ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ – ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ – ΤΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ

Είμαστε μια ολιγομελής που σταδιακά αυξηθήκαμε την τελευταία 10ετία, ομάδα δημοσιογράφων και όχι μόνον, ισότιμοι και ισόκυροι μεταξύ τους,  με  έδρα την Νέα Υόρκη και  την Αθήνα που με προσωπικό κόστος,  πολλές φορές λάσπη, διαστροφή της αλήθειας, αήθη  ψεύδη, επιθέσεις και «συναδελφικά» ύπουλα χτυπήματα κάτω από την μέση… εναντίον εκείνου που επέλεξε να εκτίθεται εκ μέρους όλων μας…

Η ταυτότητα που φαίνεται στην αντίστοιχη σελίδα επικυρώνει το τυπικό μέρος της εταιρικής και διασυλλογικής κοινής μας προσπάθειας.  Δεν είναι μόνον αυτοί που φαίνονται στην ταυτότητα.  Τα ονόματα  και τις υπογραφές μας τα έχετε δει,  τα υπόλοιπα νέα ονίματα και νέους συνεργάτες που πλαισιώνουν την ομάδα και την διασυλλογική συνεργασία,  θα τα δείτε εν καιρώ στις σελίδες μας και κάτω από τα ρεπορτάζ, τις συνεντεύξεις, τις αναλύσεις και τα άρθρα μας.

Ως ομάδα επιλέξαμε με μεράκι και φιλότιμο,  αρχικά  από το 2000 με συνεχή άρθρα, στον ελληνικό έντυπο και εν συνεχεία στον ηλεκτρονικό Τύπο, αναλύσεις, ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις μας για τον Ελληνισμό  και αυτό που λέγεται Ομογένεια και Διασπορά των Ελλήνων,  σε γνωστά και έγκυρα  και αξιόπιστα με μακρά ιστορία, έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.  Σταδιακά και πιο οργανωμένα από το 2004, το 2005 και το 2006 που αναδιαμορφώθηκε από προσωπική πρωτοβουλία (ως Blog) σε διασυλλογική  κοινή προσπάθεια ως πρακτορείο, την δύσκολη οδό της ορθής και έγκυρης, υπεύθυνης ενημέρωσης με στοιχεία, ντοκουμέντα και αποδείξεις. Αυτό μας ξεχωρίζει. Αυτό μας διαχωρίζει…  

Αυτή μας η επιλογή και αυτός μας ο δρόμος μάς καθιέρωσε. Εσείς μας καθιερώσατε. Εσείς μας επιβάλλατε στον κόσμο του διαδικτύου με την συχνή επισκεψιμότητα σας. Σας ευχαριστούμε.

Διαλέξαμε αυτό τον μοναχικό  «διαφορετικό» δρόμο… Τον δρόμο της “σύγκρουσης” με την διαφθορά. Την  σήψη, την αομία, την παρανομία, την κάθε εόδους αυασθαλία οικονομική και ηθική. Την αναμέτρηση με την ανηθικότητα. Το ψέμα και την διαβολή. Στεκόμαστε  όρθιοι και προχωράμε με τόλμη και παρρησία! Δυστυχώς  μονόδρομος στην τεράστια λεωφόρο της διαδικτυακής αμφίπλευρης και αμφίσημης πολλές φορές, και διαδραστικής σύγχρονης ενημέρωσης.   Με  προσωπικό κόστος πολλές φορές, και όλα όσα συνεπάγονται αυτής η επιλογής μας  για έγκυρη, αξιόπιστη και με επαγγελματισμό ενημέρωση.  Ενημέρωση με στοιχεία. Ντοκουμέντα και αποδείξεις.

 

Ενημέρωση, κυρίως και πρωτίστως, από και για  τις Κοινότητες των Ελλήνων του Κόσμου. Δίνουμε έμφαση στα εθνικά ζητήματα και τα  θέματα της πατρίδας μας, και δευτερευόντως στα διαδραματιζόμενα στα Κοινά των Ελλήνων του Κόσμου σε όλο τον πλανήτη.

Γιατί επιλέξαμε ως βάση και σημείο αναφοράς την Αθήνα δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα.  Είναι σαφές και κατανοητό. Είναι το διαχρονικό  Μητροπολιτικό  κέντρο του Ελληνισμού. Το σημείο αναφοράς κάθε Έλληνα! Κάθε πατριώτη! Με μεγάλους και βαρύτιμους συναισθηματικά, εθνικούς,  ιστορικούς και σημειολογικούς συμβολισμούς. Αν και διαχρονικά ο Ελληνισμός άνθισε όπου και αν βρέθηκε στο πέρασμα των  αιώνων της υπέρ 6000ετούς ιστορικής πορείας του, εν τούτοις συμβολικά η Νέα Υόρκη  επελέγη ως έδρα και βάση μας για καθαρά σημειολογικούς και συμβολικούς λόγους. Λόγους που αναδεικνύουν το σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι.

