Πάνε τώρα τόσοι μήνες που η ελάχιστη οικονομία της Ελλάδας έχει αναδειχθεί στο πρώτο θέμα των οικονομικών ειδήσεων του κόσμου. Πάει τώρα τόσος καιρός που η ελληνική πολιτική και δημοσιογραφική σκηνή μηρυκάζει το ίδιο και το ίδιο θέμα του τεράστιου δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας χωρίς να δίνει πειστικές εξηγήσεις για το πώς προέκυψε αυτό το τεράστιο χρέος.

Ακούγονται κατά καιρούς διάφορα σκάγια, πως έφταιγε ο Σημίτης που μας έβαλε στην ΕΕ με κόλπα και πως η καταστροφική πορεία συνεχίστηκε  ανεμπόδιστα απο την κυβέρνηση Καραμανλή οδηγώντας μας στην κατρακύλα του διεθνούς ρεζιλέματος.

Ωστόσο, σε όλο αυτό το σκηνικό η παρούσα κυβέρνηση δυστυχώς δεν έχει λιγότερη ευθύνη. Ανακοινώνοντας τους πραγματικούς αριθμούς του δημοσιονομικού ελλείμματος στους εταίρους και τις αγορές του κόσμου και ταυτόχρονα διαρρέοντας την υπόθεση της παραποίησης των οικονομικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας μέσω της Γκόλντεν Σακς ουσιαστικά μας βύθισε στο χάος της παραφιλολογίας των χρηματαγορών και της  επικίνδυνης εκτόξευσης των επιτοκίων του δανεισμού για τη χώρα.

Ετσι η μικρή Ελλάδα επί εφτά μήνες ζεί ένα ρόλερ κόστερ για το σενάριο δανεισμού της με τους πολίτες να έχουν περιέλθει σε μια βαθειά εθνική ταπείνωση με απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομική τους δραστηριότητα και επομένως για την επερχόμενη βαθειά ύφεση της χώρας.

Στο μεταξύ, όλους αυτούς τους μήνες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έρριχνε στη δημοσιότητα ολοένα και σκληρότερα μέτρα για τους εργαζόμενους στο δημόσιο καθώς και διάφορες φορολογικές επιβαρύνσεις μαζί με σενάρια για κατάργηση εργατικών προνομίων δοκιμάζοντας την αντοχή του λαού. Και κατόρθωσε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα να περάσει το νομοσχέδιο χάνοντας το παιχνίδι της δημοσιότητας με τις χρηματαγορές του κόσμου, αφού ήδη είχε αφεθεί η χώρα στις διάφορες σπέκουλες των κερδοσκόπων.

Σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες η κυβέρνηση συμφώνησε με το Διεθνές Ασφαλιστικό Ταμείο να συνάψει δανεισμό ύψους 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων προχωρώντας στις πιό βαθειές τομές για την ελληνική κοινωνία.Οι αλλαγές θα αφορούν :

  1. 1. Στο ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο οδηγείται σε ριζική αναδιοργάνωση με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων.

    2. Στην Υγεία, όπου θα γίνουν μεγάλες περικοπές στις δαπάνες για φάρμακα, πολυιατρεία, νοσοκομεία.

    3. Στα κλειστά επαγγέλματα- από τα ταξί και τα κομμωτήρια ως τους συμβολαιογράφους- που θα απελευθερωθούν άμεσα από κάθε κρατικό έλεγχο και τα… «ρουσφέτια».

    Οι τρεις αυτές ανατροπές συμφωνήθηκαν, κατά τις πληροφορίες, την πρώτη εβδομάδα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους διαχειριστές της ελληνικής κρίσης που έστειλαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ στην Αθήνα.

Με μια κυβέρνηση σοσιαλιστική λοιπόν θα περάσει η πιό αντιλαϊκή πολιτική που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Ο κόσμος θα κληθεί να πληρώσει με τις εργατικές και άλλες κατακτήσεις του ένα δημοσιονομικό έλλειμμα που τόχτισε η ασύστολη δαπάνη των εκάστοτε κυβερνώντων και το έθρεψε η ακατάληπτη καμπάνια της δημοσιότητας εκ μέρους της σημερινής κυβέρνησης. Στο μεταξύ, καμία κεφαλή δεν θα τιμωρηθεί για το διογκωμένο λογαριασμό, κανένας ιθύνων νούς δεν θα πληρώσει το τίμημα, ει μή μόνον ο λαός.

Και σ΄όλο αυτό το χάος οι πολιτικοί μας άνδρες δεν συνυπολογίζουν το κόστος του διασυρμού της χώρας στη διεθνή κοινότητα.

Ποιός τελικά  θα μας ανασύρει απο την ταπείνωση, ποιός θα μας χαρίσει πάλι την εθνική μας αξιοπρέπεια;