Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου, Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Η γνωστή κομματοκρατία στο στράτευμα – όπως και παντού – ζει και βασιλεύει και την Ελλάδα δυναστεύει.
Με απόφαση του αρμοδίου υπουργού Εθνικής Άμυνας επανέρχονται στην ενεργό υπηρεσία κάποιοι αποστρατευθέντες, γεγονός το οποίο «προκαλεί αναστάτωση» γράφει ο Τύπος, προσθέτοντας ότι «από την αντιπολίτευση ετοιμάζονται να κάνουν λόγο για «κομματικές» επιλογές (βλ. «Veto», 28/2/2010, σελ. 31).

Παλιό και γνωστό το κομματικό παιχνίδι με τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες κάθε κόμμα και κάθε εξουσία τις θέλουν ως υποπόδιο δικό τους.Στο έργο μου: «Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα» – εκδ. «Ergo», 2002, σελ. 223 – 227, υπάρχει ειδικό κεφάλαιο, το οποίο έχει ως τίτλο: «Η επαναφορά αποστράτων στο στράτευμα».

Ανάλογα με το πια διεφθαρμένη εξουσία κάνει το σχετικό κουμάντο, χρησιμοποιεί τις Ένοπλες Δυνάμεις ως μπαλάκι του πινκ-πονκ.Οι καταγγελίες του Τύπου και των εναλλασσόμενων κομμάτων στην εξουσία βρίθουν καταγγελιών για το «όργιο κομματισμού στις Ε.Δ.», το οποίο εκδηλωνόταν και στο πεδίο επαναφοράς των αποστράτων. Το φαινόμενο πήρε τεράστιες διαστάσεις στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και μετά.

Τα δύο κόμματα εξουσίας χρησιμοποίησαν τις Ε.Δ. ως κομματικό εφαλτήριο, γεγονός το οποίο τις εξέθεσε στα μάτια του «κυρίαρχου» λαού!
Αρκεί να υπενθυμίσω, ότι ο τραγικός αρχηγός των Ε.Δ., ο ναύαρχος της εθνικής τραγωδίας των Ιμίων, ήταν και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής το ΠΑΣΟΚ! Αυτό επαναλαμβάνεται και σήμερα στο όνομα του νέου πολιτικού ήθους και της νέας κυβερνητικής πρακτικής. Ο Λύκος δεν αλλάζει το τομάρι του και το χούι δεν κόβεται. Για να δούμε πότε οι Ε.Δ. θα τολμήσουν να σηκωθούν όρθιες.