Λάβαμε και δημόσιευουμε, χωρίς σχόλια,  αυτούσια αναλυτική -θα προσθέταμε και αρεκτά- αποκαλυπτική επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Κοινότητας στην Κινσάσα στο Κονγκό.Εκφράζουμε ωστόσο τις θερμές ευχαριστίες μας στην Ελλ. Κοινότητα. Περισσότερα για το θέμα στην συνέχεια της έρευνας σε προσεχείς συνδέσεις σας.

12.00 Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΚΙΝΣΑΣΑΣ  Λ.Δ.  ΚΟΝΓΚΟ 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Εξ αφορμής του θορύβου που έχει δημιουργηθεί  σε Ελλάδα και Αμερική(στην Ομογένεια) με σχετικά δημοσιεύματα ως προς  με την τύχη των δυο  ανήλικων  της Οικογένειας  Σπορίδη το γένος Moseka που γεννήθηκαν και  ζουν μόνιμα στην Κινσάσα  με την Μητέρα τους,  εκ μέρους της Ελληνικής κοινότητας και προς αποκατάσταση της αλήθειας  ανακοινώνονται τα παρακάτω:

hell_koin_kis_1.png1.       Η Florence Nkay Moseka, χήρα του αειμνήστου Στυλιανού Σπορίδη, ο οποίος απεβίωσε τον Ιούνιο του 2002 και μητέρα των ανήλικων διδύμων, Κώστα και Δημήτρη,  δηλώνει   ότι επιθυμία της είναι , με την σύμφωνη γνώμη και της Ελληνικής Κοινότητας  λόγω και της βαριάς (ανίατης ασθένειας της -Καρκίνο) αποφάσισε  να παραχωρήσει την επιμέλεια, φροντίδα και μέριμνα των δυο ανήλικων τέκνων της Κώστα και Δημήτρη,  στην ΜΚΟ «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» . Σε καμία περίπτωση δεν ανακαλεί τις ενέργειες για την υιοθεσία από τον Φίλιππo Σπορίδη (ξάδερφο των δυο ανήλικων παιδιών) όμως κρίνει ότι είναι καλύτερο για τα παιδιά της στην παρούσα φάση  να ζήσουν στην Ελλάδα σε ένα υγιές πνευματικά περιβάλλον που θα τα διασφαλίζει  από κάθε άποψη. Ένα περιβάλλον ζεστό και οικογενειακό  που θα εγγυάται την ασφάλεια και την ομαλή πρόοδο και  διαβίωση τους στην γη του πατέρα τους.  Ένα περιβάλλον που δεν θα τους θυμίζει κάτι από όλη αυτή την πορεία της ταλαιπωρίας που έχουν υποστεί αναμένοντας κάποια λύση στο πρόβλημα και την αγωνία της να εξασφαλίσει τα δυο παιδιά της. Εκφράζει τις ολόθερμες  ευχαριστίες της μέσα από τα βάθη της καρδιάς της  στον κ. Ιωάννη Παύλου, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε σαν πατέρας δίπλα στα παιδιά αλλά και στην ίδια για όσα συνεχίζει να κάνει κάθε ημέρα από την ημέρα που απεβίωσε ο σύζυγος της. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζει στην κοινότητα που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει την οικογένεια της με κάθε δυνατό τρόπο. Θερμές ευχαριστίες εκφράζει προς την Ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής, για την προσπάθεια του κ. Ιγνάτιου να επικοινωνήσει με την Ιερά Αρχ. Αμερικής. Ευχαριστεί  τον  θείο  τους κ. Γιάννη Σπορίδη  και τον  ξάδερφο  των παιδιών κ.  Φίλιππο Σπορίδη για όσα μέχρι σήμερα έκανε,   τον οποίο και παρακαλεί να συνεχίσει να δείχνει και στο μέλλον το ίδιο ενδιαφέρον με κάθε τρόπο που εκείνος κρίνει πρόσφορο  μέχρις ότου τα παιδιά ενηλικιωθούν και μόνα τους  πια αποφασίσουν αν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα ή να πάνε στην Αμερική.  Ως εκ τούτου τονίζεται  εκ μέρους της μητέρας των παιδιών  ότι:     

