Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

 Διαβάσαμε με πολλή προσοχή στον Ημερήσιο Τύπο την επιστολή του προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, μετά την υποβολή των απαράδεκτων  Τουρκικών προτάσεων και διαπιστώνουμε ότι το περιεχόμενο της δυστυχώς δεν ανταποκρίνεται στις περιστάσεις. Παροπλίζει περαιτέρω τις δυνατότητες μας να αντιμετωπίσουμε την Διπλωματική προέλαση του Αττίλα και τα άλλα ξένα  συμφέροντα τα οποία επιδιώκουν την υποταγή μας στα κατοχικά δεδομένα,  με νομιμοποίηση  τους.

Η αποτίμηση που κάνει  ο Πρόεδρος των πρόσφατων προτάσεων που υπέβαλε η ΄Αγκυρα, απευθυνόμενος προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, δυστυχώς δεν εκφράζει καν την απόφαση της άτυπης συνεδρίας των πολιτικών Αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την οποία οι Τουρκικές προτάσεις απορρίφτηκαν «ασυζητητί».

Αντί ο Πρόεδρος να απορρίπτει τις Τουρκικές προτάσεις και να αιτιολογεί την μη  αποδοχή τους , συγκρίνοντας τις και αποκαλύπτοντας την αντίθεση τους  με το Διεθνές Δίκαιο και τις πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ,  τις συγκρίνει  με τις πρόνοιες του Σχεδίου ΑΝΑΝ το οποίο έχει απορριφθεί  στην ολότητα του, περιλαμβανομένης  και της ουσίας και της φιλοσοφίας   του και δίδει το μήνυμα πως  αν «διορθωθούν» τις συζητεί.

Απευθύνεται στον γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και μιλά για ισορροπίες που δεν πρέπει να διαταράττονται, όταν το Κυπριακό είναι καθαρά θέμα εισβολής  και κατοχής η κατάργηση της  οποίας δεν έχει καμιά σχέση με ισορροπίες.

 Συνοπτικά η επιστολή αποτυπώνει την ασπόνδυλη πολιτική και στρατηγική που ακολουθείται διαχρονικά στο Κυπριακό,  δεν εκφράζει ένα Κράτος υπό κατοχή και δεν απηχεί το Λαϊκό αίτημα για αγώνα αντικατοχικό, με στόχο την απελευθέρωση της Κύπρου από την Τουρκική κατοχή