Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

 

 Η  απόφαση του Βρεττανικού δικαστηρίου στην υπόθεση Αποστολίδη Vs Orams  αποτελεί θρίαμβο της Δικαιοσύνης. Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά  ότι το Δίκαιο δεν χάνεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

 

Τα συγχαρητήριά μας στο συνεπαρχιώτη Αποστολίδη.


 

Όλοι οι πρόσφυγες να πιστέψουμε ότι ο Αττίλας δεν μπορεί να μας επιβληθεί. Οι περιουσίες είναι δικές μας και δεν μπορούν να μας τις πάρουν.

 

Η  απόφαση εμπεριέχει ξεκάθαρο μήνυμα για όσους εμπλέκονται στο Κυπριακό και ιδιαίτερα στους Πολιτικούς μας οι οποίοι διαχερίζονται το Κυπριακό.

 

 Η Βρεττανική Δικαιοσύνη επιβεβαίωσε την Κυριαρχία της Κυπριακής Κυβέρνησης πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο και επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά το άκυρον του παράνομου Καθεστώτος στα κατεχόμενα.

 

 Αφού βάσει της απόφασης   του Βρεττανικού Δικαστηρίου, οι περιουσίες στα κατεχόμενα μας ανήκουν, δεν υπάρχει έδαφος πάνω στο οποίο να μπορεί να λειτουργήσει η  Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Το Βρεττανικό Εφετείο αποφάσισε τη θανατική καταδίκη της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

 

 Η μόνη πολιτική αξιοποίηση της απόφασης την οποία υπόσχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να στοχεύει στον τερματισμό  κάθε συζήτησης για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί εμπαιγμό.

 

 Οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση θέματος περιουσιών σε συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού θα είναι παράνομη.

 

 Οι οποιεσδήποτε συνομιλίες και δραστηριότητες   για λύση του Κυπριακού πρέπει να στοχεύουν αποκλειστικά στην κατάργηση της κατοχής, ώστε η Κύπρος να απελευθερωθεί για να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες της κατεχόμενης γης να επιστρέψουν πίσω σε αυτήν.

 

 Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα αποτελεί περιφρόνηση του Δικαστηρίου.