ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ”ΣΤΡΑΤΟ ΕΔΩ ΣΤΟ Ν.Α. ΑΙΓΑΙΟ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΑ, ΣΧΕΔΟΝ ΜΑΥΡΗ ΚΗΛΙΔΑ, ΑΡΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ  Γ.Γ.ΑΥΦΑΝΤΗ

ΑΘΗΝΑΙ 2000

ΑΝΟΙΞΗ 1978, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΒΕΡΩΦ,Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ 2ου Ε.Γ. ΤΟΥ ΓΕΣ Ο ΤΟΤΕ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΤΑΗΛΑΚΗΣ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΛΑΚΗ ΝΤΑΗΛΑΚΗ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ.ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Γ.Γ.ΑΥΦΑΝΤΗ(ΑΔΕΛΦΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ)
 
Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 10,ΚΤΥΠΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ,ΤΟ ΣΗΚΩΝΩ:”ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΙΩΡΓΟ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ;”ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΜΕΣΩΣ ΠΩΣ ΜΕ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ.”ΣΤΡΑΤΟ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΜΕ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ,ΝΑ ΕΡΘΩ;” ”ΝΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑ”ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΧΑΙΡΕΤΗΘΗΚΑΜΕ ΜΟΥ ΔΙΔΕΙ ΜΙΑ ΚΟΛΛΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑΣ,ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩ.ΣΤΗ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΥΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΡΩ ΣΤΕΡΙΕΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ,ΘΡΑΚΗΣ,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,ΑΝ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΒΑΘΟΣ ΣΤΕΡΙΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.”ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ;” ”ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ,ΚΟΥΡΑΣΤHΚΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΒΡΩ ΕΝΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ”.
ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΜΟΥ ΚΑΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΜΙΑ ΓΚΡΙΖΑ ΚΗΛΙΔΑ,Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΜΝΟ.ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ.”ΣΤΡΑΤΟ ,ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ,ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;” ”ΝΑΙ” ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΞΕΡΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑ,ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΦΙΛΟΙ ΧΡΟΝΙΑ,ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΗΘΕΛΕ ΓΙ ΑΥΤΟ,ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑΣ ΚΑΤΑ ΖΩΝΕΣ,ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΑΜΑΤΩ,ΠΡΟΣΔΙΩΡΙΣΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΘΕΜΑ.
”ΣΤΡΑΤΟ ΕΔΩ ΣΤΟ Ν.Α. ΑΙΓΑΙΟ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΑ,ΣΧΕΔΟΝ ΜΑΥΡΗ ΚΗΛΙΔΑ,ΑΡΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ;”ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ”ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΤΗΝ ΚΗΛΙΔΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ,ΔΙΟΤΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ!”.
ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟΥΧΑ ΜΙΚΤΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΧΡΥΣΟΣ,ΧΑΛΚΟΣ,ΑΡΓΥΡΟΣ,ΜΟΛΥΒΔΟΣ ΚΑΙ ΘΕΙΟ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΣΥΝ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ .ΠΟΙΚΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΠΟ ΒΡΑΧΟ ΣΕ ΒΡΑΧΟ.Η ΚΗΛΙΔΑ ΚΑΛΥΠΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ Ν.Α. ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ,ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΘΕΝ ΤΟΥ ΤΟΞΟΥ ΝΗΣΟΙ ΙΜΙΑ-ΛΕΡΟΣ-ΔΗΛΟΣ.”ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ;” ”ΟΧΙ,ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΑΤΟ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΒΕΒΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΗ ΘΑΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ,ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΕΜΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ ΜΟΥ,ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΛΛΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΜΕ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ”.
ΚΟΥΝΗΣΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΜΕ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ.”ΣΤΡΑΤΟ ,ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΣΕ ΤΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ;” ”ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΦΩΝΑΞΑ ΓΙΩΡΓΟ.”ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΣΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ(2000).ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ:

Α.ΟΣΜΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟ Η ΡΩΣΙΑ.ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΣΜΙΟ,ΤΟ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ ΕΧΕΙ ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ 60.000 ΕΞΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΕΝΩ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ 12 ΔΟΛΛΑΡΙΑ,ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΓΗΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΟΣΜΙΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ 5.000 ΚΙΛΑ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ 1000 ΚΙΛΑ ΧΡΥΣΟ,ΔΙΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ,ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ(ΑΟΡΑΤΑ.)ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.

Β.ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΠΛΑΤΙΝΑΣ-ΛΕΥΚΟΧΡΥΣΟΥ,ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΧΩΡΑ ΛΕΥΚΟΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Υ.Γ.1 ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ 1978 ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ.ΣΚΟΠΙΜΑ Ή ΑΠΟ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ;;;

Υ.Γ.2 ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ;;;

Υ.Γ.3 ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ;;;
Υ.Γ.4 ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ Ή ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ.
Υ.Γ.5 ΟΙ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΣΕ ΟΣΑ ΚΑΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ


olympia