ΔΙΕΓΡΑΦΗ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ

Ένα βήμα πριν από  την οριστική ρήξη είναι Αντώνης Σαμαράς και Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή την στάση που θα κρατήσει το κόμμα στην ψηφοφορία για τα μέτρα της κυβέρνησης που γίνεται  στην σκιά των μεγάλων διαδηλώσεων  και των τριών θανάτων κατά τα επεισόδια.

Η Ρηγίλλης ξεκαθάρισε ότι δεν μεταβάλλει την απόφασή  της να καταψηφίσει επί της αρχής το  νομοσχέδιο της κυβέρνησης αν και ο κ. Σαμαράς λείανε την  στάση του ανακοινώνοντας ότι  θα υπερψηφίσει επτά άρθρα του  νομοσχεδίου εκείνα που βοηθούν  την απελευθέρωση της οικονομίας και κυρίως εξασφαλίζουν την προστασία των αδυνάτων και την κοινωνική συνοχή. Παράλληλα ο κ. Σαμαράς δέχθηκε να γίνει η σύσκεψη των πολιτικών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προβάλλοντας την ανάγκη «ψυχραιμίας και ομοψυχίας της χώρας».  

Παρά την κρισιμότητα  των καταστάσεων η ηγεσία επιμένει να δεσμεύει τους βουλευτές της ΝΔ και να μην τους επιτρέπει την  ψήφο κατά συνείδηση. Απεναντίας ξεκαθαρίζεται  ότι όποιος παραβεί την γραμμή του κόμματος αρνούμενος να καταψηφίσει  επί της αρχής το νομοσχέδιο θα βρεθεί εκτός κόμματος.

Η καμπάνα χτυπά  για την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη  η οποία έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι θα υπερψηφίσει επί της  αρχής το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και ορισμένα από τα άρθρα του. Μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης από το περιβάλλον της κ. Μπακογιάννη έλεγαν ότι η θέση της είναι γνωστή. Το ερώτημα πλέον είναι αν η κ. Μπακογιάννη θα είναι μόνη της ή αν και άλλοι βουλευτές που έχουν καλές σχέσεις μαζί της και συμφωνούν με την θέση της θα υπερψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πέντε βουλευτές που φέρονται διατεθειμένοι να παραβούν την κομματική γραμμή.

Ξεχωριστό ερώτημα  είναι τι θα πράξει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω της συγγενικής σχέσης με την κ. Μπακογιάννη. Ο κ. Μητσοτάκης έχει επίσης δηλώσει δημοσίως ότι πρέπει να υπερψηφισθεί το νομοσχέδιο ενώ έκανε κριτική και γιατί ο κ. Σαμαράς δεν συγκάλεσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Αν οι κ.κ. Σαμαράς  και Μπακογιάννη επιμείνουν στην στάση τους και στα όσα έχουν  μέχρι τώρα πει τότε είναι σαφές  ότι η διαγραφή της κ. Μπακογιάννη θα αποτελέσει την απαρχή της διάσπασης του κόμματος.  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΙΗΔΗΣΗΣ ΕΔΩ

protothema