Σειρά επαφών είχε ο Συντονιστής Σ.Α.Ε. Περιφέρειας Ευρώπης, κύριος Γιώργος Αμαραντίδης κατά την παραμονή του στην Ελλάδα.

 Ο κύριος Αμαραντίδης στις συναντήσεις που είχε με το Δήμαρχο Κοζάνης, κύριο Λάζαρο Μαλούτα, το Νομάρχη Κοζάνης, κύριο Γιώργο Δακή και τον Βουλευτή Κοζάνης κύριο Ιωάννη Βλατή, πρότεινε την πραγματοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων, όπως την αξιοποίηση των προγραμμάτων φιλοξενίας των νέων της Διασποράς και τη δικτύωση των αποδήμων (επιχειρηματιών κ.α.) που κατάγονται από την Κοζάνη.

 Χθες συμμετείχε στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, η οποία συνεδρίαζε με θέμα την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κύριο Παύλο Γερουλάνο. Ο κύριος Αμαραντίδης αναφέρθηκε στις ποικίλες δραστηριότητες του Ελληνισμού της Διασποράς που έχουν ως στόχο την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και τόνισε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει αμφίδρομη ενημέρωση και συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της ομογένειας σε πολιτιστικά δρώμενα.

Σήμερα ο Συντονιστής της Περιφέρειας Ευρώπης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού κύριο Στέφανο Ταμβάκη, ενημερώνοντάς τον για τις δραστηριότητες της Περιφέρειας.