Tου Σταύρου Μαρίνη  

Σας ευχαριστώ όλους για τα mail σας και θα δημοσίευα κάποια από αυτά εάν είχαν λιγότερο προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον Δημοσιογράφο με δέλτα κεφαλαίο. Περιμένουμε με αγωνία τις εξηγήσεις του αλλά το μόνο που διαβάζουμε καθημερινά μέσα από την αγαπημένη του TV Αλ Κάϊντα είναι οι επιθέσεις προς το blog troktiko και τον πρώην Αρχισυντάκτη των εκπομπών του Σωκράτη Γκιόλια. Μέχρι και ανόητους αποκάλεσε όσους ενημερώνονται από blogs κυρίως δε όσους διαβάζουν καθημερινά το blog troktiko.

Εγώ πάντως που το διαβάζω καθημερινά δεν νιώθω καθόλου μα καθόλου ανόητος και η πληροφόρηση που μου παρέχει κρίνεται απόλυτα ικανοποιητική και κυρίως δωρεάν (αφού internet έτσι και αλλιώς έχω) χωρίς να χρειαστεί να τρέχω δεξιά και αριστερά για να αγοράζω εφημερίδες των Εργολάβων που λέει και ο αγαπημένος μου Μάκης.
 
Βέβαια και κάποιοι δημοσιογράφοι-Επιχειρηματίες έχουν επιλεκτικούς στόχους και κυρίως στοχεύουν τους Ιδιοκτήτες των ανταγωνιστικών τους μέσων. Πάντα έτσι θα πείτε γίνεται για αυτό είμαστε Έλληνες ο ένας πάει να βγάλει το μάτι του άλλου για να επιβιώσει το δικό του μαγαζί. Όμως όταν μιλάμε για ενημέρωση δεν είναι έτσι ο κόσμος ξύπνησε και ξέρει τι καπνό  φουμάρει ο καθένας μας. Όλοι ξέρουν τον Εθνικό Εργολάβο , όλοι ξέρουν τι εστί Γ. Κουρής ή Κυριακού αλλά παρακολουθούν ή αγοράζουν τα προϊόντα τους όταν βρίσκουν κάτι ενδιαφέρον. Είμαστε πολύ μικρή χώρα για να μην γνωριζόμαστε. Απλά οι Έλληνες έχουν το κακό να ξεχνάνε.

Για αυτό θα είμαστε εμείς εδώ για να τους θυμίζουμε κάποια πράγματα.Όσο και εάν δεν αρέσει αυτό σε κάποιους εμείς θα τα γράφουμε , και θα τα θυμίζουμε για όλους εσάς που μας θεωρείται το πιο καυστικό και ανεξάρτητο blog στο διαδίκτυο. Γιατί εμείς και για τα 5,5 εκ ευρώ του Θέμου είχαμε γράψει, και για το πάρτι του Χρηματιστηρίου, και για την Αττική Οδό που κάποιοι θυμήθηκαν τώρα , και για όλους τους εοιχειρηματίες που εμείς θεωρήσαμε ότι έκαναν κινήσεις εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Τώρα θα μας πείτε και τι έγινε; Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει όσο μένουμε απαθείς και ψηφίζουμε κάθε 4 χρόνια κάποιους για να μας βολέψουν σε μια δουλειά. Τίποτα πάλι δεν πρόκειται να γίνει όσο ενημερωνόμαστε από διαπλεκόμενα ΜΜΕ και δημοσιογράφους που τα υπηρετούν γιατί έχουν έξοδα και οικογένειες!!!

 
Όλοι γνωρίζουμε τι ρόλο βαράει ο καθένας και κάνουμε τις επιλογές μας. Τα blogs που τα τελευταία χρόνια μπήκαν για τα καλά στην ενημέρωση έχουν και αυτά εξαρτήσεις. Εσείς επιλέξτε όσο θεωρείτε ότι είναι πιο ανεξάρτητα , βέβαια όσο τα blogs μένουν έξω από την διαφημιστική πίτα οι μεγαλοεργολάβοι της ενημέρωσης δεν ανησυχούν όταν γίνουν sites και παίρνουν και διαφημίσεις εκεί να δείτε γλέντι. Τότε θα καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να κλείσουν. Γιατί αλήθειες που γράφονται σε αυτά εάν εξακολουθήσουν και γράφονται σε μέσα που έχουν έσοδα και είναι υγιή οικονομικά τότε τα προβλήματα μεγαλώνουν πολύ. Για αυτό για μένα οι bloggers θα έπρεπε να πάρουν πιο σοβαρά το κομμάτι της διαφήμισης γιατί ερασιτεχνικά πόσες ώρες μπορείς να αφιερώσεις για το blog σου; Όταν όμως μπορείς να κάνεις το χόμπι σου δουλειά χωρίς την λογοκρισία του Ιδιοκτήτη Εργολάβου Δημοσίων Έργων και είσαι εσύ το αφεντικό τότε τα πράγματα αλλάζουν.
 
Βέβαια μπορεί να αλλάξεις και εσύ και να πας με τους δυνατούς εάν όμως μείνεις όπως ξεκίνησες τότε το πρόβλημα για το σύστημα είναι μεγαλύτερο. Εκατομμύρια blogs στην Ιταλία , το ίδιο και στην Αμερική έχουν τόση απήχηση στο κοινό που αναφέρονται όχι μόνο από τα κλασσικά ΜΜΕ ως πηγές θεμάτων αλλά έχουν καταφέρει να κάνουν να συμμετάσχει τον κόσμο περισσότερο σε θέματα για τα οποία πριν είχε απόλυτη αδιαφορία. Στην Ιταλία μάλιστα έχουν πετύχει πάρα πολλά τα blogs και μακάρι και εδώ να λειτουργούσαμε έτσι.
 
Σκεφτόμαστε ότι μετά από 2 και πλέον χρόνια λειτουργίας του blog μας θα έπρεπε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο, το σκεφτόμαστε ακόμα. Λέμε να γίνουμε site να έχουμε άλλες δυνατότητες αλλά σκεφτόματσε μήπως χάσουμε με αυτή την κίνηση τον αυθορμητισμό μας. Θα δούμε άλλωστε το 2010 μπήκε απότομα και με το αριστερό για εμάς. Όλα πρέπει να γίνονται στην ώρα τους και ίσως το 2010 να είναι η χρονιά που θα "αλλάξουμε" και εμείς…..