H μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έγραψε για εκείνους που εκμεταλλεύθηκαν το θάνατο του παιδιού της! ΔΕΙΤΕ  ΕΔΩ ΣΕ VIDEO ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ  

Τον θάνατο του παιδιού της δεν τον σεβάστηκαν. Δεν της συμπαραστάθηκαν, κανείς από εκείνους που τα σπάσανε, τα σπάνε και θα τα σπάσουν δεν ήτανε δίπλα της. Κάποιοι έκαναν το γιο της σύμβολο και φώναξαν "ζήτω η επανάσταση του Αλέξη", άλλοι εκμεταλλεύθηκαν πολιτικά τον θάνατο του, και για άλλους το γεγονός αυτό ήταν η αφορμή για να βγουν στο δρόμο,να γίνουν ένα με τη μάζα και να εκτονωθούν.
Το σίγουρο είναι πως εκείνοι που σεβάστηκαν πραγματικά το νεκρό γιο της δεν κατέφυγαν στη βία, και ούτε τον εκμεταλλεύθηκαν με όλους τους δυνατούς τρόπους.
Δεν μπορώ να ξέρω πως αισθανόταν και πως αισθάνεται η γυναίκα αυτή έπειτα από όλα αυτά, κανείς μας δεν μπορεί να ξέρει. Όμως όλοι αυτοί που "επαναστάτησαν" για τον άδικο θάνατο του γιου της, δεν ήταν κοντά της για να μετριάσουν τον πόνο της. Δεν πιστεύω πως όλα αυτά που έγιναν την παρηγόρησαν, ή πως όσα γίνονται και θα γίνουν την παρηγορούν, κάθε άλλο μάλιστα αν κρίνω από το σημείωμα της.

Φέτος μην φτάσετε στα άκρα.
Διαδηλώστε ειρηνικά.
Η βία ούτε νόημα έχει, ούτε οδηγεί σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα! 

Αναμένοντας τις αυριανές πορείες που θα γίνουν στο κέντρο της Αθήνας, αναρτώ ένα δημοσίευμα που ήρθε στο "φως" το Μάιο του 2009, και έκανε λόγο για τα πραγματικά αίτια των βανδαλισμών του περασμένου Δεκεμβρίου.

Τίτλος: Γάλλος δημοσιογράφος κατηγορεί Κοσοβάρους και Αμερικανούς για τις ταραχές του Δεκέμβρη στην Αθήνα

Του Ιωάννη Μιχαλέτου

Τα διεθνή ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα έχουν δώσει ορισμένα επιπλέον στοιχεία σχετικά με τις ταραχές του Δεκεμβρίου στην Αθήνα, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όχι μόνο ιστορικό. Ο Γάλλος γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας THIERRY MEYSSAN, πρόσφατα έδωσε συνέντευξη όπου και περιέγραψε ότι κατά τις δικές του πληροφορίες ομάδες Κοσοβάρων στέλνονταν στην Ελλάδα για ταραχές και βανδαλισμούς με παρότρυνση των Αμερικανών με διττό σκοπό: Πτώση της Ελληνικής κυβέρνησης και δημιουργία προβλημάτων στην Ευρωζωνη με στόχευση το σκληρό πυρήνα της ΕΕ (Γαλλία-Γερμανία, κ.α). Επιπλέον αναφέρει ότι οι ταραχές είναι ευρύτερο σχέδιο με σαφέστατο στόχο την Ε.Ε και βεβαίως την Ελλάδα ως ένα κράτος που θα μπορούσε να εφαρμοστεί μια τέτοια "επίθεση".

Η εκτίμηση αυτή ταιριάζει απολύτως με τις αποκαλύψεις που έκανε ο Έλληνας ανταποκριτής στην Ουάσινγκτον, Λάμπρος Παπαντωνίου, όπου παρέθεσε και συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία προκειμένου να στηρίξει τις αποκαλύψεις τους. Το παρόν διάστημα σύμφωνα με την εφημερίδα το ΠΑΡΟΝ, ο Λάμπρος Παπαντωνίου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις ΗΠΑ μετά από προσβολή απο εγκεφαλίτιδα.

