Η Νίσυρος βρίσκεται σε υπέροχη συγκυρία καθώς ο νέος υφυπουργός πολιτισμού- αθλητισμού είναι ο Γιώργος Νικητιάδης με καταγωγή απο το μοναδικό νησί του αμείλικτου Αιγαίου.

 Τον γνώρισα πριν απο χρόνια μέσω του κοινού μας φίλου και συναδέλφου Μιχάλη Ιγνατίου. Τον ξανασυνάντησα πάλι στο φτερό μέσω του επιχειρηματία και αδελφικού του φίλου Τζόν Κατσιματίδη στην Αθήνα.

 Ο Γιώργος Νικητιάδης όμως μπήκε κανονικά στη ζωή μου με τις παρουσιάσεις του βιβλίου μου «Γιά την Αγάπη των Αλλων», που ξετυλίγεται στο πατρογονικό του νησί.

 Ο νεοδιορισμένος υπουργός στις παρουσιάσεις της Αθήνας και της Νέας Υόρκης έδωσε δυναμικά το παρόν μιλώντας με τα πιό κολακευτικά λόγια για το βιβλίο, που τον έχει αγγίξει ως τα τρίσβαθά του καθώς αναφέρεται στην ιστορία της Νισύριας Δέσποινας Κατσιματίδη. Προσωπικά , θέλω να σημειώσω πως όταν ένας πολιτικός άνδρας τιμάει τόσο συγκινητικά τον τόπο της καταγωγής του, φέρει τα εχέγγυα να  γίνει ο  κήρυκας του ελληνικού τουρισμού στον κόσμο.

 Πιστεύω πως η παιδεία του Γιώργου Νικητιάδη, η γλωσσική του επάρκεια στην ελληνική και την αγγλική , η πατριδολατρεία του και ο ενθουσιασμός του θα είναι τα κύρια στοιχεία του χαρακτήρα του, που θα τον οδηγήσουν σε μια εξαιρετική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

 Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάει, πως η μισή Ελλάδα κρέμεται απο το υπουργείο του και τους κατάλληλους χειρισμούς του. Πως η Ελλάδα είναι ομορφιά και πολιτισμός αναπόσπαστα και αναπόδραστα μαζί!!!

 Πιστεύω κι ελπίζω πως με τον κοσμοπολιτισμό του ο Γιώργος Νικητιάδης θα εκτοξεύσει στα ύψη το υπέροχο τουριστικό τοπίο της Ελλάδας μας.

Καλή επιτυχία στο νέο σου θώκο, αγαπημένε φίλε Γιώργο. Εμείς θα είμαστε κοντά σου για να σε στηρίξουμε!!! Και να λατρεύεις πάντα τη Νίσυρο γέρνοντας το βλέμμα σου κάτω στην αναβράζουσα λάβα του ηφαιστείου, αυτήν που η Τζαννή μου συμβουλευόταν στα δύσκολα!

 Βιογραφικό Γιώργου Νικητιάδη

 Το βιογραφικό του, όπως βρίσκεται ανηρτημένο στην ιστοσελίδα, του αναφέρει τα εξής:

Ο Γιώργος Νικητιάδης γεννήθηκε το 1953, στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, από μετανάστες γονείς. Κατάγεται από τη Νίσυρο της ∆ωδεκανήσου. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Κω, όπου και ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση και στη συνέχεια εισήλθε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ όπου έλαβε το πτυχίο του το 1976.

 Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, ως φοιτητής της Νομικής Σχολής συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα αναπτύσσοντας δραστηριότητα στις καταλήψεις της Νομικής Σχολής και στο Πολυτεχνείο. Αμέσως μετά την πτώση της δικτατορίας εκλέγεται στην πρώτη αιρετή ∆ιοικούσα Επιτροπή της Ένωσης ∆ωδεκανησίων Σπουδαστών.

Το 1976 μετέβη στις Η.Π.Α για μεταπτυχιακές σπουδές. Έλαβε πτυχίο LLM (Master’s) από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στις ∆ιεθνείς Σχέσεις στην Εγκληματολογία και τη Σωφρονιστική. Στην Αμερική, κατά τη διάρκεια των σπουδών του και ενώ παραλλήλως εργαζόταν, συμμετείχε ενεργά στους Ελληνικούς Φοιτητικούς Συλλόγους των Αμερικανικών Πανεπιστημίων και διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ελλήνων Φοιτητών. Παραλλήλως συμμετείχε ενεργά στη Νισυριακή Νεολαία, στο Σύλλογο Κώων και στη ∆ωδεκανησιακή Ομοσπονδία.

Την ίδια περίοδο εργάσθηκε στην Ελληνική ημερήσια δημοκρατική εφημερίδα «ΠΡΩΪΝΗ» της Νέας Υόρκης όπου διακρίθηκε για τη μαχητική δημοσιογραφία που ασκούσε.

Επανερχόμενος στην Ελλάδα το 1981 άρχισε να ασκεί δικηγορία και σήμερα είναι δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω, έχοντας δημιουργήσει ένα από τα πιο επιτυχημένα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας.

Υπήρξε συνεκδότης του περιοδικού «ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΣ» το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη ∆ωδεκάνησο. Ο Γιώργος Νικητιάδης είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ∆ιατέλεσε Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής της «Oργάνωσης Χώρου ∆ουλειάς ∆ικηγόρων» και Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Νομικών Οικονομολόγων για πολλά έτη.

Υπήρξε μέλος του Τομέα Επιστημόνων, του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού, του Τομέα ∆ιεθνών Σχέσεων και του Τομέα Συνδικαλισμού και Μαζικών Χώρων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Επίσης, είχε εκλεγεί μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ μέσα από τις διεργασίες του 6ου Συνεδρίου.

Την περίοδο 2001-2002 διατέλεσε Γενικός Γραμματέας ∆ημόσιας ∆ιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών ∆ημόσιας ∆ιοίκησης και Αποκέντρωσης.

Κατά τη θητεία του συνέβαλε στην εξάπλωση του θεσμού των ΚΕΠ πανελλαδικά από 30 σε 700 και στη διεύρυνση των προσφερόμενων υπηρεσιών τους σε περισσότερες από 600 (πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, άδειες και έγγραφα). Ήταν ο υπεύθυνος του ΥΠΕΣ∆∆Α για το συντονισμό της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2003 και ο κεντρικός συντονιστής τριών Συνόδων Υπουργών της Ε.Ε που έγιναν στη Ρόδο και στην Κω. Ως επικεφαλής του Προγράμματος ΠΟΛΙΤΕΙΑ κατόρθωσε να ενταχθούν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα 347 αναπτυξιακά έργα πνοής (αριθμός ρεκόρ) στα 19 Υπουργεία και στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Παραιτήθηκε για να πολιτευθεί στη ∆ωδεκάνησο.

Είχε διαρκή συμμετοχή στα κοινά της ∆ωδεκανήσου με συχνή αρθρογραφία στον τοπικό τύπο, πολιτικές παρεμβάσεις και συνεντεύξεις στα τοπικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά Μέσα Ενημέρωσης. Ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη εξέδωσε βιβλίο του με τίτλο «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ∆ώδεκα Θέσεις ∆ωδεκάνησος ∆ώδεκα Όνειρα» το οποίο προλογίζει ο πρώην Υπουργός Τουρισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Ν. Σκουλάς και του οποίου έχει ήδη πραγματοποιηθεί η τέταρτη έκδοση.

Είναι μέλος του ∆ικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, του Συλλόγου Κώων της Αθήνας, του Συλλόγου Νισυρίων της Αθήνας και της ∆ωδεκανησιακής Ομοσπονδίας. Υπήρξε μέλος του Ανώτατου ∆ιεθνούς Συμβουλίου Επιλύσεως ∆ιεθνών ∆ιαφορών της FIFA (∆ιεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαιρικών Σωματείων).

Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Ιατρού – Νικητιάδη, δικηγόρο στο επάγγελμα και έχει μία κόρη, την Αντέλλα, πτυχιούχο του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.