Ειδικό έκτακτο αφιέρωμα έκανε σήμερα(06 01 2010) ο ραδιοφωνικός σταθμός Flash 96 στην Ελληνική Κοινότητα των ΗΠΑ με επίκεντρο γενικότερα τα ζητήματα της Ομογένειας με ένα παράθυρο επικοινωνίας που άνοιξαν στην εκπομπή τους οι καλοί  συνάδελφοι  Αγγελική Σπανού και Γρηγόρης Νιάκας. Στην 3ωρη  έκτακτη εκπομπή μίλησαν θεσμικά εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης ο πρόεδρος της κ. Δημήτρης Καλαμαράς, ο Πανίκος Παπανικολάου ένας εκ των βασικών μοχλών πίεσης της ομάδας προώθησης των εληνικών εθνικών ζητημάτων  στην Ουάσιγκτον και πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής. Το αφιέρωμα έκλεισε η εκπομπή δίνοντας τον λόγο στο πρακτορείο μας μέσα από τις κρίσεις και τα σχόλια του για την πορεία της ομογένειας  του δημοσιογράφου κ. Αλέξανδρου Στεφανόπουλου. Ο Σταθμός σε μια  σπάνια για τα ελληνικά ραδιοφωνικά δεδομένα των γνωστών μεγάλων σταθμών  αφιέρωσε περισσότερο από 30 λεπτά με συνεχείς  διαδοχικές συνδέσεις με Αμερική . Το έκτακτο αφιέρωμα έγινε  με τον συντονισμό  και την μέριμνα της μόνιμης  ανταποκρίτριας  του σταθμού στις ΗΠΑ συναδέλφου  κ. Δέσποινας Συριοπούλου.    

Στο ειδικό έκτκατο αφιέρωμα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ κ. Δημήτρης Καλαμαράς, ο οποίος επελέγη θεσμικά από τον σταθμό επιπροσθέτως και διότι   επελέγη ως πρόσωπο της Χρονιάς στην Ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ, από το πρακτορείο μας όπως αναφέρθηκε στον πρόλογο και την παρουσίαση του από τους συναδέλφους, διάκριση που μάλλον ίδιος  δεν φάνηκε να κατάλαβε το βάθος την σημασία αλλά και τον συμβολισμό  της, έκανε λόγο για τις δράσεις του οργανισμού στον οποίο προίσταταται, την εθνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο και τις σχέσεις της Ομογένειας με την Ελληνική πολιτεία. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο της Ομογένειας στα εθνικά θέματα και τις προσπάθειες που γίνονται κατά καιρούς. 
Εκεί που φάνηκε να τα χαλάει λίγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας  κ. Καλαμαράς  ήταν όταν ή(έκανε) πως δεν άκουσε ή απέφυγε να απαντήσει(μάλλον το δεύτερο) στο καίριο ερώτημα των συναδέλφων από  την Αθήνα  για την συμμετοχή της Ομογένειας στον οργανισμό ενώ ήταν λαλίστατος για τα γνωστά οικογενειακά  δρώμενα, την Πετρίνα που υπεργαπά και τους συλλόγους… ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ FLASH ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑΜΑΡΑ
 
panikos_papanikolaou.pngΑπό την πλευρά του ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής και εις εκ των βασικών παραγόντων της ομάδας προώθησης των εθνικών ζητημάτων Ελλάδος και Κύπρου(συμπεριλαμβανομένων και των δικαίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου) στα κέντρα εξουσίας της Ουάσιγκτον αναφέρθηκε ειδικότερα στα θέματα των Ελληνο Αμερικανικών σχέσεων, τις σχέσεις του Λευκού Οίκου με την Ελληνική Κοινότητα των ΗΠΑ και γενικότερα για το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τα μείζονα εθνικά ζητήματα του Ελληνισμού. Η παρέμβαση του κ. Παπανικολάου σαφώς πιο προσγειωμένη, σοβαρή, υπεύθυνη   και με τοποθετήσεις που δείχνουν άνθρωπο που γνωρίζει άριστα το αντικείμενο του και επαξίως εκπροσωπεί τον Ελληνισμό στα κέντρα εξουσίας στην κυβερνητική πρωτεύουσα.  O  κ. Παπανικολάου προσέγγισε τα εθνικά θέματα ως προς την σχέση τους με την αμερικανική διοίκηση με ρεαλισμό και βασιζόμενος στην εμπειρία και την βαθιά γνώση του  για τα εσωτερικά  της  αμερικανικής διοίκησης δικαιολογώντας την όποια  καθυστέρηση στην πρόοδο των εθνικών ζητημάτων (Κυπριακό Σκοπιανό κτλ) τονίζοντας ότι αυτή την περίοδο η αμερικανική διοίκηση και ειδικότερα ο πρόεδρος Ομπάμα έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα  όπως η τρομοκρατία  για να ασχοληθεί από το να σκύψει στα ελληνικού και κυπριακού ενδιαφέροντος ζητήματα. Το ίδιο προσγειωμένος φάνηκε ο κ. Παπανικολάου και ως προς τις ελπίδες που διατηρεί η Αθήνα  για το πρόγραμμα visa waiver.  Ωστόσο, είδηση δεν βγήκε από τον κ. Παπανικολάου ο οποίος γνωρίζει πού και πότε πρέπει να μιλήσει  και πάντα με μέτρο, διάκριση και προ πάντων με σύνεση… 
 
alex_stefanopoulos.pngΤο ειδικό αφιέρωμα έκλεισε με την παρέμβαση του υπευθύνου  διαχείρισης του πρακτορείου μας Αλέξανδρου  Στεφανόπουλου ο οποίος έκανε μια πιο άμεση  γενική αναφορά στα εσωτερικά δρώμενα της Ομογένειας των ΗΠΑ  αλλά και την γενικότερη εικόνα της Ελλάδας στον διεθνή και Αμερικάνικο Τύπο εστιάζοντας ειδικότερα σε εσωτερικά ζητήματα δράσης και λειτουργίας της Ομογένειας επισημαίνοντας την ανάγκη  ενότητας επικοινωνίας και σχεδιασμού  της Ελληνικής κοινότητας όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε κάθε οργανωμένη ελληνική κοινότητα του εξωτερικού ανά τις ηπείρους.