Zωγραφική σκηνή παρουσιάζει τους Έλληνες ως αιμοσταγείς να σφάζουν έγκυες Τουρκάλες!!!

Zωγραφική σκηνή με ιερείς και ελληνικές σημαίες που δημιουργεί αποτροπιασμό στον επισκέπτη. Κι ενώ η ελληνική πρεσβεία έπρεπε να κάνει άμεσα διάβημα για το αυτονόητο, η αντίδραση ήλθε από το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού που στέλνει επιστολή προς τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Στο πιο εντυπωσιακό και προβεβλημένο σημείο αναφορά στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα όπου καταλήγουν ηγέτες γίνονται τελετές επίσημες, επισκέψεις, καταθέσεις στεφάνων, υπάρχει στον χώρο ξενάγησης στην πρώτη αίθουσα μια ιδιαίτερα αποτροπιαστική εικονογράφηση από την μικρασιατική καταστροφή όπου παρουσιάζονται οι Έλληνες ως αιμοσταγείς και μάλιστα Έλληνας στρατιώτης λογχίζει έγκυο Τουρκάλα! Όλα αυτά δεν είναι τυχαία και δείχνουν τελικά το πως αποτυπώνει το φίλο και γείτονα Έλληνα η Τουρκία, που τείνει χέρι φιλίας αλλά παράλληλα πυροδοτεί το κλίμα του μισελληνισμού. Μιλήσαμε με τον διευθυντή του απόφοιτο του τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας και υπ. διδάκτορα θεολογίας Δημήτρη Κουρούλα που αποτυπώνει τις εντυπώσεις αλλά και την αντίδραση που ήταν γραπτή κι άμεση. Κι ενώ θα περίμενε κανείς γι’ αυτό το θέμα τουλάχιστον η ελληνική μας πρεσβεία στην Άγκυρα να κάνει κάποιο διάβημα διαμαρτυρίας την επισήμανση και την επιστολή στο Τούρκο πρωθυπουργό που αποκαλύπτει για πρώτη φορά ο «Χρόνος» την κάνει το ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη.
 

Κύριε Κουτρούλα βρεθήκατε στην Κωνσταντινούπολη κι επισκεφθήκατε την Άγκυρα το περιβόητο τεράστιο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ. Ο Κεμάλ Ατατούρκ είναι και σε όλους τους δημόσιους χώρους, τους ιδιωτικούς ακόμη και στο τελευταίο κουρείο θα δείτε φωτογραφία του, είναι κάτι πολύ έντονα χαρακτηριστικό στην Τουρκία. Εκεί όλοι οι εκδρομείς που ήσαστε επιφανείς προσωπικότητες, υποστήκατε ένα σοκ, γιατί; -Διότι εκτός από τους χώρους που είδαμε που υπάρχουν οι τάφοι του Ισμέτ Ινονού και του Κεμάλ Ατατούρκ, υπάρχει μια μεγάλη αίθουσα όπου συναντάει κανείς στιγμές του προσωπικού βίου του Κεμάλ Ατατούρκ όπως και προσωπικά του αντικείμενα. Σε μια άλλη αίθουσα και παράλληλα προς όλα αυτά, γύρω-γύρω στις αίθουσες υπάρχει η αναπαράσταση της Μικρασιατικής εκστρατείας, σε ένα τοίχο υπάρχει ένας τεράστιος πίνακας ο οποίος φυλάσσεται δεξιά και αριστερά από ανθρώπους της ασφάλειας που εργάζονται στο συγκρότημα και αναπαριστά μπροστά έναν Έλληνα στρατιώτη να λογχίζει μια τουρκάλα έγκυο, πίσω του να ίσταται ένας ιερέας με προτεταμένο το ιερό σύμβολο των χριστιανών που είναι ο τίμιος σταυρός και από πίσω να κυματίζει η ελληνική σημαία. Όπως καταλάβατε δυσαρεστηθήκαμε όλοι, οι περισσότεροι εξοργίστηκαν κιόλας, εκτός από την στενοχώρια που υπέστησαν.

