Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Λευκός Οίκος για την θέση που διατύπωσε η Κίνα στο θέμα των πιθανών νέων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν. Με τη φράση του εκπροσώπου του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, Μπιλ Μπάρτον, ότι η απόφαση αυτή είναι “πολύ σημαντική καμπή”, η συμφωνία της Κίνας θέτει νέα δεδομένα στο διπλωματικό τοπίο.

Οι δηλώσεις του κ. Μπάρτον ήταν: “Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Η Κίνα συμφώνησε να καθίσει στο τραπέζι και να κάνει σοβαρές διαπραγματεύσεις εδώ στη Νέα Υόρκη με τα άλλα μέλη της Ομάδας των Έξι. Ο πρόεδρος πιστεύει ότι έχουμε καταφέρει να ενώσουμε τη διεθνή κοινότητα με πρωτοφανή τρόπο για να ασκήσουμε πίεση στο Ιράν”. Η μέχρι τώρα στάση της Κίνας μπροστά στο ενδεχόμενο κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, λόγω των ενδείξεων ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα μπορεί να έχει στρατιωτική χρήση, ήταν αρκετά διστακτική.

Στον αντίποδα Γερμανία, Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ρωσία, ήταν υπέρ των κυρώσεων, με τη Ρωσία πάντως σε αρκετές περιπτώσεις, να έχει μια πιο διαφοροποιημένη στάση.