Διαβάστε κι άλλο »

ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ


Σε οριακή κατάσταση επιχειρησιακής αντοχής βρίσκονται εδώ και τρία εικοσιτετράωρα οι αρχές ασφαλείας, με ότι αυτό συνεπάγεται.Εδώ και εβδομάδες Κρατική Ασφάλεια, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και Ασφάλεια Αττικής συνεργάζονται και είναι εξαιρετικά θορυβημένοι από πληροφορίες που λένε ότι η υποτιθέμενη ανενεργός εδώ και μήνες φράξια των δύο τρομοκρατικών οργανώσεων “Σέχτα” και “Επαναστατικός Αγώνας”, απεργάζονται ύπουλο και βρώμικο σχέδιο δολοφονίας πολιτικού προσώπου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας για τρείς με τέσσερεις πολιτικούς αλλά και για δέκα επιχειρηματίες που υποτίθεται ότι βρίσκονται στο στόχο βίαιης ενέργειας.

Τα πράγματα και η κατάσταση αυτές τις μέρες δεν είναι εύκολη. Από τη μία έχει κινητοποιηθεί όλη σχεδόν η αστυνομική δύναμη του λεκανοπεδίου για τα μέτρα τάξης για τις “μέρες του Αλέξη” και από την άλλη βρίσκονται σε εξέλιξη παρακολουθήσεις

Διαβάστε Αναλυτικά "ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ"

Υπό κατάληψη τελούν περισσότερες από 50 σχολές σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, κλειστές παραμένουν όλες οι σχολές του Πολυτεχνείου, ακόμα και το ιστορικό κτίριο της Πατησίων, καθώς και οκτώ σχολές από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κλειστές παραμένουν και έντεκα σχολές στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, έξι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και εννέα στη Θεσσαλονίκη και όλες οι σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης και Ξάνθης, όπου οι φοιτητές διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις μνήμης στον Αλέξη Γρηγορόπουλο 

ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ;

Από αλλού το περίμεναν και από αλλού τους ήρθε.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες επίθεση κουκουλοφόρων είναι σε εξελιξη αυτή τη στιγμή στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου.Σύμφωνα με την αστυνομία έχουν προκαλέσει φθορές σε αυτοκίνητα και καταστήματα και έχουν στήσει οδοφράγματα με κάδους απορριμάτων, όπου έβαλαν και φωτιά.

"Αν είχε φοβηθεί το δολοφόνο του, τώρα θα ζούσε", λέει η κυρία Τζίνα Τσαλικιάν μητερα του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Μπαίνω στο κατάστημά της στην οδό Βουκουρεστίου, με αμηχανία, για να τη συναντήσω. Ήθελα από πέρυσι να τη δω από κοντά, αλλά το ένστικτό μου έλεγε ότι πρέπει να είναι μεταγενέστερος ο χρόνος της συνάντησης…

Την βλέπω, είναι γλυκειά, εγκάρδια, μια ήρεμη επαγγελματίας στο χώρο της δουλειάς της. Αν δεν ξέρεις τι έγινε πέρυσι αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, δεν θα καταλάβεις ότι αυτή η γυναίκα κουβαλάει μέσα της όλο τον πόνο της απόλυτης απώλειας, που είναι ο χαμός του παιδιού σου, αλλά και όλο το φορτίο των βίαιων γεγονότων που σημάδεψαν τη χώρα, μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

«Με βαραίνει ότι του έμαθα να μη φοβάται τίποτα στη ζωή» – μου λέει- και καταλαβαίνω αμέσως… Αν φοβόταν , ίσως να μην είχε ορθώσει την εφηβική του αντίδραση στο γνωστό σε όλους μας «βαρβαρισμό» κάποιων οργάνων της τάξης…

«Αν είχε φοβηθεί το δολοφόνο του, τώρα θα ζούσε» λέει η κα. Τζίνα Τσαλικιάν.

«Αυτό το βάρος κουβαλάω, τον έμαθα να μην φοβάται…».

Τη νιώθω, αισθάνομαι άβολα, δεν είμαι η δημοσιογράφος κι' εκείνη η επιχειρηματίας. Είμαι η μάνα και είναι η μάνα. Το ίδιο βάρος θα ένιωθα και εγώ…

«Είμαι μια γυναίκα που πάλεψα και δούλεψα πολύ. Αυτό μάθαινα και στα παιδιά μου. Ο Αλέξης ερχόταν εδώ και με βοηθούσε – δούλευε μαζί μου – ήταν ένα καλό, καλοαναθρεμμένο παιδί- όχι αυτά που λένε βουτυρόπαιδα – ένα παιδί με ανατροφή καλή , που του την έδωσα εγώ».

«Και η δίκη; Τι θα γίνει με τη δίκη που θα ξύσει πληγές;» τη ρωτάω…

Αντιδρά πολύ, με αξιοπρέπεια μεν, αλλά πολύ. Την χτυπάει βαθειά το γεγονός ότι θα ακουστεί ξανά από τα χείλη του γνωστού δικηγόρου η φράση «το παιδί με την αποκλίνουσα συμπεριφορά». Όπως την πειράζει βαθειά ότι περιφέρεται η δίκη από χωρίου εις χωρίον. Θέλει μια δίκη για το δολοφόνο του παιδιού της. «Θέλω να ξέρω ότι το παιδί μου δεν έφυγε, όπως ένα σκυλί που το πάτησε ένα αυτοκίνητο και το άφησε στην άκρη του δρόμου».

Θέλει ακόμη να μην γίνει καμία εκμετάλλευση πολιτική στην επέτειο του ενός χρόνου από το χαμό του Αλέξη και τα βίαια γεγονότα που σάρωσαν την Ελλάδα.

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης – μου λέει – ζήτησε η μνήμη του Αλέξη να μην σφραγιστεί φέτος με βία. Θα ήθελα, η 6η Δεκεμβρίου να καθιερωθεί από την πολιτεία ως, « ημέρα κατά της βίας»ή ως «ημέρα των δικαιωμάτων των νέων».

«Αυτή θα ήταν και η καλύτερη τιμή για τη μνήμη του παιδιού μου».

Θα ήταν και μια λογική πρόταση – λέω εγώ – στον Υπ. Δημόσιας Τάξης (με τον οποίο μίλησα αφού είδα την Τζίνα Τσαλικιάν) ώστε οι νέοι που ξεχύθηκαν πέρυσι στους δρόμους και το ίδιο θέλουν να κάνουν και φέτος, να μην «καπελωθούν» από βίαιες αυθαιρεσίες άλλων, είτε αυτοί είναι αστυνομικοί, είτε είναι πολίτες.

Πριν φύγω από το μαγαζί της οδού Βουκουρεστίου, είμαι εγώ αυτή που δακρύζω όταν μου δείχνει τη φωτογραφία που έχει εκεί του Αλέξη, και είμαι εγώ αυτή που αισθάνομαι την ανάγκη, να την κρατήσω σφιχτά στην αγκαλιά μου, πριν φύγω.

