Ένας κατά συρροή βιαστής, ελληνικής καταγωγής, από τους χειρότερους στην ιστορία της Αυστραλίας, καταδικάστηκε να καταβάλει συνολική αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων Αυστραλίας σε πέντε γυναίκες που έπεσαν θύματά του σε διάστημα 15 χρόνων. Η ποινή αυτή έρχεται να προστεθεί στην προηγούμενη ποινή που του είχε επιβληθεί και ανερχόταν σε 28 χρόνια κάθειρξης.

Ο λόγος για τον 44χρονο Γιάννη Ξυδιά, κάτοικο Μελβούρνης Η δικαστής Marilyn Warren, που εκδίκασε την υπόθεση, είπε πως όσα χρήματα και αν καταβάλει, δεν πρόκειται να αποζημιωθούν τα θύματά του για τον φόνο και τον εξευτελισμό που υπέστησαν.

Για την ιστορία, ας αναφερθεί πως, ο Ξυδιάς είχε κατηγορήσει στο δικαστήριο τα θύματά του για τους βιασμούς, λέγοντας ότι "ήταν μεθυσμένες". Ομολόγησε, ωστόσο, την ενοχή του σε 86 κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί, εκ των οποίων οι 25 για βιασμούς και οι 61 για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος 11 γυναικών κατά την περίοδο 1991-2006. Όπως υποστηρίχθηκε στο δικαστήριο, ο δράστης νάρκωνε τα θύματά του, πιθανότατα με το ναρκωτικό Rohypol, στη συνέχεια τα βίαζε και μάλιστα βιντεοσκοπούσε τους βιασμούς, οι οποίοι καταγράφηκαν σε 17 βίντεο που κατέσχεσε η αστυνομία.

Τα θύματά του, ηλικίας 19 έως 39 ετών, ενημερώθηκαν από την αστυνομία ότι είχαν υπνωτιστεί και ότι ο βιασμός τους είχε βιντεοσκοπηθεί. Τέσσερα από τα θύματα δεν έχουν αναγνωριστεί. Η δικαστής Marilyn Warren δήλωσε ότι ο δράστης υποβάθμιζε και εξευτέλιζε τα θύματά του πριν τα βιάσει, "σαν να ήταν κούκλες από κουρέλια".