Η τελική και οριστική απόφαση  της είναι τα δυο παιδιά της ο Κώστας και ο Δημήτρης  να πάνε στην Ελλάδα στη γη του πατέρα τους  στην ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.  Η απόφαση  αυτή  ελήφθη, από την ίδια  την μητέρα ενώπιον μαρτύρων και  μελών της Ελληνικής Κοινότητας.   Η μητέρα στην απόφαση της  έλαβε υπόψη της α) την προηγούμενη μέχρι  και την 11 Ιανουαρίου 2010    κατάσταση β) την συνεχή και καθημερινή  ενημέρωση  από μέλη της Κοινότητας για όλες τις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας {από 11 μέχρι και 17 Ιανουαρίου 2010}  και γ) την  υπεύθυνη ενημέρωση για τις προϋποθέσεις  φιλοξενίας, και ασφάλειας  που ισχύουν για κάθε παιδί που μεγαλώνει   στην ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

 

2.       ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

 Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

hell_koin_kins_2.pngΟ αντιπρόεδρος της Κοινότητας Κωνσταντίνος Σοφιάδης  δέχεται τηλεφωνική κλήση από Νέα Υόρκη  από τον δημοσιογράφο κ. Αλέξανδρο Στεφανόπουλο ο οποίος ζητά να ενημερωθεί με κάθε λεπτομέρεια  για το ιστορικό και  για την υγεία της μητέρας καθώς  και την κατάσταση των παιδιών.  Ενημερώνει ότι πρόθεση του είναι πρώτα να διασφαλιστούν τα δυο ανήλικα παιδιά και μετά  να γράψει το ρεπορτάζ και να κάνει τ ην έρευνα του. Πράγματι από εκείνη την ημέρα η επικοινωνία με τον κ. Α.Σ. πυκνώνει  ημερησίως και το ίδιο  συνεχίζεται μέχρι και σήμερα σε μόνιμη και καθημερινή βάση. Ζητά επίσης  να επικοινωνήσει με την μητέρα αλλά και όλους όσους στηρίζουν επί επτά χρόνια τώρα την μητέρα και τα δυο ανήλικα. Μιλά σταδιακά σχεδόν με όλους τους παράγοντες της κοινότητας και φυσικά την ίδια την  μητέρα.  Η κοινότητα μετά από το ζωηρό, πρωτόγνωρο  και όπως απεδείχθη εν συνεχεία αληθινό  ενδιαφέρον  του  τον διευκολύνει σε ότι χρειαστεί(ονόματα τηλέφωνα κτλ).  Ο κ. Σοφιάδης αναλαμβάνει να του δώσει επίσης επικοινωνία με τον Μητροπολίτη (το κινητό του).Την ίδια ημέρα επιστρέφει με νέο τηλεφώνημα και μας ενημερώνει ότι θα λάβουμε τηλέφωνο από την ΜΚΟ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ,  διότι έχει δώσει το ιστορικό.  Από εκείνη την ημέρα είναι σε συνεχή επαφή και επικοινωνία ο ίδιος και συνεργάτες του με την Μητέρα, τον κ. Ιωάννη Παύλου και τον αντιπρόεδρο της κοινότητας(Σοφιάδη Κώστα).

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Συνεχίζεται η επικοινωνία του κ. Στεφανόπουλου  με μέλη της Κοινότητας (τον κ. Σοφιάδη και τον κ. Ιωάννη Παύλου)  και κυρίως συνεργατών του με την μητέρα οι οποίοι επικοινωνούν μαζί της διαρκώς και ενδιαφέρονται για την υγεία και την  κατάσταση των παιδιών.

