Κυβέρνηση , αντιπολίτευση και χιλιάδες πολίτες διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο opengov.gr, στα καφενεία και στις οικογενειακές συγκεντρώσεις , με σημεία διαφωνίας από τον απαιτούμενο χρόνο (5ετής νόμιμη παραμονή) έως και την εξαίρεση ομάδων που δεν «συνάδουν με την ελληνική ταυτότητα». Η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να επιμείνει στο σχέδιο νόμου, και καλά κάνει κατά την άποψη των περισσοτέρων, αφού το θέμα είναι σοβαρότατο εδώ και 3 χρόνια τουλάχιστον!! 

Υπάρχουν σχόλια και θετικά και αρνητικά. Εκείνο που θα πρέπει να προσέξουν οι συμμετέχοντες είναι να αποφύγουν με κάθε τρόπο τις ακρότητες του τύπου το ΧΙ – ΨΙ κόμμα αγνοεί προκλητικά τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού κ.λ.π κουταμάρες!!! Γιατί απλά η μεγάλη αυτή συζήτηση δεν είναι ούτε καινούργια ούτε αποτελεί ελληνική ιδιαιτερότητα. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Γαλλίας και της έντονης δημόσιας αντιπαράθεσης εκεί περί εθνικής κθαρότητας πούβαλε ο Σαρκοζί! Όπου περίπου τρία χρόνια μετά, η όλη συζήτηση δείχνει να ευνοεί περισσότερο το Εθνικό Μέτωπο του Λεπέν, που λόγω της γεωγραφικής θέσεως μας είναι ΛΕΠΤΟ!! ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ!!
 
Πάντως τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση κρατούν σαφείς αποστάσεις, και καλά κάνουν!! Αυτό προκύπτει μεταξύ άλλων και από τα άρθρα που διαβάζουμε σήμερα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», του νυν αρμόδιου υπουργού κ. Γιάννη Ραγκούση και του πρώην υπουργού κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Ο κ. Ραγκούσης προβάλλει την αναποτελεσματικότητα της μέχρι σήμερα μεταναστευτικής πολιτικής, αντίθετα ο κ. Παυλόπουλος υποστηρίζει πως με τις νέες διατάξεις υπάρχει σαφής κίνδυνος αύξησης των μεταναστευτικών ροών. Ψυχραιμία λοιπόν και ΟΧΙ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ!!!