Σχολιάζοντας ο Αμφικτύων την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη στην κ. Δραγώνα , αναφέρει τα εξής:

 “ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΙ ΣΟΦΕ ΜΑΣ ΜΟΥΣΗΓΕΤΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΧΑΙΡΕ

ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕΣ ΕΣΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ -ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΑΚΟΥΜΠΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ- ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΗΣΟΥΝΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΟΦΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΟΥ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ .

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΤΟΥΤΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ 5ΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ  ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ .

 ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΖΩΝΤΑ ΕΛΛΗΝΑ- ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ-ΤΟΤΕ ΣΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΙΜΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΛΩΡΙΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ. 

 ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 40′ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΟΥ ΔΑΚΡΥΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ-ΟΠΩΣ ΔΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ-ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΠΤΟ ΣΟΥ ΛΟΓΟ  ΔΟΝΕΙΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ  ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ  ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ ΕΝ ΤΑΥΤΩ.

 ΜΕΓΑΛΕ ΜΑΣ ΜΙΚΗ , ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΘΑΛΕΙΑ(ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ)  ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΙΑ  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ.  ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑ  ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΕΙ  ΤΙΣ ΑΡΠΑΚΤΙΚΕΣ, ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΕΣ  ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΕΣ ΑΡΠΥΙΕΣ, ΠΟΥ ΜΑΓΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΣΤΙΑ. ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙ ΗΔΗ Η ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ.

 Ο ΔΩΡΙΚΟΣ  ΣΟΥ  ΛΟΓΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΣ, ΟΠΩΣ   Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΟΥ ,ΤΟΣΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΣΤΡΕΒΛΟΨΥΧΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ  ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ , ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΘΑΝΑΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ. Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΦΟΒΕΡΟ ΚΕΡΑΥΝΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΒΡΟΝΤΗ ΔΙΑ.  

 ΝΑ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΕΙΣ   ΜΕΓΑΛΕ ΜΑΣ ΜΙΚΗ, ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΣΟΥ. ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΟΤΙ  ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 40′ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΓΙΑ:

 -ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ,

– ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 

– ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Ο ΣΙΩΝΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ”