Η ανηθικότητα είναι βασικό στοιχείο της παρακμής, που οδήγησε τη χώρα στη διεθνή ανυποληψία και την οικονομική χρεωκοπία. Η υπόθεση Siemens αφορά στη δωροδοκία εκατοντάδων βουλευτών. Με άλλα λόγια με τις δωροδοκίες βυθίστηκε στο βούρκο η πολιτική ζωή της χώρας. Κάποιοι πολιτικοί, από τον στενό οικογενειακό κύκλο του κ. Μητσοτάκη, έχουν οικόπεδα από κοινού και σπίτια με μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο. Για να μην αναφερθούμε στα τηλεφωνικά κέντρα, τις τοστιέρες και τα στεγνωτήρια. Ακόμα και τη στιγμή που θυθίζεται η χώρα, έχουν το θράσος να στηρίζουν τους συνεργούς του εγκλήματος. Άξιος ο μισθός όλων τους.

Υβριστική κατά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη η δήλωση Καστανίδη για τον Αρειο Πάγο

«Υβριστική» χαρακτηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, για την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, να μην τεθεί σε προσωρινή αργία ο ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση της Siemens, Νίκος Ζαγοριανός.
«Κανέναν δεν μπορώ να υποχρεώσω σε αυτοσεβασμό, όπως και κανέναν δεν μπορώ να υποχρεώσω να διεκδικεί τον σεβασμό της κοινωνίας. Έκαστος εφ’ ώ ετάχθη», σχολίασε ο κ.Καστανίδης, αναφερόμενος στην απόφαση του Αρείου Πάγου να απορρίψει το αίτημά του για προσωρινή αργία του κ.Ζαγοριανού.
Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: «Δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη Ελλάδα η χυδαία, υβριστική επίθεση του υπουργού της Δικαιοσύνης κ.Χ. Καστανίδη εναντίον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, διότι μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έλαβε απόφαση που δεν τον ευρίσκει σύμφωνο. Ο υπουργός της Δικαιοσύνης κατηγορεί τη συντριπτική πλειοψηφία των Αρεοπαγιτών ότι ‘στερούνται αυτοσεβασμού και δεν διεκδικούν το σεβασμό της κοινωνίας’.
Η διάκριση των εξουσιών και ο σεβασμός της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης- της οποίας ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο φυσικός προστάτης- αποτελούν θεμέλια της Δημοκρατίας.
Ο πρωθυπουργός κ.Γεώργιος Παπανδρέου έχει χρέος να αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη. Αλλωστε η Δικαιοσύνη όπως εύστοχα είχε πει ο παππούς Γεώργιος Παπανδρέου- και η φράση του δυστυχώς αποδεικνύεται και πάλι επίκαιρη- ‘είναι το τελευταίο οχυρό της Δημοκρατίας’».
Απαντώντας στην κριτική του επίτιμου προέδρου της ΝΔ ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε: «Είναι λυπηρό που ανέλαβε την υπεράσπιση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου ο κ.Κ. Μητσοτάκης».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