Η μαμά του Αλέξη αντέχει , γιατί ξέρει ότι θα πρέπει να το αντέξει, μέχρι το τέλος της ζωής της. 
Έλλη Στάη

Αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας Γρηγορόπουλου μιλά για πρώτη φορά

Αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας Γρηγορόπουλου μιλά για πρώτη φορά Το Κενό Δίκτυο παρουσιάζει την Δημόσια Κατάθεση μιας Αυτόπτου Μάρτυρος της Δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η κοπέλα που μιλά σε αυτή την δημοσίευση έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο μέσα απο το βίντεο της δολοφονίας το οποίο κινηματογράφησε από το μπαλκόνι του σπιτιού της που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το σημείο της δολοφονίας και πρόκειται να είναι μια από της βασικές μάρτυρες κατηγορίας του δολοφόνου αστυνομικού Επ.Κορκoνέα.

Η μαρτυρία είναι ένα απόσπασμα από το βιβλίο "We Are An Image From The Future" (Είμαστε Μια Εικόνα Από το Μέλλον) που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2010 στις Η.Π.Α. από τον Αναρχικό εκδοτικό οίκο ΑΚPrees με την επιμέλεια των A.G.Scwartz, Τάσος Σαγρής, Κενό Δίκτυο.

Διαβάστε τη συγκλονιστική μαρτυρία

…….

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ:ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ.ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΝ…

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ,ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΟΥΡΕΛΗ,ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ…ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ…

-Τι παιδί ήταν ο Αλέξανδρος; Διότι πολλοί μίλησαν γι' αυτόν, εκτός από εσάς,τον πατέρα του.

Ενα άψογο παιδί.άψογο παιδί. Είχε ήθος. Θυμάμαι όταν ερχόταν στο σπίτι με την αδελφή του, την Αριέττα, και τους μαγείρευα. Με περίμενε να κάτσω στο τραπέζι για να ξεκινήσει να τρώει. Τέτοιους τρόπους και συμπεριφορά είχε το παιδί μου. Ο Αλέξανδρος φοίτησε στη Σχολή Μωραΐτη από την Α' Δημοτικού έως την Γ' Γυμνασίου. Μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο, η μητέρα του αποφάσισε να τον εγγράψει σε άλλο ιδιωτικό σχολείο προκειμένου να παρακολουθήσει τις τάξεις του λυκείου, στο Εκπαιδευτήριο Ωθηση.

Ωστόσο, ο ειδικός φρουρός που πυροβόλησε τον 15χρονο είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στο απολογητικό του υπόμνημα ότι «ο θανών είχε αποβληθεί από τη Σχολή Μωραΐτη και άλλαζε συχνά σχολεία», αποδίδοντάς του μάλιστα «αποκλίνουσα συμπεριφορά».
Ο πατέρας του αποκαθιστά σήμερα την αλήθεια.«Δεν τον έδιωξαν από το σχολείο, αλλά ήταν απόφαση της οικογένειας να πάει σε άλλο. Εξάλλου, δεν έφυγε μόνο ο Αλέξανδρος, αλλά και η αδελφή του. Αυτά που λέω σήμερα μπορούν να τα επιβεβαιώσουν τα δύο σχολεία.
Αλλωστε η Σχολή Μωραΐτη είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία σημείωνε ότι το διάστημα της φοίτησής του ο Αλέξανδρος είχε λαμπρές σχέσεις με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές του, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο διδακτικό προσωπικό, είχε πολύ καλή συμπεριφορά και η διαγωγή χαρακτηριζόταν και ήταν πάντα κοσμιωτάτη».

Ο ίδιος αισθάνεται αγανάκτηση από την απόφαση να δικαστούν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του παιδιού του στην Αμφισσα και όχι στην Αθήνα, τονίζοντας:
«Ζω σε μια έννομη πολιτεία και η πολιτεία αυτή οφείλει να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της δίκης. Η απόφαση για τη διεξαγωγή της δίκης στην Αμφισσα βολεύει την πολιτεία, όχι όμως εμάς. Εγώ και οι μάρτυρες της υπόθεσης αναγκαζόμαστε να μετοικήσουμε μέσα στην ίδια μας την πατρίδα και να πάμε να μείνουμε για μήνες στην Αμφισσα,όσο κρατήσει η δίκη».