Γιατί επελέγη ως κέντρο βάσης και η Νέα Υόρκη και γιατί στον τίτλο το Greek American;  Γιατί εδώ, μετά την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου,  θέριεψε και ανδρώθηκε σε πολυπληθείς ομάδες-κοινότητες,  οργανωμένα και συντονισμένα, γύρω και μέσα από την Ορθόδοξη Εκκλησία, για περισσότερα από 200 χρόνια ο Ελληνισμός ως εθνική κοινότητα!  Άνθισε  ο Ελληνισμός της Αμερικής.

 

Γιατί εδώ, στις ΗΠΑ, ο Ελληνισμός, σε μια ιστορικά δύσκολη συγκυρία πέτυχε κοινωνικά και πολιτικά.  Πέτυχε,  Πολιτικά. Οικονομικά! Ακαδημαϊκά. Πνευματικά.  Σε κάθε επίπεδο! Στις τέχνες. Στις επιστήμες. Παντού. Ο Έλληνας διέπρεψε και συνεχίζει να διαπρέπει.  Έφτασε μέχρι την πόρτα του παγκόσμιου κέντρου εξουσίας, του   Λευκού Οίκου δυο φορές, και ίσως φτάσει στα επόμενα χρόνια και τρίτη φορά !

Όπου και αν κοιτάξεις θα βρεις και έναν πετυχημένο  Έλληνα! Σε κάθε τομέα! Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε όλους εκείνους τους γνωστούς και επώνυμους, σε αυτούς που προβάλλουν και εκείνους που αυτοπροβάλλονται τα τελευταία  20 χρόνια και  που όλοι πλέον γνωρίζουμε στην Ελλάδα. Με πληρωμένα και μη δημοσιεύματα, αφιερώματα και “καταχωρίσεις”.

Αλλά κυρίως, εμείς εδώ  ως κέντρο και σημείο αναφοράς, σημείο εκκίνησης για αυτό και εκεί αναφερόμαστε και εκεί απολογούμαστε, όταν και όποτε χρειαστεί,  στεκόμαστε και υποκλινόμαστε με δέος και σεβασμό σε Εκείνον τον «ανώνυμο» επώνυμο απλό πολίτη – Ομογενή που ήρθε  μόνος και έρημος. Ρακένδυτος, πεινασμένος, από τα χρόνια του Ellis Island διωγμένος πολλές φορές, κυνηγώντας το όνειρο, μέχρι σήμερα που έφτασε  στην κορύφωση της  επιτυχίας.

Ανέβηκε και καταξιώθηκε κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά. Με κόπο, θυσία, δουλειά, και προσωπικό μόχθο στα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα.  Την κοινωνική και πολιτική  ευημερία.  Με κόπους και θυσίες στην αρχή από το υστέρημα και εν συνεχεία από το περίσσευμα, και θυσίες, έχτισε σχολειά και Εκκλησίες. Οργάνωσε τις κοινότητες του γύρω από τις Εκκλησίες τις ενορίες και την Ορθοδοξία γενικότερα. Έφτιαξε πολιτιστικά κέντρα. Αγόρασε κτήρια κοινοτικά και διασυλλογικά.  Έφτιαξε περιουσίες για τους συλλόγους και τα πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια  σωματεία του.  Ιατρικά κέντρα.

 

Οργάνωσε τις κοινότητες του με  μόχθο και  αίμα πολλές φορές προκειμένου να χτιστεί αυτή η κοινωνικά και οικονομικά ευημερούσα πολυπληθέστερη κοινότητα των Ελλήνων στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Αυτά όλα όμως  στην πρώτη ιστορική  και δεύτερη  περίοδο ακμής του Ελληνισμού στις ΗΠΑ(1750 – 1900- 1970). Σήμερα, διανύοντας την τρίτη(1970 -2010 +)  και  κρισιμότερη ιστορικά, για την επιβίωση, και  συνέχειά  του, ως εθνικής συγκροτημένης συνειδητοποιημένης εθνικής και θρησκευτικής κοινότητας  σε ετούτο το μωσαϊκό των πολυπολιτισμικών εθνικών κοινοτήτων που συντίθεται στις ΗΠΑ στο κατώφλι του 21ου αιώνα, τα πράγματα είναι εντελώς  διαφορετικά.

Και αυτό διαπιστώνετε και  βλέπετε, αν περιηγηθείτε διεξοδικά (και  όχι μόνο) στις σελίδες μας, -όσοι μας διαβάζετε είτε μέσα από τα Blogs, είτε από το site του πρακτορείου μας- με  τα ρεπορτάζ, τα άρθρα και τις αναλύσεις μας για το πού βρίσκεται σήμερα –και ειδικότερα μετά το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990- ο υποτιθέμενος «οργανωμένος»   Ελληνισμός της Αμερικής, βιώνει ίσως την μεγαλύτερη κρίση ως εθνική κοινότητα. Κρίσης ταυτότητας. Κρίση επιβίωσης. Κρίσης συνέχειας.

