Την  ώρα που στην Ελλάδα συντελούνται  τεράστιες αλλαγές που θα καθορίσουν  αποφασιστικά  την ζωή μας για τις επόμενες γενιές εντός και εκτός αλλά και πέριξ των εθνικών  μας  συνόρων,  εδώ στις ΗΠΑ στα κέντρα εξουσίας, ανάλυσης και παραγωγής πολιτικής και στρατηγικής σκέψης που δουλεύουν  για λογαριασμό των ΗΠΑ όλο και πληθαίνουν οι φήμες και τα σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης. Σενάρια που φτάνουν να κάνουν λόγο ακόμα και στρατιωτικό πραξικόπημα! Κάποιοι προχωρώντας τα σενάρια και τις αναλύσεις τους   δεν διστάζουν να μιλήσουνε επιχειρηματολογώντας με σενάρια επί χάρτου   ανοιχτά και για ενέργειες,  που φτάνουν μέχρι και για νέο επαπειλούμενο  στρατιωτικό πραξικόπημα! Ενέργειες και ακούσματα   που πλέον λόγω Ευρώπης όταν ακούγονται φαντάζουν  ως σενάρια φαντασίας. Κι όμως μια προσεχτικότερη μελέτη –όχι απλή ανάγνωση – των ειδικών και εμπιστευτικών αναλύσεων του  Stratfor  που σήμερα αποκαλύπτει στην ευρύτερη δημοσιότητα το ειδικό και εξειδικευμένο περιοδικό αναλύσεων της  CIA.  

Ξεκίνησαν να διαδίδονται  τις τελευταίες εβδομάδες και κορυφώνονται τα τελευταία 24ωρα. Επιλέξαμε κάποιες από αυτές τις αναλύσεις που πιστεύουμε ότι κρύβουν πολλές πληροφορίες «κωδικοποιημένες»  και μη. «Πληροφορίες και ενημέρωση»  που διοχετεύουν σε επιλεγμένα κέντρα πολιτικής και παραγωγής στρατηγικής  σκέψης.  Ξεκίνησαν στις 23 Απριλίου με τον γενικό τίτλο Greece: The Road to Default και συνεχίστηκαν την επομένη στις 24 .04 2010 με το άρθρο –ανάλυση   THE MAKING OF A GREEK TRAGEDY .  Συνεχίστηκαν μέχρι και χτες αργά το βράδυ(30.04.2010) όπου κυκλοφόρησαν και άλλες αναλύσεις με τις ίδιες κινδυνολογίες περί  σίγουρης χρεοκοπίας που θα προσβάλει όπως ο θανατηφόρος υιός του έμπολα και την Ε.Ε. αν δεν προληφθεί το κακό που έρχεται. EU: KEY UPCOMING EVENTS IN THE GREEK CRISIS η ίδια αρθρογραφία ανάλυση συνεχίστηκε με ταχύτερους ρυθμούς βομβαρδίζοντας τα κέντρα ανάλυσης και παραγωγής σκέψης με αρνητική προσέγγιση για  την χώρα μας. Τίτλοι με την φράση «ελληνική τραγωδία» είναι μόνιμοι στο καθημερινό ενημερωτικό που αποστέλλεται σε χιλιάδες επιλεγμένους  συνδρομητές.  GREEK TRAGEDY: POINT OF NO RETURN? Είναι χαρακτηριστικά τα κείμενα των δυο τελευταίων 24ωρων με γενικό τίτλο «ελληνική τραγωδία». GREEK TRAGEDY: ACT II. Εμείς εκείνο που θα προσθέσουμε μετά λόγου γνώσεως και επιγνώσεως είναι ότι όταν οι Αμερικανοί πληρώνουν ειδικούς αναλυτές και επιστήμονες να γράφουν τέτοιες αναλύσεις το βέβαιο είναι ότι κάτι ετοιμάζεται για εμάς χωρίς εμάς…όπως συμβαίνει πάντα. Ένα σενάριο όμως που δεν γράφεται και δεν κυκλοφορεί είναι αυτό που απευχόμαστε να συμβεί και σας μεταφέρουμε χωρίς καμία επιφύλαξη. Συνήθως τέτοιες αλλαγές που δεν επηρεάζουν  απλά μόνον μια χώρα αλλά μια ολόκληρη ήπειρο συνήθως αποσκοπούν αλλού. Έχουν βαθύτερους και μακροπρόθεσμους στόχους στρατηγικής. Ποιοι θα μπορούσαν να είναι αυτοί; Ο πλήρης και απόλυτος οικονομικός και πολιτικός έλεγχος της Ευρωπαϊκή ένωσης που τόλμησε και σήκωσε κεφάλι(!) στην υπερδύναμη! Η Ελλάδα απλά είναι το πείραμα για μια γενικότερη αλλαγή στην Ευρώπη. Αλλαγή που περιλαμβάνει και αλλαγή του γεωπολιτικού χάρτη. Κοντολογίς. Μιλάμε για αλλαγή και εθνικών συνόρων.

