Troktiko και Zougla.gr αποκαλύπτουν τα στατιστικά επισκεψιμότητας τους, ενώ έντονος είναι ο ανταγωνισμός blogs και ιστοσελίδων στην Ελλάδα. Ποιος κερδίζει και ποιοι οι καινούργιοι παίκτες;
Η κόντρα του
troktiko με το zougla.gr του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είναι παροιμοιώδης. Tα στατιστικά της alexa δείχνουν οτι το troktiko όχι μόνο ξεπερνά το zougla.gr, αλλά έρχεται πρώτο από όλες τις ελληνικές ιστοσελίδες, ξεπερνώντας και τον, έως τώρα, βασιλιά του ελληνικού internet, in.gr (!)

 Οι μετρήσεις της alexa αμφισβητούνται όμως καθώς μετράνε μόνο επισκέπτες που έχουν εγκαταστήσει το alexa toolbar, ποσοστό απειροελάχιστο του συνόλου των χρηστών internet. Έτσι zougla.gr και troktiko ξεκίνησαν ένα ιδιότυπο παιχνίδι δημοσίευσης στατιστικών του Google Analytics για να αποδείξουν οτι έχουν ρεύμα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά που δημοσίευσε το zougla.gr, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου είχε 350.504 επισκέψεις και 2.168.995 pageviews. Το troktiko απάντησε βγάζοντας τα δικά του στατιστικά για την ίδια μέρα: 400.370 επισκέψεις και 3.258.942 pageviews. Το troktiko είναι καθαρός νικητής με περισσότερες pageviews ανά επίσκεψη και το επίτευγμα του είναι αξιοπρόσεκτο καθώς σε καμιά άλλη χώρα δεν υπάρχει blog που να ξεπερνά όλα τα ειδησεογραφικά sites. Οι πληροφορίες του troktiko δεν επιβεβαιώνονται πάντα, αλλά στο κάτω-κάτω δεν υποστηρίζουν οτι είναι και δημοσιογράφοι. Εμείς καλούμε zougla.gr και troktiko να δημοσιεύσουν τα στατιστικά τους για μεγαλύτερο διάστημα, π.χ. για ένα μήνα, γιατί οι ημερήσιες διακυμάνσεις μπορεί να είναι μεγάλες.
Στον υπόλοιπο χάρτη του ελληνικού internet, και αφήνοντας το fimes.gr απ' έξω, πολλά νέα portal-blogs μπαίνουν στο παιχνίδι. Εκτός από τα καθιερωμένα nonews-news, press-gr και prezatv, εντυπωσιακή άνοδο έχει το fimotro χάρη στο έντονο πολιτικό ενδιαφέρον της εποχής, ενώ καλά πάει το εναλλακτικό tvxs.gr του Στέλιου Κούλογλου, το φρέσκο protagon.gr του Σταύρου Θεοδωράκη και το νεανικό mediasoup.gr της Σεμίνας Διγενή. Στο παιχνίδι μπαίνουν ο Ευαγγελάτος με το newsit.gr και η Στάη με το ellispoint.gr, ενώ ετοιμάζεται και ο Χατζηνικολάου.

Θα πρέπει όμως να ξεχωρίσουμε τα δημοσιογραφικά blogs από τα blogs σχολιασμού και παρασκηνίου, που συνήθως είναι πιο ανεξάρτητα. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε επιτυχημένες προσπάθειες, όπως τα neolaia.gr, otherside.gr, kazani.gr και antinews.gr.

Το διαδίκτυο έχει χώρο για όλους και, προπαντώς, κανείς δε μπορεί να κρυφτεί. Από τη θεματολογία και την εμμονή στον σχολιασμό συγκεκριμένων προσώπων φαίνεται ποιός εξυπηρετεί ποιά συμφέροντα. Διαβάστε τι κρύβεται πίσω από την κόντρα Troktiko-Γκιόλια-Μάκη και τις κατηγορίες του troktiko για σκάνδαλο sex του Τριανταφυλλόπουλου.

ΠΗΓΗ: http://www.fimes.gr/