Ο Ελληνισμός της Αμερικής, ο κάθε Έλληνας μεμονωμένα και αποκλειστικά  εξακολουθεί να είναι πετυχημένος και στην πρώτη γραμμή της οικονομίας με  μια βασική διαφορά: Δεν υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία.  Αυτό προκύπτει μετά από την 35ετή πορεία του οργανωμένου συλλογικά εθνικού μας ολιγομελούς lobby ( 5 με 10 άτομα όλα και όλα!)

Συλλογικά και διασυλλογικά ο υποτιθέμενος οργανωμένος  Ελληνισμός  έχει πάψει προ πολλού να είναι σωστά, υπεύθυνα και ορθά  οργανωμένος με σχέδιο και στρατηγική προοπτικής σε βάθος χρόνου επιβίωσης και συνέχειας.  Προοπτική που θα μπορεί να   καθιστά (τον Ελληνισμό) ισότιμο και ισόκυρο συνομιλητή του Λευκού Οίκου και Κογκρέσου με τις άλλες αντίστοιχες  εθνικές κοινότητες που διαβιούν στις ΗΠΑ, οι οποίες παρόλο που δεν έχουν την ίδια θέση στο Forbes και τους ίδιους οικονομικούς δείκτες στους προϋπολογισμούς των εταιριών τους-με αυτούς των Ελλήνο-Αμερικανών και Αμερικανό-Ελλήνων- αλλά και των εθνικών κοινοτήτων τους, εν τούτοις έχουν πετύχει πολύ περισσότερα, και κυρίως σε λιγότερο χρόνο,  ως προς  την προώθηση των  εθνικών συμφερόντων των χωρών τους, για τα οποία παλεύουν και τα  προβάλλουν ως κεντρικά αιτήματα στα κέντρα εξουσίας στην Ουάσιγκτον.  Για μας εδώ στο δίκτυο ενημέρωσης του Greek American News Agency προέχει και προτάσσεται ο απλός πολίτης Ομογενής(και όχι μόνον της Αμερικής).

Γιατί Εκείνος, ο απλός “ανώνυμος” αλλά επώνυμος Πολίτης του Κόσμου, Έλληνας  Ομογενής είναι αυτός που καθημερινά δίνει από το υστέρημα και το περίσσευμα του για να γίνουν όλα αυτά που τον καθιστούν θαυμαστό  Έλλογο και  Ένθεο  Ων, που ξεχώρισε και συνεχίζει να ξεχωρίζει διαχρονικά –με πτώσεις και μεταπτώσεις στο κόσμο των πολιτισμών και της διανόησης διαφυλάσσει και όχι μόνο μέσα στην ψυχή και την καρδιά του που φέρνει την Ελλάδα, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας-.   Ως νέος  σύγχρονος  γνήσιος Απόστολος και Ευαγγελιστής, ο απλός ανώνυμος επώνυμος Ομογενής είναι εκείνος που δίνει καθημερινά με την παρουσία του, τα έργα και τις πράξεις του, το διαρκές και διαχρονικό μήνυμα, τα οράματα, τις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού στις παγκόσμιες πολυπολιτισμικές κοινότητες και ειδικότερα στις ΗΠΑ.

 

Ο κάθε έλληνας μόνος του είναι μια ξεχωριστή ιστορία. Ένα βιβλίο. Μια συναρπαστική ιστορία. Μια ταινία χολυγουντιανών  προδιαγραφών. Από ποιον να αρχίσεις και πού να σταματήσεις. Όλοι τους μια ξεχωριστή οντότητα, άξια θαυμασμού και πολλές φορές παράδειγμα προς μίμηση. Αυτός ο Ελληνισμός για μας εδώ είναι η μεγάλη ηθική και πολιτική δύναμη που μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από αυτά που έχει πετύχει  ο κάθε ένας ως μονάδα. Ως πρόσωπο και  προσωπική ιστορία,  αν σταθεί συγκροτημένα, υπεύθυνα και ορθά οργανωμένα με δημοκρατικές διαδικασίες ριζικά και σε βάθος, με σχέδιο και στρατηγική προοπτικής  σε κάθε επίπεδο και προ πάντων ενωμένος με ομόνοια για την προώθηση των εθνικών ζητημάτων και το κοινό συμφέρον της πατρίδος και του Έθνους μας στα κέντρα εξουσίας των ΗΠΑ.

Ως οργανωμένη Ελληνική κοινότητα όσο κι αν κάποιοι για ευνόητους λόγους βαυκαλίζουν και χαιδεύουν αυτία ματαιόδοξων και προκλητικά φιλόδοξων ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως ηγέτες αλλά συλλογικά και διασυλλογικά έχουν αποτύχει. Μια ματιά στους εκπροσώπους των τριών μεγάλων τριτοβάθμιων οργανισμών αρκεί για να καταλάβει την κατάσταση. Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στους δευτεροβάθμιους οργανισμούς. Μια ματιά στις σελίδες τα αναλυτικά και διευσδυτικά ρεπορτάζ και τις έρευνες μας αρκεί για να σχηματισθεί μια πρώτη εικόνα. Αυτή είναι η κατάσταση και αυτήν καταγράφουμε με στοιχεία με αποδείξεις και ντοκουμέντα και παρουσιάζουμε συνεχώς, αδιάκοπα και αδιάλειπτα από το 2005 μέσα σπό το blog και εν συνεχεία ως οργανωμένο πρακτορείο και συλλογικά εργζόμενη ομάδα επαγγελματιών της ενημέρωσης και με πίστη στην έντιμη πρληροφόρηση. Πληροφόρηση με αρχές και δεοντολογία, και κανόνες  κάτι που προ πολλού έχει δυστυχώς εκλείψει σε αυτό ππυ λέγεται ομογενειακό Τύπος(έντυπος και ηλεκτρονικός) όπου κάθε καριδιάς καρύδι, αποτυχημένος ή άσχετος με κάθε έννοια επαγγελματιμσού έχει εισχωρήσει με προφανές στόχο το κέρδος και την διασφάλιση των  προσωπικών και ιδιοτελών μικροσυμερόντων της κάθε Ελληνικής  κοινότητας ανά τον κόσμο.

Ως ομάδα, αντιπροσωπευτικά συνεργαζόμαστε με συναδέλφους δημοσιογράφους, επαγγελματίες κύρους και αξιοπιστίας   από  την Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη,    την Πάτρα και την Κρήτη, αλλά και από την Κωνσταντινούπολη, την Μόσχα, την  Αυστραλία, την Αφρική, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, την Ρώμη, το Βερολίνο  και αρκετές ακόμα πόλεις της Ευρώπης. Συνεργαζόμαστε με συναδέλφους κύρους και επαγγελματίες που το πρόταγμα είναι το ήθος και η αξιοπιστία  τους.

 

Συνεργαζόμαστε όμως και με μια σειρά διακεκριμένους διανοούμενους.  Ανθρώπους του πνεύματος,  των  τεχνών,  των επιστημών και των γραμμάτων σε όλο τον κόσμο. Κάθε ιδεολογικής αποχρώσεως. Επιστήμονες και ακαδημαϊκούς από όλους τους χώρους που μας τιμούν με τα κείμενα-άρθρα και τις αναλύσεις τους.   Τα ονόματα τους θα έχετε δει και θα  δείτε στις σελίδες μας αν τις  περιηγηθείτε διεξοδικά. Κοινό χαρακτηριστικό που συνδέει ακόμα και ετερόκλητα στοιχεία, απόψεις, ιδεολογίες, πολιτικές προτιμήσεις, γνώμες  και θέσεις, είναι οι βασικές και θεμελιώδεις αξίες του Έθνους, της Πατρίδας  της Ορθοδοξίας και  του Ελληνισμού διαχρονικά.

Πρόθεση  και πρώτη μας προτεραιότητα είναι, σε ένα κόσμο διαρκώς μεταβαλλόμενο και βαλλόμενο πανταχόθεν από ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών «ενημέρωσης» και «πληροφόρησης»,  να συμβάλουμε στην -κατά το δυνατόν – ορθή, άμεση  και  κυρίως –όπου σήμερα ο κάθε ένας στον κόσμο του διαδικτύου  μπορεί να δηλώνει, να λέει και να γράφει  ό,τι θέλει– στην έγκυρη και πάντα βάσει τεκμηριωμένων στοιχείων, αποδείξεων και ντοκουμέντων. Ενημέρωση και Πληροφόρηση σας.

Σήμερα το αγαθό της ενημέρωσης είναι πολύτιμο. Οι πληροφορίες τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ακριβοπληρώνονται. Ανυπολόγιστα ποσά ξοδεύονται κάθε λεπτό για ανταλλαγή πληροφοριών.  Ο πόλεμος των πληροφοριών είναι τεράστιος σε όλα τα επίπεδα. Στην πολιτική. Στις επιχειρήσεις. Στις επιστήμες. Παντού. Το ίδιο και στην ενημέρωση, όπου από το μέγεθος και την ποιότητα, την ακρίβεια  των πληροφοριών δεκάδες φορές  τα γεγονότα ανατρέπουν ή προκαθορίζουν τις παγκόσμιες πολιτικές  και οικονομικές εξελίξεις.

Δεν διεκδικούμε την αποκλειστικότητα, αντιθέτως σας προτρέπουμε να διαβάζετε και άλλους διαδικτυακούς κόμβους ενημέρωσης και προβληματισμού, ακόμα και εκείνους που είναι απέναντι μας, που μας πολεμούν και μας διαβάλλουν με ψεύδη και συκοφαντίες. Αν δεν διαβάσεις και την «άλλη»  άποψη του άλλου, του απέναντι, εκείνου που σε κρίνει, σε επικρίνει, ακόμα και εκείνου που διαβάλλει με ψεύδη και συκοφαντίες που βγάζουν μάτι, δεν μπορείς να σχηματίσεις ελεύθερη αντικειμενική άποψη για κάθε θέμα σε κάθε επίπεδο!

Τα τελικά συμπεράσματα θα τα διαμορφώσετε εσείς. Εσύ! Ο αναγνώστης μας.  Ο ορθά, έγκυρα και υπεύθυνα ενημερωμένος πολίτης. Όπου και αν βρίσκεσαι. Ο υποψιασμένος Πολίτης! Ποτέ μην αρκείσθε σε ό,τι βλέπετε,  ό,τι διαβάζετε ή ό,τι ακούτε. Ουδείς έχει το μονοπώλιο της ενημέρωσης τώρα πια. Ψάξετε. Ερευνείστε για ό,τι και αν διαβάζετε. Κάνετε συγκρίσεις. Διασταυρώστε εσείς οι ίδιοι αν αυτό που διαβάζετε αληθεύει. Βάλτε μια λέξη, ένα όνομα στο διαδίκτυο σε κάποια μηχανή αναζήτησης και ψάξετε την αλήθεια. Αν είναι ορθό. Αν αληθεύει. Αν τεκμηριώνεται με στοιχεία ντοκουμέντα και  αδιάσειστες αποδείξεις αυτό που διαβάζετε.

Από τον αιώνα της ταχύτερης και διαρκώς  επιταχυνόμενης  πληροφόρησης περάσαμε στον αιώνα της γρήγορης, ταχύτατης και επιταχυνόμενης (παρα)πληροφόρησης με κάθε μέσο και κάθε τρόπο. Στα social networks.  Στο  Face Book και στο Twitter.   Για αυτό και χρειάζεται σε κάθε επίπεδο ετοιμότητα, αφύπνιση, εγρήγορση του αναγνώστη-πολίτη και «αποδέκτη» των εκατομμυρίων  πληροφοριών το δευτερόλεπτο  και εν δυνάμει στόχο που δεν είναι άλλος από τον κάθε άνθρωπο. Τον κάθε πολίτη. Τον πολίτη του κόσμου που σήμερα ζει περικυκλωμένος από τα διαλείμματα, τους φόβους και τις αγωνίες που μετατρέπονται σε εφιάλτες από τα προλεγόμενα του Αλντους Χάξλεϊ και του Τζώρτζ Όργουελ, και καλείται να αποφασίσει και να «επιλέξει» την κυβέρνησή του. Αυτόν που θα τον αντιπροσωπεύει. Εκείνους που θα τον εκπροσωπούν.

Στόχος αυτού του  βομβαρδισμού  ενημέρωσης και πληροφοριών  είναι  ο  Πολίτης του κόσμου. Αυτός που όλοι θέλουν να τον ενημερώσουν. Ο υπεύθυνος πολίτης μπορεί να δρα και να συναποφασίζει μόνο όταν είναι ο ορθά, έγκυρα και με αξιοπιστία ενημερωμένος πολίτης. Εμάς εδώ μας ενδιαφέρει είναι ο Έλληνας Πολίτης του Κόσμου. Να είναι σωστά, υπεύθυνα και έγκυρα ενημερωμένος, γιατί μόνον έτσι μπορεί να σχηματίσει άποψη. Γνώμη. Μόνον έτσι μπορεί να πάρει θέση.

Δεν σταματάμε όμως εκεί, στην ενημέρωση. Προχωράμε ένα βήμα παραπέρα.  Πρωθύστερος στόχος μας είναι  ο βαθύτερος προβληματισμός. Η αφύπνιση.  Του κάθε Έλληνα. Όπου και αν βρίσκεται. Από την Αυστραλία και την Αφρική ως την Ευρώπη και την Αμερική. Η εγρήγορση για θέματα που καίνε τον ένα ενιαίο και αδιαίρετο  απανταχού  Ελληνισμό(εντός και εκτός συνόρων).

