Της Ιουστίνης Φραγκούλη

Με τον πιο χυδαίο τρόπο η αστυνομία εισέβαλε στο Ρεσάλτο, έκανε συλλήψεις και με τον πιο άκομψο τρόπο προσπάθησε να εκθέσει το όνομα του Γρηγόρη Νιώτη, καθώς μέσα στους 64 συλληφθέντες του Ρεσάλτο ήταν τα δυό ενήλικα παιδιά του, ώριμοι ακαδημαϊκοί πολίτες. Τα μέσα ενημέρωσης όρμησαν να κατασπαράξουν τον Α αντιπρόεδρο της Βουλής, αποτολμώντας να ζητήσουν ακόμη και την παραίτησή σου απο τον βουλευτικό θώκο.

Κι όμως ο Γρηγόρης Νιώτης των μεγάλων αγώνων για τη σοσιαλιστική παράταξη, για τον Απόδημο Ελληνισμό και για τον Πειραιά  διατήρησε τόνους ψύχραιμου πατέρα και ψυχραιμότερου πολίτη. Δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στα ενήλικα παιδιά του και στη Δικαιοσύνη.

Ωστόσο, γιατί συνδέθηκε σε πρωτοσέλιδα φάλτσα ο Γρηγόρης Νιώτης με την απόφαση των παιδιών του να συχνάζουν σε ένα στέκι, το Ρεσάλτο, το οποίο φαίνεται να είναι αποδεκτό στην κοινωνία του Κερατσινίου σαν ένα εναλλακτικό στέκι νεαρών κι ανήσυχων παιδιών;

Γιατί έγινε αυτή η τεράστια προσπάθεια να σπιλωθεί ο Α Αντιπρόεδρος της Βουλής, επειδή τα παιδιά του ως ελέυθεροι πολίτες σε ώριμη ηλικία επιλέγουν τον άλφα ή το βήτα τρόπο πολιτικής δράσης; (Εννοείται πως δεν συνελήφθησαν ούτε να κλέβουν τράπεζες ούτε να βάζουν βόμβες μολότωφ ούτε να κατεβάζουν την ελληνική σημαία ούτε να είναι κουκουλοφόροι!)

Είναι φανερό πως επρόκειτο για μια στοχευμένη προσπάθεια να γονατίσει ο Γρηγόρης Νιώτης, ο άνθρωπος που έχει δώσει έντιμους αγώνες για να ακουστεί η φωνή του Απόδημου Ελληνισμού στην Ελλάδα. Να διασυρθεί και να πιεστεί πολιτικά αυτός, που ενώ εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς στη Β Πειραιώς, δεν έχει ακουστεί για δοσοληψίες με τα μεγάλα ναυτιλιακά και άλλα συμφέροντα της περιοχής του.

Θεωρώ πως η στοχευμένη και αναίτια εισβολή της αστυνομίας καθώς και η σύλληψη των παιδιών του Νιώτη στο Ρεσάλτο, υποκρύπτει τον εσωτερικό πόλεμο του παλιού με το νέο ΠΑΣΟΚ.

Είναι φανερό πως κάποιοι προσπάθησαν να «φάνε» τον πρώην υπουργό και νύν πρώτο αντιπρόεδρο της Βουλής, γιατί δεν ανέχονται τους ΤΙΜΙΟΥΣ, τους ΑΘΟΡΥΒΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ της πολιτικής.

Τα παιδιά του Γρηγόρη Νιώτη αφέθηκαν ελεύθερα μαζί με τους άλλους συλληφθέντες μετά απο ψήφισμα του δήμου Κερατσινίου, που έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Εμείς ως Απόδημοι Ελληνες γνωρίζουμε την εντιμότητα του Γρηγόρη Νιώτη, την εκπληκτική του ικανότητα σε όλους τους τομείς ( και στην πατρότητα) και του συμπαραστεκόμαστε σε όλες τις προκλήσεις και τις διαβολές που ενδέχεται να δεχθεί στο μέλλον.

Κανείς μας δεν θα συμπορευθεί με τους διαβολείς , κανείς μας δεν θα καταπιεί το μότο:  «Σπίλωσε, σπίλωσε όλο και κάτι θα μείνει».

Για μάς ο Α Αντιπρόεδρος της Βουλής θα μείνει άθικτος απο τις άδικες επιθέσεις μέσω των παιδιών του. Τα οποία έχουν δικαίωμα στη διαφορετικότητα των απόψεων και δεν ταυτίζονται επ ουδενί με τους βαλτούς κουκουλοφόρους της Αθήνας!

Παραθέτω το ψήφισμα του Δήμου Κερατσινίου για του λόγου μου το αληθές:

«To ψήφισμα που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου, με το οποίο καταγγέλει την έφφοδο της αστυνομίας στο Ρεσάλτο.
Το κείμενο έχει ως εξής:
Μετά από τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη μας, το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου κατά πλειοψηφία (των κ. Δημητρίου Μουρίκη και κας Σοφίας Θωμάρεη εχόντων την άποψη ότι πρέπει να γίνει δεκτό το υποβληθέν δικό τους ψήφισμα) αποφάσισε:
1ον/ Δηλώνουμε ότι…
δεν ανεχόμαστε στην πόλη μας την κρατική καταστολή για πολιτικές πράξεις και ενέργειες.
2ον/ Καταγγέλλουμε την επίθεση της αστυνομίας στον πολιτικό χώρο ΡΕΣΑΛΤΟ του Κερατσινίου και το Δημαρχιακό Μέγαρο.
3ον/ Η πολιτική κίνηση ΡΕΣΑΛΤΟ λειτουργεί και δραστηριοποιείται στην πόλη μας με πολιτικές, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.
4ον/ Ζητάμε να αφεθούν ελεύθεροι οι 64 συλληφθέντες πολίτες που συνελήφθησαν στην πόλη μας.
5ον/ Δηλώνουμε ότι κανένα αδίκημα ή καταστροφή δεν συντελέστηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
6ον/ Η πράξη εισόδου στο Δημαρχείο των 42 συλληφθέντων για μας είναι μια καθαρά πολιτική πράξη και την αποδεχόμαστε.
7ον/ Καταγγέλλουμε τα ΜΜΕ που διαστρέβλωσαν και παραποίησαν τα γεγονότα συνειδητά ή από λάθος πληροφόρηση.
8ον/ Η Διοίκηση του Δήμου να οργανώσει συνέντευξη τύπου για να αποκαταστήσει την αλήθεια, διότι στην πόλη μας θεωρούμε θεμιτή την πολιτική πράξη.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΕΟΝΤΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ»