχετικό με τα θέματα της παραγγελίας.

Από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Και μετά θέλετε να πάμε να εμβολιαστούμε;

ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily