Από τον Χρήστο Ζεστό


Αλεξία,

Είμαι συνομίληκος σου (35 χρονών).
Ανήκω στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, δίχως να έχω πολιτικές ρίζες. Δεν είχα τη δυνατότητα να μετέχω σε εκλογικές μάχες υπερασπιζόμενος την εκλογή και επανεκλογή των γονιών μου. Θυμάμαι τις μεγάλες συγκεντρώσεις όχι ως το παιδί του πολιτικού, το εγγόνι του πρωθυπουργού και προέδρου αλλά ως ένας άνθρωπος που κολλούσε αφίσες, κουνούσε σημαίες και φώναζε τα εκάστοτε συνθήματα.

Μπορεί να μην σπούδασα στο εξωτερικό αλλά στην Ελλάδα έδινα μάχες με την ΔΑΠ στα φοιτητικά έδρανα. Για μένα η ΝΔ δεν ήταν ποτέ σχολείο διότι ποτέ δεν με προάλοιφαν κάποιοι για να γίνω μια μέρα σημαίνον στέλεχος της (πιθανών αρχικώς βουλευτής, μετέπειτα Υπουργός κτλ). Δυστυχώς ποτέ δεν εξέφρασα την επιθυμία να κατέλθω ως υποψήφιος βουλευτής στην Ευρυτανία γιατί προφανώς το επώνυμο μου δεν είναι βαρύ σαν ιστορία αλλά και ούτ κατάγομαι από τη συγκεκριμένη περιοχή. Σχολείο για μένα ήταν η κοινωνία. Δουλεύω 13 χρόνια δίχως οι πόρτες ποτέ να μου είχαν ανοιχθεί διάπλατα μια και ο κύκλος γνωριμιών τόσο ο δικός μου όσο και των γονιών μου ειναι περιορισμένος. Ποτέ για παράδειγμα δεν είχα τη δυνατότητα να είμαι σύμβουλος της μητέρας μου στο Υπουργείο Εξωτερικών, γιατί πολύ απλά η μητέρα μου δεν είναι πολιτικός αλλά μια απλή και ταπεινή νοικοκυρά της διπλανής (για το λαουτζίκο αυτό) πόρτα. Στο σχολείο ποτέ ο πατέρας μου δεν πήρε τηλέφωνο για να εκλεγώ εκπρόσωπος του 15μελούς ή πρόεδρος της τάξης.

Ήμουν 21 ετών και αναρωτιόμουν τι παραπάνω έχουν κάποιοι άνθρωποι και κατορθώνουν να καταλαμβάνουν καλοπληρωμένες εργασιακές θέσεις, ενώ κάποιοι άλλοι που δεν φείδονταν προσόντων προσόντων και ικανοτήτων. Δυστυχώς δεν μου έμαθε ο πατέρας μου τι σημαίνει επί προσωπικού διότι όντας ένας απλώς εργάτη δούλευε και υπέμεινε ταπεινώσεις για να μεγαλώσει τα παιδιά του. Έχω να καταλογίσω πολλά όχι μόνο στη κυβέρνηση Καραμανλή αλλά και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για τα δεινά της χώρας δεν μπορεί να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τους δικούς μας (κάτι τέτοιο όποιος το υποστηρίζει κινδυνεύει να χαρακτηριστεί αλαζόνας). Δεν έφτιαξα ακόμα τη ζωή μου αφού κάθε τι που χρειάζομαι είμαι υποχρεωμένος να το πληρώσω. Ποτέ οι πλούσιοι επιχειρηματικοί φίλοι και συμμαθητές μου δεν μου δώρισαν πράγματα.

Έχω δώσει χρόνο, ενέργεια, σκέψη και πάθος σε αυτό το κόμμα. ΔΕΝ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΑΝ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗ.

1) Η μητέρα σου από τη στιγμή που έχασε τις εκλογές (τις έχασε καθαρά και το αποτέλεσμα ουδείς το αμφισβήτησε) ΨΑΧΝΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ (αυτό μου το έμαθε ο πατέρας μου)

2) Αν είχε τα ούμπαλα (και αυτή την έκφραση την έμαθα από την κοινωνία όχι της Εκάλης του Κολωνακίου και του Παρισιού αλλά από εκείνες της Κυψέλης και της Καρδίτσας) θα είχε διαφωνήσει κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Καραμανλή και δεν θα καθόταν σαν κότα που επωφθαλμιούσε τη θέση της Προέδρου.
ΥΓ: Αναγνωρίζω τις δυσκολίες που πέρασατε ως οικογένεια με την τότε απώλεια του πατέρα σου. Ελπίζω να με συγχώρεσεις και ελπίζω να μην αποτελεί αμαρτία το ότι το επώνυμο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ αποτέλεσε την αρχή για μια πραγματική μεγάλη πολιτική καριέρα της μητέρας σου. Το επώνυμο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ σε αντίθεση με το ΖΕΣΤΟΣ μπορεί να αποτελέσει και μελλοντικό πολιτικό διαβατήριο τόσο για εσένα όσο και για τον αδερφό σου.

ΑΓΑΠΗΤΟ press-gr ΔΕΝ ΖΗΤΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΡΧΗΣ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΕΝΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