Η αντίδρασή σας;
 

-Εκείνη την στιγμή δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, ούτε να το φωτογραφήσουμε γιατί απαγορεύεται (σημ Εν Κρυπτώ: Αυτό φροντίσαμε να το διορθώσουμε εξασφαλίζοντας φωτογραφία του εν λόγω πίνακα..), ενώ ο χώρος φρουρείται διαρκώς κι έτσι από την Θεσσαλονίκη το ίδρυμα εθνικού και θρησκευτικού προβληματισμού του οποίου πρόεδρος είναι ο καθηγητής πανεπιστημίου Αθανάσιος Αγγελόπουλος και του οποίου έχω την τιμή εγώ να είμαι διευθυντής, κατόπιν συστάσεως διοικητικού συμβουλίου καταλήξαμε στην απόφαση να διαμαρτυρηθούμε γραπτώς με μια επιστολή την οποία στείλαμε στον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ερντογάν, στον οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο καθώς επίσης και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ευελπιστώντας την αλλαγή, την απομάκρυνση του συγκεκριμένου ζωγραφικού έργου. Το θεωρούμε απίθανο να γίνει γι’ αυτό και η δική μας παρότρυνση στον αξιότιμο πρωθυπουργό της Τουρκίας είναι να ερευνήσει το θέμα έτσι ώστε αν μη τι άλλο να μην γεννιέται κλίμα θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και αντιπαλότητας μεταξύ των λαών που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, άσχετα με τα πολιτικά συμφέροντα.

(Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ)

ΣΧΟΛΙΟ
Φίλοι μου η γνώμη μου είναι τελείως διαφορετική από του φίλου συντάκτη “Χρόνου” αλλά και του κ. Κουτρούλα διδάκτορα της Θεολογίας και Διευθυντού του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού προβληματισμού.

Οι θέσεις τους πλησιάζουν τις θέσεις της Ρεπούση και όλων των πληρωμένων που προσπαθούν να επιφέρουν νές ήθη στις ελληνοτουρκικές και διεθνείς σχέσεις με αλλοίωση της ιστορίας.
Οι Τούρκοι εδώ και χρόνια αλλοιώνουν την ιστορία, αρνούνται σφαγές και γενοκτονίες, ρίχνουν την πυρπόληση της Σμύρνης στους Ελληνες!, προσπαθούν να οικειοποιηθούν την αρχαία ελληνική ιστορία της Ιωνίας και της Μ. Ασίας, αποκαλούν ειρηνευτική επέμβαση την εισβολή στην Κύπρο το 1974 και γενικά προσπαθούν να απαλλαγούν από το αίσχος και το ονειδος της εθνικής τους ιστορίας.
Ο πίνακας αυτός ναι μεν μας ενοχλεί ως Ελληνες αλλά βρίσκεται μέσα στα πλαίσια της παραπάνω πολιτικής ψεύδους της Τουρκίας.

Ζητώντας όμως από τους Τούρκους να τον αποσύρουν δεν μπορώ να πώ ότι πρόκειται για μια εθνική και αξιέπαινη πράξη καθώς οι Τούρκοι με αφορμή το ελληνικό αίτημα αλλά και την γενικότερη (και καλά συμφιλιωτική) πολιτική που επιδιώκουν μερικοί φίλοι μας θα απαιτήσουν να αποσύρουμε εκατοντάδες πίνακες που τους παρουσιάζουν ως σφαγείς του Ελληνισμού σε πραγματικά περιστατικά της ιστορίας μας. Θυμηθείτε τον πίνακα του Ντελακρουά με την σφαγή της Χίου για παράδειγμα. Ο οποίος ἑξαφανίστηκε”μυστηριωδώς από μουσείο της Χίου προ μηνών.
Ακόμα θα απαιτήσουν απάλειψη των εχθρικών προς αυτούς κειμένων των σχολικών βιβλίων της ελληνικής ιστορίας……και πάει λέγοντας.

Οχι φίλτατοι. Δεν θέλουμε κανενός είδους σχέσεις κι επαφές με τους βάρβαρους. Πρώτα θα ζητήσουν συγνώμη για τα εγκλήματα που διέπραξαν και μετά αφού αποχωρήσουν από Κύπρο, Μικρά Ασία και τραβηχτούν κοντά στην Αγκυρα μπορεί και να έχουμε κάποιες επαφές……

Σας ακούγονται γραφικά όλα αυτά;
Αν ναί τότε συνηθείστε να ζείτε με το “casus belli” και τις τουρκικές φρεγάτες στο Σούνιο….
Κι αν τυχαίνει και ζείτε σε αιγιοπελαγίτικο νησί απολάυστε τα τουρκικά μαχητικά που πετούν πάνω από το κεφάλι σας.

Καμιά συνδιαλλαγή δεν δέχονται οι Ελληνες πατριώτες με οποιοδήποτε πολιτικό ή στρατιωτικό καθεστώς της Τουρκίας.

Πολύ φοβάμαι ότι η απαντητική επιστολή του “αξιότιμου” (όπως τον αποκαλούν οι κύριοι του Ιδρύματος) Ερντογκαν θα είναι επαλήθευση των λόγων μας………..

Μην ξεχνάμε και τα στεφάνια των Καραμανλή και Παπανδρέου στο εν λόγω Μαυσωλείο……