Ετοιμάζει νέα όπερα με πρωταγωνιστή καθηγητή πανεπιστημίου! Ο Νίκος Καρβέλας πρωτοτυπεί για μία ακόμα φορά επιλέγοντας ως βασικό ερμηνευτή στην καινούργια του όπερα, με τίτλο «Ιοσολβάδ», τον καθηγητή της Νομικής στην Αθήνα Πάνο Λαζαράτο. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες ο καθηγητής του Διοικητικού Δικαίου παρουσίασε στους χώρους της Νομικής δύο άριες από τη νέα δουλειά του Καρβέλα.

Ο Πάνος Λαζαράτος (που πραγματικά διαθέτει τέλεια φωνή τενόρου) όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, έδωσε και φέτος τη δική του συναυλία στην αίθουσα τελετών της Νομικής, με τον τίτλο «Viaggio» (Το Ταξίδι). Το κοινό που είχε πάει να τον παρακολουθήσει αποτελούταν από συναδέλφους του, κυρίως καθηγητές πανεπιστημίου, αλλά και φοιτητές και διανοούμενους οι οποίοι γνωρίζουν το ταλέντο του στο τραγούδι. Εκεί ήταν και ο συγκινημένος Νίκος Καρβέλας, αφού στην ίδια αίθουσα πριν από πάρα πολλά χρόνια που σπούδαζε Νομική είχε δώσει εξετάσεις στο Ρωμαϊκό Δίκαιο. Τον συνόδευαν η σύζυγός του Αννίτα Πάνια και δύο φίλοι του: ο μαέστρος Βαγγέλης Νινίκας και η δικαστής Λία Γάκη.

Αξίζει να τονίσουμε ότι αρχικά στην αίθουσα έπεσε… παγωμάρα. Ηταν όταν ο Λαζαράτος ανακοίνωσε από το μικρόφωνο τη συνεργασία του με τον Καρβέλα και τον κάλεσε στη σκηνή να τον συνοδέψει στο πιάνο. Ο ακαδημαϊκός είπε, μεταξύ άλλων, στο κοινό: «Τώρα το “ταξίδι” συνεχίζεται σε πιο ακραίες περιοχές όπου δεν διακρίνεται το φως από το σκοτάδι. Πριν από έναν χρόνο σε αυτή την αίθουσα γνώρισα έναν συνάδελφο στη μουσική και στα νομικά με διαφορετικές αναλογίες. Εγραφε μια όπερα, το “Ιοσολβάδ”. Η πρώτη μας επαφή εξελίχτηκε σε φιλία και συνεργασία. Ο Ιοσολβάδ είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται στα άκρα. Δεν μπορεί να ξέρει αν είναι άγιος ή διάβολος, φωτεινός ή σκοτεινός, αν είναι παράφρων ή απόλυτα λογικός… Καλώ λοιπόν τον Νίκο Καρβέλα στη σκηνή να μας παίξει στο πιάνο, σε πρώτη εκτέλεση, δύο άριες από τη νέα του όπερα που δεν είναι ροκ. Οι άριες ονομάζονται “Φωνές” και “Θαύμα θαυμάτων”».

Η αλήθεια είναι ότι μετά το τέλος της εμφάνισης του Καρβέλα με τον καθηγητή στη σκηνή το κοινό, ενθουσιασμένο από τις δύο άριες του “Ιοσολβάδ”, ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα!
ESPRESSO