Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο νέο ”πρωθυπουργό” στα κατεχόμενα Ιρσέν Κιουτσιούκ με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του και το σχηματισμό της ”κυβέρνησής” του.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει κάθε είδους μέτρα ώστε να συνεχίσει ο τουρκοκυπριακός λαός να ζει σε ειρήνη και ευημερία και θα συνεργάζεται στενά με την τουρκοκυπριακή κυβέρνηση στον αγώνα για τη διασφάλιση της υπόστασης και των δικαιωμάτων του τουρκοκυπριακού λαού» αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμα του προς τον Ιρσέν Κιουτσούκ, το νέο πρωθυπουργό της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου», ο πρωθυπουργός της Τουρκάις Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, ο Ερντογάν αναφέρει ότι «η Τουρκία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ενώπιον της διεθνούς κοινότητας έτσι ώστε να αρθούν τα εμπάργκο και οι περιορισμοί που αντιμετωπίζουν οι Τουρκοκύπριοι. Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε τις κοινές προσπάθειες, στο πλαίσιο της κοινής επιθυμίας και του κοινού στόχου της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ, για την εξεύρεση δίκαιης και μόνιμης λύσης στο Κυπριακό, μέσω των συνομιλιών του ΟΗΕ».

Σε αντίστοιχο μήνυμά του ο Κιουτσούκ αναφέρει ότι «η λύση πρέπει να στηρίζεται στο νέο συνεταιρισμό από δύο ισότιμα ιδρυτικά κράτη. Μία λύση που δεν θα στηρίζεται στις πραγματικότητες της Κύπρου, θα απέχει από το να είναι βιώσιμη».

AGELIOFOROS.GR