Θέματα που άπτονται κυρίως και πρωτίστως των εθνικών μας ζητημάτων αλλά και  της προόδου, των αγωνιών, και της συνέχειας του απανταχού Ελληνισμού στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.  Του Ελληνισμού που αντιστέκεται στην σύγχρονη λαίλαπα και μάστιγα όλων των εποχών τους ψεύδους και της διαστροφής της κάθε μορφής αλήθειας, από την απλή καθημερινότητά μας στις διαπροσωπικές μας σχέσεις μέχρι την σήψη και την δυσωδία που έχει επιβληθεί στην παγκόσμια πολιτική και οικονομική πολυσυζητημένη και διαρκώς επανερχόμενη, ανά περιόδους στο πέρασμα των αιώνων πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως προσπάθεια επιβολής κάθε φορά, Νέα Τάξη πραγμάτων. Όρος που συναντάται αιώνες πριν γίνει μόδα και βάση για κάθε είδους  συνωμοσιολογία  από  το τελευταίο  τέταρτο του 20ου αιώνα, οπότε και αναπτύχθηκε ραγδαία εξελισσόμενη σε μια  πολύ καλά στημένη βιομηχανία κέρδους.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι της αφομοίωσης και της αλλοτρίωσης, του συνειδητού  αφελληνισμού,  κυρίως εκ των  έσω, αλλά και  εκ των εκτός συνόρων παγκόσμιων κέντρων και παράκεντρων εξουσίας, δεν είναι απλά ορατός αλλά υπαρκτός και άκρως επικίνδυνος! Δυστυχώς αυτό που δεν κατάφεραν αιώνες πριν- στα χρόνια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας,  στην Τουρκοκρατία, και πιο πριν αλλά και στα χρόνια της κατοχής των Γερμανών και των Ιταλών- οι κάθε είδους  «κατακτητές»  και πολέμιοι του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, το έχουν καταφέρει  μέσα σε μερικές δεκαετίες (από το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα) οι προαιώνιοι και αιώνιοι διάδοχοι και γνήσιοι συνεχιστές τους και σύγχρονοι πολέμιοι του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας! Έννοιες ταυτόσημες.

Η ελεύθερη και έντονα διαπεραστική δύναμη του Ελληνικού πνεύματος και της διανόησης, με το ίδιο πνεύμα της Ελευθερίας ενέπνευσε και εμπότισε και την Ορθοδοξία και τους Πατέρες της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας. Της  Μιας  Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας  των Ορθοδόξων.

Η δύναμη του Ελληνικού πνεύματος και ο μετέπειτα εδώ και 2000 χρόνια συνδυασμός της Ορθόδοξης ελεύθερης διανόησης πάντοτε υπήρξε η μεγάλη απειλή για όλους εκείνους που ήθελαν να κυριαρχούν και να εξουσιάζουν τον κόσμο οικονομικά και πολιτικά. Οι ίδιες δυνάμεις και τότε και τώρα.  Όλη αυτή η δύναμη διαμόρφωσε αξίες. Ιδανικά. Οράματα. Ήθος και  Πνεύμα που όλα μαζί συγκεφαλαιώνονται σε αυτές τις δυο έννοιες. Ελληνισμός και Ορθοδοξία!

Πιστεύουμε στην δύναμη του απανταχού  Ελληνισμού. Στην ενότητα. Στην ομόνοια. Όπου επιτυγχάνεται με την συνεργασία. Το  σχέδιο. Την  Στρατηγική. Γιατί ο Ελληνισμός είναι υπόθεση όλων μας! Γιατί ο Ελληνισμός είσαι ΕΣΥ! Ο απλός επώνυμος ομογενής Πολίτης που σκέπτεται και αποφασίζει! Που δρα! ΕΝΩΣΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΣΟΥ Με την δική μας! Δείξε την θέληση σου! Την αποφασιστικότητα σου! ΜΑΖΙ ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ! Καταργούμε νοοτροπίες και αντιλήψεις που πληγώνουν τον Ελληνισμό…

ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩ, ο Απανταχού  Ελληνισμός είναι δική σου Υπόθεση! Πάρε την στα χέρια σου!  Ο Απανταχού Ελληνισμός είναι Υπόθεση όλων μας! Υπόθεση προσωπική του κάθε ενός. Ο Απανταχού Ελληνισμός είναι η νέα δύναμη του Έθνους! Ο Απανταχού Ελληνισμός είναι προορισμένος να κρατά  Ήθη!  Παραδόσεις!  Έθιμα!  Γλώσσα! Παιδεία! Πολιτισμό!  Ορθοδοξία! Πατρίδα!  ΕΘΝΟΣ!

Προτρέπουμε και παρακινούμε όλους τους όπου γης  Έλληνες να μετέχουν των Κοινών. Να συναποφασίζουν! Να συμμετέχουν! Λέμε σε όλους:

Πάρε θέση!  Μην αφήνεις ΚΑΝΕΝΑΝ  να ΣΕ  «αντιπροσωπεύει» χωρίς να τον έχεις επιλέξει ΕΣΥ!

Τώρα, έχεις βήμα!  Έχεις Λόγο και ΕΣΥ! Περιμένουμε και την  δική σου άποψη! Γράψε την άποψη Σου. Εδώ θα ακουστεί. Θα γίνει σεβαστή! Θα διαδοθεί. Θα προβληθεί. Θα αναδημοσιευθεί!

Αρκετά(!) Με όλους  εκείνους που καπηλεύονται την θέληση και την άποψη σου! Σε κάθε επίπεδο. Σε κάθε τομέα. Στους συλλόγους. Στα σωματεία. Στις Ομοσπονδίες εθνικές και κοινοτικές. Στα τριτοβάθμια όργανα!

