Στους 400 ανέρχονται οι νεκροί και περίπου 10.000 είναι οι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό των 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε σήμερα τη νοτιοδυτική Κίνα στο υψίπεδο του Θιβέτ.

Η κρατική τηλεόραση της Κίνας μετέδωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται δραματικά, καθώς τα σωστικά συνεργεία ανασύρουν συνεχώς νεκρούς από τα συντρίμμια των σπιτιών και άλλων κτηρίων που κατέρρευσαν.

Αγνωστος είναι ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα συντρίμμια κτηρίων, κυρίως στην επαρχία Κινγκάι.

Ο σεισμός και οι επακόλουθοι μετασεισμοί προκάλεσαν την κατάρρευση πολλών σπιτιών, ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει και δυνάμεις του στρατού. Πολλοί κάτοικοι της απομακρυσμένης περιοχή Γιουσού έχουν μείνει άστεγοι, ενώ η θερμοκρασία βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με σεισμολόγους, η δόνηση είχε επίκεντρο περιοχή 240 χλμ. βόρεια-βορειοδυτικά της πόλης Κάμντο στο Θιβέτ και 375 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά της πόλης Γκολμούντ στην Κινγκάι, και είχε εστιακό βάθος 10 χλμ.

Το υψίπεδο του Θιβέτ πλήττεται συχνά από σεισμούς, αλλά οι απώλειες είναι συνήθως ελάχιστες λόγω του ότι η περιοχή είναι εξαιρετικά αραιοκατοικημένη.

Εξαίρεση είχε αποτελέσει ο σεισμός 8 ρίχτερ που έπληξε την επαρχία Σετσουάν τον Μάιο του 2008 -στοιχίζοντας τουλάχιστον 80.000 ανθρώπινες ζωές.

Φονικός σεισμός στην Κίνα

Στην Κίνα οι νεκροί από το σεισμό έφτασαν τους 400

Φονικός σεισμός στην Κίνα

Εκατοντάδες νεκροί από σεισμό 6,9 βαθμών στο Θιβέτ

Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στη Δυτική Κίνα, τουλάχιστον 67 νεκροί

Στους 400 οι νεκροί από τα 6,9 Ρίχτερ στην Κίνα

Στους 300 οι νεκροί από το σεισμό στην Κίνα

Ισχυρός σεισμός ισοπέδωσε την επαρχία Τσινγκάι της βορειοδυτικής Κίνας

Κίνα: 400 νεκροί, 10.000 τραυματίες από τα 6,9 Ρίχτερ

Σεισμός στο Θιβέτ με εκατοντάδες νεκρούς

Περίπου 300 νεκροί και 8.000 τραυματίες από σεισμό στη ΒΔ Κίνα

“Τουλάχιστον 23 νεκροί” μετά το σεισμό 6,9 βαθμών που έπληξε το Θιβέτ