 

 

 

 

Τετάρτη 13  Ιανουαρίου 2010

hell_koin_kins_3.pngΕπικοινωνεί με την κοινότητα (κ. Σοφιάδη Κώστα) η διευθύντρια της ΜΚΟ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ μας ενημερώνει ότι έλαβε το ιστορικό της υπόθεσης από έναν δημοσιογράφο στην ΝΥ -τον οποίο όμως δεν γνωρίζει ) και ζητά να ενημερωθεί αν όντως η κατάσταση είναι όπως την παρουσίασε ο δημοσιογράφος για τα παιδιά και την μητέρα. Την διαβεβαιώνουμε για το αληθές της κατάστασης των παιδιών καθώς και για όλο το ιστορικό.  Δηλώνει ότι έχει εντολή από τον π. Αντώνιο Παπανικολάου εκ μέρους της ΚΙΒΩΤΟΥ να κάνει κάθε ενέργεια εφόσον το επιθυμεί και η μητέρα τα παιδιά να έρθουν το συντομότερο στην Ελλάδα κάτω από την στέγη και την φροντίδα της ΚΙΒΩΤΟΥ .  Από εκείνη την ημέρα η κ. Κατσίμπαλη είναι σε διαρκή επικοινωνία με την μητέρα, την κοινότητα και τον δημοσιογράφο Α.Σ. στην ΝΥ, ο οποίος  επέδειξε και το αρχικό ενδιαφέρον για την τύχη των παιδιών.   Την ίδια ημέρα με συνεχή ενημέρωση μας κρατά ενήμερη την κοινότητα και την μητέρα  για κάθε κίνηση και ενέργεια της ΚΙΒΩΤΟΥ   προκειμένου τα παιδιά να τα υποδεχθούν στην Ελλάδα.

 

Τετάρτη 13  Ιανουαρίου 2010

 

Η κ. Κατσίμπαλη εκ μέρους της ΚΙΒΩΤΟΥ μας ενημερώνει ότι ο δήμαρχος αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης έδωσε  εντολή να γίνουν όλες οι ενέργειες για την εγγραφή των δυο παιδιών στα δημοτολόγια του Δήμου Αθηναίων, ώστε η μετάβαση τους να γίνει χωρίς καθυστέρηση, γραφειοκρατία  ή άλλα  προβλήματα.  Η κ. Κατσίμπαλη  ζητά να διερευνηθεί η δυνατότητα μετάβασης και της μητέρας στην Ελλάδα σε ειδικό χώρο διαμορφωμένο για να την υποδεχθεί με τα παιδιά της αλλά αυτό μετά από ενημέρωση των ιατρών την ενημερώσαμε  ότι ενδεχομένως να έθετε σε περαιτέρω κίνδυνο την  υγεία της και ως εκ τούτου  είναι αδύνατον.  Η κοινότητα ενημέρωσε επίσης  την κ. Κατσίμπαλη καθώς και τον δημοσιογράφο Αλεξ. Στεφανόπουλο ο οποίος ζήτησε να αναλάβει με δικές του ενέργειες  την κάλυψη των εξόδων της μετάβασης των παιδιών, ότι αναλαμβάνει όλα τα έξοδα μετάβασης των δυο παιδιών στην Ελλάδα. Τα δυο παιδιά θα συνοδεύσουν στην Αθήνα  μέλη της Κοινότητας προκειμένου να τα παραδώσουν στην ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ   και στην ευθύνη του π. Αντωνίου Παπανικολάου το έργο του οποίου είναι ήδη γνωστό σε πολλά μέλη της κοινότητας μας. Μας ενημερώνει επίσης ότι τα δυο παιδιά το πρώτο διάστημα θα φιλοξενηθούν στην οικία του π. Αντωνίου μαζί με την οικογένεια και τα παιδιά του ώστε να νιώσουν την ζεστασιά και την θαλπωρή που έχουν ανάγκη μέχρι να εγκλιματιστούν στο νέο περιβάλλον που προετοιμάζεται με πολύ προσοχή για την υποδοχή τους.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Η ημέρα όπως και οι υπόλοιπες κυλούν με την ίδια ένταση στην  πυκνή  επικοινωνία με την μητέρα και τα μέλη της κοινότητας εκ μέρους της ΚΙΒΩΤΟΥ   και του δημοσιογράφου κ.  Αλέξανδρου Στεφανόπουλου.   

 Μέχρι και σήμερα(18 01 2010), η κ. Κατσίμπαλη  καθώς και ο κ. Α. Στεφανόπουλος  εξακολουθούν   να έχουν   συνεχή  και μόνιμη επικοινωνία με μέλη της κοινότητας και την μητέρα με στόχο την διευκόλυνση και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και στήριξης για την μετάβαση των παιδιών στην Ελλάδα.   