Η Ελλάδα δεν είναι πια η φίλη σύμμαχος και πειθήνιο όργανο. Σήκωσε το χέρι του ο Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και έβαλε βέτο στα σχέδια των Αμερικανών για εξάπλωση της υπερδύναμης στα Βαλκάνια μέσω του δούρειου ίππου που λέγεται από την μια Σκόπια και από την άλλη Κοσσυφοπέδιο. Αυτό δεν ήταν κάτι απλό. Κόστισε χρήμα και πολιτικά. Οι νέοι σύμμαχοι Αλβανία, Σκόπια, και Κοσσυφοπέδιο έχουν κοινές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας. Το ίδιο και η φίλη γειτονική χώρα Τουρκία εδώ και  30 χρόνια που διεκδικεί το μισό αν όχι όλο  Αιγαίο και συνεκμετάλλευση ενώ αυτό που υποκρύπτεται και υποθάλπτει η ίδια η Τουρκία μέσω του Τουρκικού προξενείου στην Κομοτινή είναι η ανεξαρτητοποίηση της Θράκης. Κάτι που θα ακούσουμε δια στόματος Ερντογάν να ψελλίζεται με κωδικές φράσεις και αναφορές  στην επικείμενη επίσκεψη του στην Ελλάδα και ειδικότερα κατά την μετάβαση του στην Θράκη… Αυτό όμως ίσως  και να αντιμετωπίζεται με τους κατάλληλους  διπλωματικούς και πολιτικούς χειρισμούς και μπορεί να καθυστερήσει τις επικείμενες και επερχόμενες καταστάσεις που προβλέπουν αλλαγή και συνόρων. Αυτό που δεν έχει προβλεφθεί είναι ότι αν όλη αυτή η κοινωνική αναταραχή(απεργίες, διαδηλώσεις, επεισόδια, εκτροπή της έννομης τάξης,κτλ)  που τίποτα δεν αποκλείει ότι μπορεί να εξαπλωθεί όπως η σπίθα που πέφτει στην βενζίνη και αρπάζει φωτιά όλη η περιοχή, είναι ότι όπως το 1974 εισέβαλλε ως «εγγυήτρια δύναμη»  στην Κύπρο για να «σώσει» τους Τους Τ/Κύπριους, έτσι και τώρα δεν εισβάλλει στην Θράκη -με κάποιον μικρό αντιπερισπασμό για καθυστέρηση στο Αιγαίο- για να σώσει και πάλι τους αυτοαποκαλούμενους Τούρκους της Θράκης.

Αυτή η όχι και τόσο απίθανη εξέλιξη είναι το πρώτο βήμα για την ανεξαρτητοποίηση της Θράκης και την δημιουργία της Ανεξάρτητης Δυτικής  Τουρκικής Θράκης. Όλα τα άλλα είναι έτοιμα. Και σημαία. Και σύνταγμα και «ιστορία» της «ανεξάρτητης τουρκικής δυτικής Θράκης». Αυτό το εφιαλτικό σενάριο είναι που όλοι φοβούνται στην Ελλάδα αλλά κανείς δεν τολμά να ονομάσει και να αναλύσει στον λαό! Όλα είναι μια αλυσίδα. Ένα σπίρτο είναι. Το ερώτημα είναι ποιος θα ανάψει την σπίθα; Εμείς με την όποια αφορμή πολιτικής αποσταθεροποίησης ή αυτοί που πάνε γυρεύοντας εδώ και χρόνια; Μπορεί όλο αυτό  να  ακούγεται εφιαλτικό αλλά είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο που θα το δούμε να εκτυλίσσεται step by step στις πρώτες κιόλας αποχρώσεις ενδείξεις  πολιτικής αποσταθεροποίησης.

Ποια είναι τα πρώτα σημάδια και αυτά που φοβούνται όλοι στην Αθήνα; Πιθανή και μάλλον πολύ γρήγορα επερχόμενη μεγάλη και άνευ προηγουμένου κοινωνική έκρηξη που δικαίως και ευλόγως προκαλούν στον Ελληνικό Λαό όλα αυτά τα μέτρα που τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια  στην εξαθλίωση  της καθημερινότητας του. Τον οδηγούν στην ανεργία. Τον οδηγούν στην  πείνα! Και όταν ο άνθρωπος πεινά και έχει παιδιά και οικογένεια –χωρίς βάσεις και εθνικά θεμέλια όπως έχει γίνει δυστυχώς η ελληνική οικογένεια- τότε αυτό που σκέφτεται δεν είναι η απώλεια εθνικών εδαφών αλλά η σκληρή καθημερινή πραγματικότητα της εξαθλίωσης και της πείνας. Όλη αυτή η εικόνα είναι που σχηματίζεται σε αυτό το γκρίζο πάζλ με φόντο την μεγάλη διεθνή οικονομική κρίση στην Ευρώπη αλλά το επίκεντρο της είναι δυστυχώς για εμάς η Ελλάδα.

Η Ελλάδα που αυτή την περίοδο αποτελεί ένα πραγματικό σχέδιο πείραμα διάλυσης της κοινωνικής και πολιτικής συνοχής της Ε.Ε. Ευρωπαϊκή ένωση που πάντα αποτελούσε  σταθερό εμπόδιο στην μια και μόνη υπερδύναμη. Το αρχικό «θέρετρο των επιχειρήσεων» δυστυχώς είναι η Αθήνα. Από εκεί  ξεκινάνε όλα. Οι ταραχές και οι αναταραχές. Οι κοινωνικές  εκρήξεις και η πολιτικές εντάσεις. Αυτό δείχνει η ιστορία πάνω σε αυτό πατάνε   αυτοί που σχεδιάζουν σενάρια με πραγματικά δεδομένα. Όλο αυτό που ζει δεν είναι τίποτα  άλλο από το πρώτο στάδιο ενός εφιαλτικού σεναρίου που μόλις περιγράψαμε όσο πιο γλαφυρά μπορούσαμε…

Συνεχίζεται…