Για μας εδώ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η ριζική αναδιάρθρωση του συστήματος  διοίκησης και αυτοδιοίκησης σε κάθε Ελληνική κοινότητα στον κόσμο. Σε κάθε σύλλογο. Σε κάθε σωματείο. Σε κάθε εθνική ομοσπονδία. Να μετέχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες για την ανάδειξη ηγεσίας όλοι όσοι είναι ελληνικής καταγωγής και έχουν από την πολιτεία τα νόμιμα πολιτικά δικαιώματα τους. Όσοι έχουν ελληνικό διαβατήριο!   Διεύρυνση των δημοκρατικών διαδικασιών σε κάθε επίπεδο. Σε κάθε τομέα! Να ψηφίζει η βάση!  Να μετέχεις και να συμμετέχεις Εσύ, ο Ομογενής πολίτης του Κόσμου. Να μετέχεις όλων των καθαρών τίμιων και έντιμων δημοκρατικών διαδικασιών! Να ψηφίζεις και να επιλέγεις εσύ τον ηγέτη σου και εκείνον που θα σε αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα. Στον Λευκό Οίκο. Στα κέντρα εξουσίας! Παντού! Στο ΣΑΕ-όσο συνεχίζει να υπάρχει- και στα άλλα τριτοβάθμια όργανα.

Μόνον με την διάδοση και εξάπλωση της συμμετοχικής δημοκρατίας έτσι που θα μπορεί να  φανεί η αληθινή δύναμη του Ελληνισμού. Έτσι θα σπάσουν τα κατεστημένα των ολίγων που δημιουργούν την σήψη και την διαφθορά σε κάθε επίπεδο. Που αμβλύνουν το αίσθημα εμπιστοσύνης. Έτσι θα  ξεχωρίσουν οι άξιοι. Θα προβληθούν και οι καθαροί. Με ίσα δικαιώματα! Ίσες ευκαιρίες!  Για κάθε Έλληνα και όχι μόνο για τους λίγους, τις ομαδούλες, τις φράξιες και τα μικροσυμφέροντα(!), τις κλίκες και τις παρεούλες κάθε είδους.

Τι θα πει «αντιπρόσωπος και εκπρόσωπος»,  αφού δεν τον έχεις επιλέξεις εσύ με την δική σου ψήφο. Δεν μπορεί να σε αντιπροσωπεύει. Το λέμε και το γράφουμε από το 2000 και θα το λέμε μέχρι να γίνει συνείδηση! Να ψηφίζει η βάση. Ο λαός για όλα και κυρίως για τον εκπρόσωπό του στα κέντρα εξουσίας.  Τότε είναι πιο δυνατή η φωνή του. Τότε τον υπολογίζουν! Τον σέβονται, γιατί έχει πίσω του όχι μερικές δεκάδες αλλά μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ψήφων! Αυτό είναι το πρόβλημα –ειδικά στην κάκιστα διαρθρωμένη ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ- παντού. Η ορθή και σωστή δημοκρατικά αντιπροσώπευση! Αυτό ζητά ο Ελληνισμός. Αυτό απαιτεί ο κάθε Ομογενής Έλληνας Πολίτης!

Κατήγγειλε εκείνους που δεν τους ψήφισες! Εκείνους που δεν μπορούν να  σε αντιπροσωπεύουν!  Κατήγγειλε τους! Όλους εκείνους που με την «ψήφο» των λίγων –και πολλές φορές εξαγορασμένων-   αυτοπροβάλλονται εις βάρος σου και εξ ονόματος σου! Ονόμασε τους! Δείξε τους!

ΜΑΖΙ αποδείξαμε ότι μπορούμε να παρεμβαίνουμε στα γεγονότα! Με θέση! Και άποψη!  Είμαστε εσείς! Είμαστε η δική σου φωνή! Τώρα τον πρώτο λόγο έχεις ΕΣΥ! Τώρα ο Πρωταγωνιστής ΕΣΑΙ ΕΣΥ! Όλοι μαζί! Εσείς και εμείς! Μια δύναμη! Για τον Ελληνισμό!  Για το αύριο! Για το μέλλον! Για σένα! Για μας! Για την Ελλάδα! Για την πατρίδα! Για το έθνος και την Εκκλησία! Για την Ορθοδοξία! ΑΠΟ  ΕΛΛΗΝΕΣ! ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Γενικότερη φιλοσοφία μας σε ό,τι αφορά στην ενημέρωση και την πληροφόρηση είναι η εξής:

Λέμε και γράφουμε τις εξελίξεις… και τα γεγονότα… Όπως δεν τα λένε και δεν τα  γράφουν οι άλλοι…  Γιατί εδώ δεν γράφεται ΤΙΠΟΤΑ ΤΥΧΑΙΑ…  Γιατί εδώ μιλάνε μόνο  τα στοιχεία…