Στο ερώτημα αν πιστεύει ότι η ελληνική πολιτεία μπορεί να διασφαλίσει τη διεξαγωγή μιας ήρεμης δίκης χωρίς παρατράγουδα, απαντά: «Δεν είμαι εγώ η πολιτεία για να το πω. Αυτό που ξέρω, όμως, είναι ότι η δίκη πρέπει να γίνει στην Αθήνα».

Αύριο το πρωί ο κ. Γρηγορόπουλος θα παραστεί στο μνημόσυνο του αδικοχαμένου γιου του,το οποίο θα τελεστεί στο Κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου. Στη δύσκολη αυτή στιγμή αναμένεται να βρεθούν εκατοντάδες συμπολίτες μας, ενώ πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν τον φόβο ότι μπορεί τα πράγματα να ξεφύγουν από τον έλεγχο.
Ο κ. Γρηγορόπουλος απευθύνει έκκληση προς όλους να απέχουν από επεισόδια και πράξεις βίας που θα αμαυρώσουν τη μνήμη του παιδιού του: «Κάνω έκκληση σε όσους σκοπεύουν να δημιουργήσουν επεισόδια να μην το κάνουν. Μακριά από εμένα τέτοιες αντιδράσεις. Παρεκτροπές, βιαιότητες, βανδαλισμοί, ακόμη και τα υβριστικά συνθήματα δεν συνάδουν με αυτή τη στιγμή. Δεν θέλω να ξαναδώ την Αθήνα να καίγεται όπως έγινε πέρυσι. Με αυτό τον τρόπο δεν τιμούν τη μνήμη του παιδιού μου αλλά την αμαυρώνουν.
Ούτε ο Αλέξανδρος θα ήθελε να γίνουν επεισόδια». Δεν κρύβει ωστόσο τον προβληματισμό του για όσα διαβάζει και ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για «καραβάνια» αντιεξουσιαστών που καταφθάνουν απ'όλα τα μέρη της Ευρώπης: «Με ανησυχούν αυτά που ακούω, ότι θα έρθουν αντιεξουσιαστές ακόμα και από το εξωτερικό, για να συμμετάσχουν στα επεισόδια. Είμαι κατά αυτών των ανθρώπων,δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί τους».

5/12/09

Η διαφύλαξη του ειρηνικού κλίματος στις διαδηλώσεις και εκδηλώσεις για την πρώτη επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, αποτελεί τεστ για την ΕΛ.ΑΣ, η οποία έχει γνωστοποιήσει ότι είναι σε επιφυλακή χιλιάδες αστυνομικοί…

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο κινηματογράφος «Ολύμπιον» στην πλατεία Αριστοτέλους, κατελήφθη από άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου. Στόχος τους, όπως υποστηρίζουν, είναι να μετατραπεί ο κινηματογράφος σε έναν κοινωνικό χώρο αντίστασης με προβολές από τις 3 το μεσημέρι και ανοιχτή συζήτηση στις 7 το απόγευμα για τον περσινό Δεκέμβρη, αλλά και για τις επερχόμενες εξεγέρσεις.

Επίσης, ομάδα της νεολαίας Συνασπισμού Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχε και η βουλευτής του κόμματος, Λίτσα Αμμανατίδου, ξεδίπλωσε στον Λευκό Πύργο πανό με σύνθημα «η Εξέγερση είναι πάντα δίκαιη, διεκδικούμε ζωή, όχι επιβίωση».

Το πανό γρήγορα σκίστηκε από τον αέρα και ύστερα από διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, τα μέλη της ομάδας κατέβηκαν από τον Λευκό Πύργο και πραγματοποίησαν συμβολική πορεία στην Εγνατία, χωρίς να προκληθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Από την ΕΛ.ΑΣ έγινε γνωστό ότι λαμβάνονται δρακόντεια μέτρα, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 10.000 αστυνομικών.

