Της Φοίβης Πετροπούλου

Ο Βαγγέλης Γκούμας, ο δημοσιογράφος- πανελίστας της «Πρωινής Μελέτη» στο Star σταμάτησε εδώ και μία εβδομάδα να εμφανίζεται στην εκπομπή. Τις πταιει; Τι προηγήθηκε και γιατί δεν αιφνιδίασε κανέναν η εξέλιξη αυτή; Έχουμε όλο το παρασκήνιο και το «αποκλειστικό ρεπορτάζ»!

Δηλώσεις του Γκούμα έξω από το Star

«Η Μελέτη είναι ένα ταλαντούχο κορίτσι, που πάντα πετυχαίνει αυτό που θέλει».

Δηλώσεις Μελέτη μέσα από το Star

«Ο Γκούμας δεν έφερνε ρεπορτάζ, περιοριζόταν μόνο στο να αναπτύσσει τη άποψη του».

Θα πάρουν συναινετικό διαζύγιο;

Δεν έκλεισε ούτε χρόνος από την πρωταπριλιάτικη φάρσα του Γκούμα και της Μελέτη στην εκπομπή, ότι δήθεν παντρεύτηκαν. Και τώρα, σαν ειρωνεία πράγματι, βγήκε το τηλεοπτικό τους διαζύγιο. Κοινή συναινέσει; Ναι. Ήταν βελούδινο; Μάλλον όχι. Βέβαια οι υπεύθυνοι του σταθμού θέλοντας λογικά να μην δημιουργήσουν προστριβές μεταξύ των δύο εργαζόμενων, τονίζουν πως όλα έγιναν «ήρεμα κι ωραία». Και πως το θέμα είναι απλό: δεν κολλάγανε σαν χαρακτήρες, δεν τα πηγαίνανε και καλά από την αρχή, δεν τα βρίσκανε στη κουβέντα βρε αδερφέ!

Από τις αρχές του Νοέμβρη κυκλοφορούσε στους διαδρόμους του καναλιού, η φήμη πως ο Γκούμας θα αποτελεί παρελθόν για την εκπομπή αφού δεν τα πάει καλά με την παρουσιάστρια και τον αρχισυντάκτη, οι οποίοι ήταν και φίλοι. Έτσι η θέση του δημοσιογράφου μέρα με την μέρα αποδυναμωνόταν αφού πλήθαιναν οι προστριβές τους.

Η Μελέτη τον κατηγορούσε ότι δεν έφερνε θέματα και ρεπορτάζ στην εκπομπή και πολλές φορές μάλιστα του το «υπενθύμιζε» και στον αέρα, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον Γκούμα. Ο ίδιος δεν απάντησε ποτέ ούτε καν με χιούμορ, για να μην φέρει προφανώς σε δύσκολη θέση το σταθμό. Επίσης θεωρούσε ότι δεν ταίριαζε και με το νεανικό προφίλ της «Πρωινής Μελέτη», γι αυτό και τον περιόριζε στο να εμφανίζεται στο πάνελ από την ώρα που ξεκίναγε η εκπομπή 7.45 έως τις 8.45 αυστηρά (!), ενώ από την αρχή της χρονιάς είχαν συμφωνήσει για ολόκληρη την εκπομπή. Προς υπεράσπιση του ο Γκούμας ισχυριζόταν πως «εγώ πάω θέματα και προτείνω, αλλά δεν γίνονται αποδεκτά». Να σημειωθεί πως την ώρα αυτή έπαιζαν τα πιο λάιτ θέματα τους, όπως ο καιρός, τα ζώδια και η μαγειρική. Από τη δεύτερη ώρα και μετά είχαν συνεντεύξεις και ρεπορτάζ, όπου ο Γκούμας αντικαθίστατο από άλλον συνάδελφο. Επομένως λογικό είναι να δημιουργούνται εντάσεις εκατέρωθεν.