Τα ντοκουμέντα και οι αποδείξεις! Με διασταύρωση. Διπλή και τριπλή και 4απλή, αν χρειαστεί!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ  το παρασκήνιο… Βλέπουμε πίσω από τα γεγονότα… Γράφουμε μόνο με στοιχεία… Ντοκουμέντα!… Και αποδείξεις! Διασταυρώνουμε ότι σας μεταφέρουμε! Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με ό,τι άλλο -σχετικό με την Ομογένεια-  κυκλοφορεί στους πολυδαίδαλους διαδρόμους τους διαδικτύου.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ με θέληση να συγκρουστούμε… Με τόλμη και παρρησία! Σύγκρουση σε κάθε επίπεδο με τα μεγάλα, τα μικρά τοπικά, ύποπτα, θολά και σκοτεινά πολλές φορές αλληλένδετα μεταξύ τους προσωπικά συμφέροντα! Όπου και αν βρίσκονται! Όσο ψηλά! Σε κάθε επίπεδο. Σε κάθε πολιτικό φορέα! Σε όποιο σημείο του πλανήτη. Εξετάζουμε την κάθε καταγγελία!  Αξιοποιείτε  κάθε στοιχείο. Κάθε πληροφορία. Πάντα κρατάμε στοιχεία… Με κάθε μέσο… Μιλάτε μαζί μας μόνο και εφόσον διάθετε στοιχεία για όσα λέτε και για όσα καταγγέλλετε!

Για μας εδώ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΙΛΟΙ! Δεν προέχει το ιδιωτικό ή το εταιρικό  μας συμφέρον! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ TRΑST. ΔΕΝ ΠΡΟΣΥΝΕΝΝΟΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΟΣΑ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ  ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ.    Όσο αντέξουμε, θα είμαστε εδώ μαζί σας. Δύναμη μας είστε εσείς. Εσύ! Ο ανώνυμος Έλληνας πολίτης του κόσμου. Θέλουμε να είμαστε η δική σου Φωνή. Εσύ επιλέγεις. Εσύ αποφασίζεις!  Δεν διεκδικούμε την αποκλειστικότητα και την μοναδικότητα. Υπάρχουν και άλλα –συνεργαζόμενα με εμάς και μη- sites και Blogs που επίσης παρέχουν εξίσου έντιμη και καθαρή πληροφόρηση. Λίγα και μετρημένα ανάμεσα στις  δεκάδες χιλιάδες ιστοθέσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά υπάρχουν! Αρκεί να ψάξεις και διαθέτεις κρίση Νου και αντίληψη…   Εσείς διαβάζετε και κρίνετε.  Τελικός κριτής όλων μας είστε εσείς. Είσαι ΕΣΥ!

ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΕΔΩ ΔΕΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ! ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ! ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ-  ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΨΗ. ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΉ. ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ. ΤΑ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.  ΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΟΛΜΙΑ. ΤΑ ΨΕΥΔΗ. ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΙΤΕΣ. ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΡΩΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.  ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΚΑΝΕΝΟΣ!  ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΟΣ!  ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ!

ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ! ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Η ΚΡΙΤΙΚΗ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ, ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΓΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ. ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΞΙΑ.

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΩΣΤΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΡΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ. ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ.  ΝΑ ΜΕΤΕΧΕΙ.

ΕΔΩ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ! ΑΥΤΟ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ!

ΑΥΤΟ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ! ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ! ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ!  ΜΕ ΗΘΟΣ!  ΜΕ ΚΥΡΟΣ! ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ! ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΤΕ!

Για μας εδώ ο Καλύτερος ρεπόρτερ είναι ο πολίτης! Είσαι εσύ! Εσύ που καθημερινά σερφάρεις και ανακαλύπτεις.

ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΠΡΟΕΧΕΙ ΠΡΩΤΑ Ο  ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΘΥΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ  ΟΜΟΓΕΝΗΣ! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ…

ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩ,  Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ! Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ  ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ! ΠΟΥ ΔΡΑ! ΠΟΥ ΣΥΝ-ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ! ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΕΙ. ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ. ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ. ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΑΖΙ!  ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ. ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ!  ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ!  ΜΕ ΤΟΛΜΗ!  ΜΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ!

ΧΩΡΙΣ ΔΕΣΜΕΥΕΙΣ!  ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ!  ΑΥΤΟΝΟΜΑ!  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ!

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ! ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ (ΚΑΙ ΜΗ) ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ.

ΕΔΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΑ! ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ!  ΕΝΤΙΜΑ. ΜΕ ΗΘΟΣ. ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ! ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΣΜΕΥΣΕΙΣ! ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ! ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ! ΔΕΝ ΠΡΟΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ. ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ! ΜΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.  ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ  ΚΡΙΝΕΤΕ! ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ!

Για την ομάδα Σύνταξης και τους ανά τον κόσμο φίλους, και  συνεργάτες

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσιογράφος, διευθύνων σύμβουλος (και σύμφωνα με τον νόμο σε Αμερική και Ελλάδα υπεύθυνος για κάθε είδους μηνύσεις και αγωγές)