Το απόγευμα του Σαββάτου κάτοικοι των Εξαρχείων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας του μαθητή.

Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί μνημόσυνο στο νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου. Στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση στα Προπύλαια και στις 20.00 στη διασταύρωση των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών. Στάση εργασίας για την ίδια ημέρα έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, από τις 12.00 ως τη λήξη του ωραρίου.

Επίσης, τη Δευτέρα πορείες και κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Την ίδια ώρα, περισσότερες από 50 πανεπιστημιακές σχολές της χώρας τελούν υπό κατάληψη.

Εκκλήσεις για ειρηνικές διαδηλώσεις

Μετά τον πρωθυπουργό, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε έκκληση για ειρηνικές διαδηλώσεις. «Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν ήταν μόνο μία απεχθής πράξη. Ηταν ένα δίδαγμα για όλους μας, πού μπορεί να οδηγήσει η αυθαιρεσία», επισημαίνει ο Κ. Παπούλιας.

Ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες να τιμήσουν τη μνήμη του 15χρονου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας και του αποκλεισμού. «Είμαστε ενάντια στη βία, τόσο την κρατική όσο και την ατομική», τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι «η βία αναπαράγει τα προβλήματα».

Είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένα ενιαίο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο ενάντια στη βία, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος διεμήνυσε τα εξής: «Δεν θα ανεχθούμε επανάληψη σκηνικού τρόμου στις πόλεις. Δεν θα παραδώσουμε την Αθήνα σε βανδαλισμούς. Δεν θα επιτρέψουμε εκμετάλλευση της μνήμης του αδικοχαμένου Αλέξη. Δεν είμαστε εδώ για να συμβιβαστούμε με τη βία και την ανομία, αλλά για να ενθαρρύνουμε τους αγώνες και το στοίχημα των παιδιών να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες απομονώνοντας τις περιφερειακές ομάδες που θέλουν να δημιουργήσουν άβατα και γκέτο».

«Οφείλουμε να προστατέψουμε την κοινωνία από όσους εξαπολύουν τυφλή βία εναντίον της. Και σε αυτό πρέπει να είμαστε ανυποχώρητοι. Η βία εξαχρειώνει και υπονομεύει τη Δημοκρατία, την οποία οφείλουμε να προστατέψουμε», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και για ωμή κρατική βία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η νεολαία έχει λόγους που εξεγείρεται, που αγωνίζεται, που διεκδικεί. «Στηρίζουμε τους αγώνες των νέων γιατί οι νέοι έχουν δίκιο. Το κάναμε πέρυσι θα το επαναλάβουμε και φέτος. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου, υποστηρίζουμε την πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου», αναφέρει. 

Με αφορμή την θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των νεολαίων μας, τόνισε:

«Τα παιδιά μας δικαιούνται και οφείλουν να εξεγείρονται, ενάντια σε ό, τι κακό συμβαίνει γύρω τους.

Δικαιούνται να εξαγριώνονται με την υποκρισία και την αδυναμία μας να τους παραδώσουμε έναν κόσμο πιο δίκαιο και πιο ανθρώπινο. Με το θράσος μας να δανειζόμαστε από αυτά, από το μέλλον τους, για να βολευόμαστε εμείς.

Τα παιδιά μας έχουν χρέος να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο συμμαθητή τους. Πρέπει ωστόσο να προσέξουν, ο δικαιολογημένος ζήλος τους, να είναι «κατ? επίγνωση» . Να διαδηλώσουν χωρίς να καταστρέψουν, πολύ περισσότερο να προκαλέσουν νέο θρήνο.

Τα εμπιστευόμαστε.

Και εμείς, εμείς οι μεγαλύτεροι που ορίζουμε με τις επιλογές και τις ενέργειές μας κατά κάποιο τρόπο τη μοίρα αυτού του τόπου, να την κατευθύνουμε σε δρόμους ισχύος, προόδου, ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης».