Πληροφορίες εκ των έσω θέλουν την Μελέτη από την αρχή της σεζόν να δηλώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στους ιθύνοντες (και στον αρχισυντάκτη της) ότι δεν επιθυμεί να βρίσκεται ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος στην εκπομπή με τη δικαιολογία ότι δεν προσέφερε και δημιουργούσε προβλήματα στην ομάδα. Ώσπου τελικά την περασμένη Παρασκευή, που ήταν και η τελευταία εμφάνισή του στην εκπομπή, του ανακοινώθηκε το απόγευμα από τον γενικό διευθυντή ενημέρωσης του σταθμού, Σταμάτη Μαλέλη, ότι αποχωρεί από το «σχήμα», μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά καθώς έβλεπε τις συγκρούσεις και τις εντάσεις που οξύνονταν μεταξύ τους. Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από το κανάλι ήταν τόσο τεταμένες οι σχέσεις τους που ούτε καν χαιρετήθηκαν. Και πως παρουσιάστρια και αρχισυντάκτης γνώριζαν από το πρωί της εκπομπής για το τι θα επακολουθούσε…

Ο κ. Γκούμας, μας δήλωσε για την αποχώρησή του το εξής: Σέβομαι τις αποφάσεις του σταθμού. Ο κύριος Μαλέλης γνωρίζει πολύ καλά ποιο είναι το καλύτερο περιβάλλον για μένα, ώστε να αποδώσω καλύτερα και σε ένα καλύτερο κλίμα. Δεν αισθάνομαι καθόλου αδικημένος. Καμία δήλωση για τη Μελέτη, απολύτως καμία».

Οι υπεύθυνοι του καναλιού τονίζουν πως δεν τίθεται ρήξη των σχέσεων του με το κανάλι ύστερα από αυτό το γεγονός. Αλλιώς και δεν θα μεταφερόταν και σε άλλη εκπομπή σε αντίθετη περίπτωση. Εξάλλου το κανάλι δεν είχε λόγο να απομακρύνει

κάποιον που έδινε άλλη διάσταση στα θέματα με τις ιντριγκαδόρικες ερωτήσεις του, ζωντανεύοντας έτσι την εκπομπή. Τις περισσότερες τηλεοπτικές κόντρες της αυτός τις δημιουργούσε. Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι αναγνωρίζουν την αξία του: Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου από την εκπομπή της Λόη την περασμένη Τρίτη: «Έχει κάνει πολλές επιτυχίες. Ήταν ο μοναδικός δημοσιογράφος που είχε περάσει στα παρασκήνια για να μιλήσει στην Μαντόνα όταν είχε έρθει στην Ελλάδα, είναι πολύ καλός ρεπόρτερ, με βραβεία κα…» Ακόμα η δήλωση του σε ρεπόρτερ της εκπομπής ότι η Μελέτη πετυχαίνει πάντα αυτό που θέλει, δεν ξάφνιασε ούτε έκανε κι ιδιαίτερη εντύπωση στους πανελίστες του Μεσημεριανού express, καθώς οι αιχμές που άφησε ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα όσα ακούγονταν.

Τι μέλλει γενέσθαι για τον δημοσιογράφο; Τον απορροφά το δελτίο ειδήσεων και το Super Star, όπου φαίνεται στο πάνελ της Λαμπίρη να ταιριάζει καλύτερα. Ο ίδιος επιθυμεί να πάει όπου είναι πιο ήρεμα, για να μπορέσει να κάνει καλά τη δουλειά του. Δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτήν την συνεργασία, όπως φάνηκε και εξάλλου την πρώτη μέρα εμφάνισής του στην εκπομπή. Μετά από 4 χρόνια εμπειρίας στο πρωινό, ο δημοσιογράφος περνά στη μεσημεριανή ζώνη. Η συμφωνία με την Λαμπίρη έγκειται στο να βγαίνει αέρα 3 φορές την εβδομάδα ή όποτε άλλοτε θα γίνεται απαραίτητη η παρουσία του λόγω κάποιου ρεπορτάζ.