Έκτακτο ανασχηματισμό στην κορυφή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έφεραν οι αποκαλύψεις, ότι ο επικεφαλής των διοικητικών υπηρεσιών του ξόδεψε 2.000 δολάρια, για να ψυχαγωγήσει ενδεχόμενους χρηματοδότες σε ένα κλαμπ… με ερωτικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το Politico, έναν ειδησεογραφικό οργανισμό που καλύπτει θέματα εσωτερικής πολιτικής επικαιρότητας στις ΗΠΑ, ο επικεφαλής του προσωπικού της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής, (RNC) Κεν Μακέη, είναι το δεύτερο στέλεχος που υποβάλλει την παραίτησή του από τότε που ξέσπασε το θέμα.

Η αντιπαλότητα γύρω από την Εθνική Επιτροπή ξεσπά την ώρα που οι Ρεπουμπλικάνοι ευελπιστούν ότι στις εκλογές του Νοεμβρίου θα ανακτήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου από τους Δημοκρατικούς του προέδρου Ομπάμα. «Τα μέλη της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής εμπιστεύθηκαν σε μένα και κάθε μέλος της επιτροπής να ηγηθούμε μίας αντιπολίτευσης με πίστη εναντίον της καταστροφικής ατζέντας Ομπάμα, να οικοδομήσουμε ένα ισχυρότερο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και να κερδίσουμε τις εκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος της RNC, Μάικλ Στηλ.

Ο Στηλ, ο οποίος δεν συμμετείχε στην επίμαχη έξοδο που παρουσίαζε ένα πρόγραμμα που αναφερόταν στη σωματική υποταγή κατά την ερωτική επαφή, έχει επικριθεί για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα θέματα του κόμματος.