Ο Νίκος Καλογερόπουλος από την Γενεύη μεταδίδει:

Ο καθηγητής Klaus Schwab εξακολουθεί, επί 40 χρόνια τώρα, το θέατρο του Davos κάθε Ιανουάριο. Συγκέντρωση προσωπικοτήτων με σκοπό το σύνθημα «να ξανασκεφθούμε, να αναδιαμορφώσουμε, να ξαναχτίσουμε τον κόσμο». 2500 συμμετέχοντες έναντι καταβολής  σημαντικού ποσού που πληρώνουν, για τους πολιτικούς, οι φορολογούμενοι, για τους βιομηχάνους και επιχειρηματίες το καταναλωτικό κοινό. 

Το 55% είναι επιχειρηματίες, οι υπόλοιποι πολιτικοί, ακαδημαϊκοί κλπ. Εκπροσωπούνται 90 χώρες. Μεταξύ των αστέρων οι Bill Gates, John Kerry, Oswald Grüber διοικητής της UBS, Trichet, Abdullah βασιλεύς της Ιορδανίας, ο Έλλην Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. 

Και για πρώτη φορά ο Nicolas Sarkozy ο οποίος, για να μη παρεξηγηθεί από τους ψηφοφόρους του, έχει ετοιμάσει λόγο όπου χωρίζει τους εκπροσώπους του καπιταλισμού  σε «αλήτες» (voyous) και σε «καλούς» (braves). Τι θα συμβεί με όλη αυτή την πομπώδη εμφάνιση στο Davos;  Ό,τι και τα προηγούμενα 40 χρόνια. Δηλαδή, Τίποτα. Πλήθος χρημάτων θα εισρεύσουν στα καταστήματα, ξενοδοχεία και στα ταμεία του οργανωτού κ.Schwab, πλήθος λόγων και λογιδρίων από τους παριστάμενους πολιτικούς. Χωρίς αποτέλεσμα. Πλήθος των χρημάτων των φορολογουμένων για τα πολυτελή έξοδα των πολιτικών αρχηγών μεταξύ των οποίων και του Έλληνος Πρωθυπουργού. Ίσως μερικοί επισκεφθούν και το Μουσείο του εξπρεσσιονιστή ζωγράφου Kirchner, αλλά πολλοί βιομήχανοι και επιχειρηματίες θα έχουν ευκαιρία να γνωρισθούν και να μιλήσουν για τις δουλιές τους.

 Κάποτε, την 10ετία του 80, είχε μετάσχει και ο Ανδρέας Παπανδρέου παρέα με το Τούρκο Οζάλ ο οποίος τοτε θυμάμαι (διότι παρευρέθην) έκλεψε την παράσταση ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου, απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες είπε «σας περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες για επενδύσεις χωρίς περιορισμούς από τα ιδεολογήματα» όταν, στο εσωτερικό τον άκουγε όλος ο κόσμος να εξορκίζει το «μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο», ευαγγελιζόμενος «αυτοδύναμη οικονομική ανάπτυξη» και να εκφράζει την απορία του για την, όπως έλεγε, «απεργία των επενδυτών». Βέβαια και τότε, όπως και πάντοτε, όλοι μιλούν, όλοι ακούνε και την άλλη μέρα της επιστροφής στις χώρες τους όλοι το έχουν ξεχάσει. Το Τίποτε είναι το μόνο θετικό αποτέλεσμα όλων αυτών των συγκεντρώσεων και ηγεμονικών εξόδων στο Davos.