Τα δύο παρακάτω άρθρα (#1 και #2) δείχνουν πράξεις που, ναι μεν δεν αρκούν γιά να λύσουν τα προβήματα της Ελλάδος, αλλά είναι δε πράξεις―ένα μικρό βηματάκι―προς την σωστή κατεύθυνση. Το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι το πόσο έχουν τα αγγούρια και οι ντομάτες, αλλά το τι ενσωματώνουν οι τιμές των λαχανικών και πώς ακριβώς το ενσωματώνουν.

http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/29/greece-nears-rescue-deal#history-link-box.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες λοιπόν κάνουμε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας, αντί να κάνουμε την μία, την σωστή διαδήλωση γιά να ξανακερδίσουμε την ιδιοκτησία ή κυριότητα του πολιτικού μας συστήματος. Κάνουμε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των στερήσεων, αντί να κάνουμε την μία, την σωστή διαδήλωση γιά να ξανακερδίσουμε την ιδιοκτησία ή κυριότητα του κράτους της πατρίδας μας της Ελλάδος.

Αχ και να μπορούσε κάποιος κάπως να εξηγήσει σε όλους τους καλούς μας πατριώτες―που ακόμα πιστεύουν στην πατρίδα μας την Ελλάδα―ότι έχουμε τώρα μία μοναδική ευκαιρία να μεταμορφώσουμε την χώρα μας και τους εαυτούς μας. Να μεταμορφώσουμε τους εαυτούς μας από πειθήνιους, υπάκουους υπηκόους ενός κράτους πού δεν μας ανήκει καν, σε αφοσιωμένους, νομιμόφρονες πολίτες μιάς πραγματικά ελεύθερης Ελλάδος που είναι δική μας· μιάς πραγματικά ελεύθερης Ελλάδος που πραγματικά ανήκει στον λαό μας, στο έθνος μας, στην δική μας συγκεκριμένη φυλετική κάστα των Ελληνίδων και Ελλήνων του πλανήτη μας.

Να μεταμορφώσουμε την χώρα μας από ένα προτεκτοράτο ή φέουδο της European Central Bank (ΕΚΤ) και του IMF (ΔΝΤ) σε μία αληθινή, πραγματική δημοκρατία. Διότι η αληθινή, πραγματική δημοκρατία ενσωματώνει τις διαστάσεις της καθολικής μας ελευθερίας: προσωπική ελευθερία, κοινωνική ελευθερία και πολιτική ελευθερία.

Δεν έχουμε καμία από αυτές τις ελευθερίες τώρα. Μόνον δικαιώματα έχουμε, όπως αυτό του να κάνουμε διαδηλώσεις. Οι δούλοι είχαν δικαιώματα στην κλασική Ελλάδα. Δηλαδή τώρα κάνουμε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας γιά να παραμείνουμε δούλοι της κομματικής πολυαρχικής δικτατορίας των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ (αλλά χωρίς μέτρα λιτότητας).

Ξεχνάμε ότι ως ελεύθεροι πολίτες μιάς πραγματικά ελεύθερης, δημοκρατικής Ελλάδος, μπορούμε ελεύθερα να αποφασίσουμε το πόσο έχουν τα αγγούρια και οι ντομάτες, αλλά και το τι θα ενσωματώνουν οι τιμές των λαχανικών και πως ακριβώς το θα ενσωματώνουν. Εάν, π.χ., θα «έδοξε τη Βουλή και τω Δήμω» να πουλάμε αγγούρια και ντομάτες με Porsche Cayenne Turbo, τότε το ρίσκο θα είναι όλο δικό μας. H κατανομή του κινδύνου υπερτίμησης των λαχανικών θα είναι ισοκρατικά όλων μας, αλλά θα είναι επίσης ισονομικά όλων μας η μοιρασιά των αναμενομένων κερδών.

Αυτή την στιγμή η κατανομή των κινδύνων στην Ελλάδα είναι μεν ισονομικά όλων μας, όμως τα αναμενόμενα―όπως και τα πραγματικά―κέρδη είναι χαρακτηριστικά των ΕΚΤ και ΔΝΤ. Αυτός είναι ο λόγος που οι οι παραιτήσεις από την κομματική πολυαρχική δικτατορία των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ, υπαλλήλους των ΕΚΤ και ΔΝΤ―που με το παρόν πολιτικό σύστημα νομιμοποιούμε με την ψήφο μας―είναι ένα μικρό βηματάκι προς την σωστήκατεύθυνση: αληθινή, πραγματική δημοκρατία!

Και κάτι ακόμα: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία.» Άρθρο 120 (παραγρ. #4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδος (ακροτελεύτια διάταξη).

1) Παραίτηση υποναυάρχου με αιχμές κατά Βενιζέλου

Την παραίτησή του κατέθεσε χθες στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο υποναύαρχος Στυλιανός Φενέκος. Στη δεύτερη παράγραφο υπογραμμίζει ότι «σας αναφέρω ότι με το σχετικό υπέβαλα αίτημα παραίτησής μου λόγω της απολυταρχικής και άκριτης απαξίωσης των ενόπλων δυνάμεων από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, της άγνοιας των αρχών και της ιστορίας τους και της αρνητικής προκατάληψής του προς
αυτές».

Η παραίτηση του υποναυάρχου ήρθε λίγες ώρες μετά από σύσκεψη την οποία είχε συγκαλέσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος και στην οποία μετείχε ο Στ. Φενέκος με θέμα: “Λειτουργία των στρατιωτικών σχολών”. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρεται να μίλησε με τρόπο που κατά τον Στ. Φενέκο απαξίωνε όλους τους αξιωματικούς που συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Στη σύσκεψη, μετείχαν και οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων εκτός του αρχηγού στρατού που βρισκόταν στο Κόσοβο.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/04/blog-post_3285.html

2) Διακλαδική επιχείρηση διαμαρτυρίας την Δευτέρα στην Αθήνα από τους αξιωματικούς των Ε.Δ.! Μπορεί άραγε ο στρατός της Ελλάδος να ξεπλυθεί έτσι από το άγος της εξίσου αμερικανοκίνητης χούντας του 1967. Της “Επαναστάσεως”… ?

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=11895&Itemid=139