TOY Λουκά / Greek National Pride

Πριν μερικές ημέρες αποκαλύφθηκε από τη τουρκική εφημερίδα «Ταράφ», η υπόθεση «Βαριοπούλα» που σχεδίαζαν οι Τούρκοι στρατηγοί το 2003. Το σχέδιο προέβλεπε να καταρρίψουν μέχρι και οι ίδιοι δικό τους μαχητικό αεροσκάφος, ανεβάζοντας έτσι το «θερμόμετρο» στα Ελληνοτουρκικά, με απώτερο σκοπό την πτώση του Ερντογάν από τη πρωθυπουργική θέση και την ανάληψη της εξουσίας από τους ίδιους.

 

Δεν θα υπεισέρθω στα εσωτερικά της Τουρκίας, αλλά σαν Έλληνας πολίτης απλώς θα απορήσω και με τη σημερινή Ελληνική πολιτική ηγεσία. Και αυτό γιατί ακόμα μία φορά έχουμε ένα «δυνατό» διπλωματικό όπλο στα χέρια μας, που πάλι καθώς φαίνεται θα μείνει στο συρτάρι. Δεν γνωρίζω γιατί η Ελλάδα δεν εκμεταλλεύεται μέσω αυτής της δημοσιογραφικής αποκάλυψης, να αναδείξει σαν μείζον θέμα τη συμπεριφορά της Τουρκίας, ή έστω να υπενθυμίσει στην Ε.Ε, στο ΝΑΤΟ αλλά και γενικότερα στο πλανήτη, το τι σημαίνει τελικά να συνορεύεις με τη Τουρκία.

 Την ίδια απορία είχα και με τη προηγούμενη κυβέρνηση που δεν εκμεταλλεύτηκε τις δηλώσεις Ολγκάτς, σχετικά με τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν το 1974 στη Κύπρο.

 Έλληνες πολιτικοί συνεχίστε τον ύπνο του…δικαίου, συνεχίστε να αφήνετε λουλούδια στο τάφο του φίλου σας Τζεμ που ήταν στο «κόλπο», συνεχίστε να καταθέτετε στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ, συνεχίστε να υποστηρίζετε ενθέρμως την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε, συνεχίστε να πληρώνετε τη Τουρκία σαν μέλος της Ε.Ε για τους εκατοντάδες λαθρομετανάστες που καθημερινά μας στέλνει, συνεχίστε να κλείνετε τα μάτια στο καθημερινό «βιασμό» των Ελληνικών χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου από τους φίλους γείτονες, συνεχίστε να αλλάζετε τα σχολικά βιβλία γιατί δήθεν θα έκαναν και οι απέναντι το ίδιο, συνεχίστε να μας δουλεύετε γιατί…

 έτσι απλά όπως είπε και κάποιος «οι ηλίθιοι είναι αήττητοι».

 Αν μη τι άλλο σίγουρα, σε αυτή τη χώρα δεν βαριέσαι ποτέ γιατί σου επιφυλάσσει καθημερινές εκπλήξεις.