Η  κ. Κατσίμπαλη επίσης  η οποία εκτός των άλλων -σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση και σε συνεννόηση με την κοινότητα για τα τεχνικά ζητήματα – μας ενημερώνει ότι ήδη έχει αναληφθεί πρωτοβουλία εκ  μέρους της ΚΙΒΩΤΟΥ να σταλεί στην μητέρα και στα παιδιά(ρουχισμό κτλ)  κάθε είδους υλική βοήθεια και υποστήριξη για όσο αυτό θα απαιτείται και μετά την μετάβαση των παιδιών στην Ελλάδα. Καθώς επίσης ότι σε μόνιμη βάση θα συνεχιστεί η ίδια προσπάθεια μέχρις ότου καλυτερεύσει η υγεία της, ώστε να μπορέσει και  η μητέρα να μεταβεί στην Ελλάδα αν της το επιτρέψει η υγεία και οι δυνάμεις της…   

 

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010

hell_koin_kins4.pngΣυνεχίζεται η επικοινωνία των κ. Κατσίμπαλη και Αλ. Στεφανόπουλου με την κοινότητα. Για πρώτη φορά σήμερα ο τελευταίος μιλά και με τον κ. Σπανέλη Παναγιώτη επίσης μέλος της κοινότητας το οποίο διατηρεί στενή επαφή με τους συγγενείς στην Αμερική.

Η κοινότητα ενημερώνεται από τον κ. Στεφανόπουλο  ότι επικοινώνησε μαζί του από Ελλάδα  και ο κ. Φίλιππος Σπορίδης (ξάδερφος και ενδιαφερθείς να υιοθετήσει τα δυο παιδιά) και κατόπιν συνεννοήσεως και μακράς συζητήσεως συμφώνησε να επισκεφθεί την  ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ καθότι είναι στην Ελλάδα δηλώνοντας ότι «είναι η 4η αλλά  ίσως η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα  αποκατάστασης  των παιδιών»  αλλά και ο ίδιος θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται το ίδιο για το μέλλον των παιδιών.   Ανάλογη επικοινωνία επεδίωξε με τον δημοσιογράφο και Θείος τους  κ. Ιωάννης Σπορίδης ο οποίος, όπως ενημερώθηκε η κοινότητα μίλησαν αρκετές φορές στο τηλέφωνο για την πορεία και εξέλιξη της υπόθεσης. .

Κατόπιν των ανωτέρων εκ μέρους της κοινότητας τονίζεται ότι Α)  και η κοινότητα είναι σύμφωνη τα δυο παιδιά  Κώστας και Δημήτρης  Σπορίδης   να μεταβούν στην ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ύστερα και από σχετική έρευνα που έγινε  εκτός των παραπάνω αδιαμφισβήτητων γεγονότων που περιγράφονται αναλυτικά ακριβώς για να αποκαταστήσουν την αλήθεια.  Β) η κοινότητα αναλαμβάνει τα έξοδα μετάβασης και τη κάλυψη κάθε άλλου εξόδου μέχρι  της μετάβασης και παράδοσης τους στους υπευθύνους της  ΚΙΒΩΤΟΥ Γ) θα εξακολουθεί να ενδιαφέρεται και να νοιάζεται το ίδιο για τα δυο ανήλικα εφόσον θα βρίσκονται στην Ελλάδα και  θα μπορούν μέλη της κοινότητας να επισκέπτονται τα δυο παιδιά και να παρέχουν κάθε άλλη δυνατή στήριξη και υποστήριξη προς τα δυο  παιδιά και στο μέλλον.