11 45 mm Εισβολή πριν λίγη ώρα σε αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρες των ΜΑΤ έσπασαν τα τζάμια και μπήκαν στον αυτοδιαχειριζόμενο στέκι το οποίο φέρει την ονομασία «Ρεσάλτο».

Φαίνεται μάλιστα πως έχουν προσάγει πάνω από 10 άτομα τα οποία όπως λένε οι πληροφορίες θα οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ και όχι σε κάποιο αστυνομικό τμήμα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η έφοδος ενώ παραμένει άγνωοστο το αν οι προσαχθέντες θα κατηγορηθούν για κάποιο αδίκημα.

Η έφοδος έγινε με την παρουσία εισαγγελέα χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής λόγος για τον οποίο πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση.

11 30 mm Ο φόβος επεισοδίων έχει νεκρώσει τα πάντα στο Κέντρο της Αθήνας που έχουν μαζευτεί χιλιάδες Αστυνομικοί για να επιβάλλουν την Τάξη. Μέχρι στιγμής τα πάνε καλά αλλά από τα μεσάνυχτα και μετά θα έχουν σοβαρό πρόβλημα. Ομάδες Αντιεξουσιαστών είναι αποφασισμένες να εκδικηθούν για την δολοφονία του Αλέξη και σίγουρα λένε κάποιος Αστυνομικός θα βρεθεί στην εντατική κάποιου Νοσοκομείου!!! Εμείς ελπίζουμε να μην κάνουν τις απειλές τους πράξεις και κυρίως να κυλήσουν όλα ομάλα.

Για ότι νεότερο  ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ  ΜΕ  ΣΥΝΕΧΗ  ΡΟΗ  ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ .


Μάχες σώμα με σώμα σε Προπύλαια – Νομική

Στις πορείες για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Δολοφονική επίθεση αντιεξουσιαστών εις βάρος του πρύτανη Χρ.Κίττα Συνεχίζονται τα επεισόδια στο κέντρο

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στην εντατική νοσηλεύεται ο Συνεχίζονται τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Συνεχίζεται η ένταση στο κέντρο

Εστίες έντασης στο κέντρο της Αθήνας

Οκτώ συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη μετά από έφοδο της αστυνομίας στο ΑΠΘ Επεισόδια στη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου

Επεισόδια στα Προπύλαια

Σοβαρά επεισόδια ένα χρόνο μετά το θάνατο του Αλ. Γρηγορόπουλου

Αθήνα: Ολοκληρώθηκε η πορεία – Θεσσαλονίκη ξεκινά κανούργια

Σε ύφεση η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας μετά τα επεισόδια

Οδομαχίες, καταλήψεις, συλλήψεις, πορείες

ΔΕΙΤΕ ΤΙ (ΠΡΟ)ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 12 2009
ΣΗΜΕΡΑ, Δευτέρα 07
10:00 πορεια στο αστυνομικο (Καλλιθεα)
10:00 ΠΟΡΕΙΑ ('ΑΡΓΟΣ)
10:30 ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)
10:30 ΠΟΡΕΙΑ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)
11:00 ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Κ ΟΧΙ ΜΟΝΟ (Θεσσαλονικη)
12:00 Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο (Αθήνα)
12:00 ΠΟΡΕΙΑ (ΒΟΛΟΣ)
12:00 Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο (Αθήνα)
12:30 ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ (ΑΘΗΝΑ)
18:00 Πορεία (Ηράκλειο)
18:30 ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΡΓΑΤΕΣ κλπ (Χίος)
ΑΥΡΙΟ, Τρίτη 08
17:00 προβολή Η Ιστορία μιας ληστείας – Κοινωνική ληστεία (Σέρρες)
18:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ (Ρέθυμνο)
19:00 Νοέμβρης 1973 – Δεκέμβρης 2008 (Αθήνα)