 

 

 

 

 

hell_koin_kins_5.pngΗ Ελληνική Κοινότητα της Κινσάσα κατ αρχήν ευχαριστεί όλος ιδιαιτέρως εκείνα τα ΜΜΕ που επέδειξαν σεβασμό  και πρόβαλλαν το ζήτημα με διακριτικότητα ωστόσο  ζητά και παρακαλεί τα ΜΜΕ της Ομογένειας στην Αμερική και την Ελλάδα να σεβαστούν την ιδιαιτερότητα την υπόθεσης και να την διαχειριστούν με ευαισθησία. Με διακριτικότητα  και όπως επιβάλει η δεοντολογία τέτοιων περιπτώσεων,   και προ πάντων με σεβασμό στα δυο ανήλικα παιδιά. Παιδιά  που κάποτε αναζητώντας τις ρίζες τους και την αλήθεια θα βρουν και θα μάθουν όσα αυτές τις ημέρες διαδραματίζονται εις βάρος τους.  Από κύκλους που, προφανώς  χάριν εντυπώσεων ή άλλων σκοπιμοτήτων,  δυστυχώς εκμεταλλεύτηκαν τον πόνο την δυστυχία και το ανθρώπινο δράμα της μητέρας και των δυο ανήλικων παιδιών, γράφοντας σε πολλές περιπτώσεις  για τα παιδιά  ανακρίβειες και αναληθή γεγονότα χωρίς να έχουν μπει στο κόπο να ερευνήσουν και να διασταυρώσουν γεγονότα, πρόσωπα  και καταστάσεις.   Χωρίς να έχουν δείξει έστω  ελάχιστον ενδιαφέρον ή να γνωρίζουν  προς ποια πλευρά της απέραντης Αφρικανικής ηπείρου βρίσκεται η μητέρα με τα δυο της παιδιά.      

Τέλος  εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας :

1.       στην ΜΚΟ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και ειδικότερα στον π. Αντώνιο Παπανικολάου  και την διευθύντρια κ. Μ.  Κατσίμπαλη για το ζήλο και το ζωηρό αληθινό και έμπρακτο ενδιαφέρον να δεχθούν τα δυο ανήλικα παιδιά χωρίς καθυστερήσεις. Χωρίς γραφειοκρατία. Χωρίς προσχήματα και προσχώματα. Χωρίς άλλη ταλαιπωρία που θα επέτεινε την αγωνία της μάνας η οποία βρίσκεται σε τελευταίο στάδιο καρκίνου.

2.       Στον δήμαρχο Αθηναίων κ. Κακαλμάνη ο οποίος αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την περίπτωση αντέδρασε άμεσα και με ευαισθησία.

3.       Στον Μητροπολίτη Ικονίου Θεόληπτο για το ζωηρό ενδιαφέρον που επέδειξε υπερασπιζόμενος τα παιδιά με την ανακοίνωση του και κάθε άλλον  που έδειξε αληθινό ενδιαφέρον για το μέλλον και την αποκατάσταση των  δυο ανήλικων παιδιών.

                Εκ μέρους της κοινότητας,

           Ο Γενικός Γραμματέας                                         Ο Αντιπρόεδρος

       ΑΝΤΥΠΑΣ  Γεώργιος                                        ΣΟΦΙΑΔΗΣ  Κωνσταντίνος

 

ΘΕΤΙΚΈΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ(ΚΩΣΤΑ & ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΠΟΡΙΔΗ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ- ΔΙΑBAΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ & ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  function olMouseMove(e) { var e = e ? e : event; if (e.pageX) { o3_x = e.pageX; o3_y = e.pageY; } else if (e.clientX) { o3_x = eval(“e.clientX+o3_frame.” + docRoot + “.scrollLeft”); o3_y = eval(“e.clientY+o3_frame.” + docRoot + “.scrollTop”); } if (o3_allowmove == 1) {runHook(“placeLayer”,FREPLACE);if(olHideForm)hideSelectBox(); } if (hoveringSwitch && !olNs4 && runHook(“cursorOff”, FREPLACE)) { olHideDelay ? hideDelay(olHideDelay) : cClick(); hoveringSwitch = !hoveringSwitch; } }
sporidis_stin__kiboto_18012010.png

Διαβάστε περισσότερα… 

 

ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ… 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ  ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 
 
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ (ΣΥΝ)ΤΑΡΑΞΕ ΣΥΘΕΜΕΛΑ ΤΗΝ ΑΡΧ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ 
se_ligo_kinsasa__.png
Διαβάστε περισσότερα…