Του Σάββα Πέτρου, Ταγματάρχη ε.α.
Βασικός άξονας της πολιτικής του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου είναι να καταστεί η Τουρκία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παράλληλα να γίνει η ηγέτιδα χώρα του αραβικού κόσμου.

Στην ενταξιακή της πορεία για να καταστεί πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης τονίζει ότι λόγω της γεωγραφικής της θέσης, έχει το κλειδί της ενέργειας και ότι η Ευρώπη εξαρτάται από την Τουρκία.

Επίσης, θέλει να παρουσιάζεται ότι είναι ο συνδετικός κρίκος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον ισλαμικό αραβικό κόσμο. Για να το πετύχει αυτό ο Νταβούτογλου, ο οποίος είναι ο σχεδιαστής της νέας τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, έπρεπε να δημιουργήσει ρήξη στις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, για να την εμπιστευτούν οι Άραβες, πράγμα που φαίνεται ότι πέτυχε.

Αυτός ο σχεδιασμός, για να επιτύχει, έπρεπε να συνάψει φιλικές σχέσεις με τις αραβικές χώρες και με το Ιράν, και να παράσχει ενεργό υποστήριξη προς τους Παλαιστινίους.

Ο Νταβούτογλου, με τη συνεργασία της ΜΙΤ, σχεδίασε την επιχείρηση για δήθεν αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην αποκλεισμένη από τους Ισραηλινούς Γάζα.

Στο σχεδιασμό της ΜΙΤ, που είχε στόχο την αιματηρή κατάληξη και όχι να φθάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους, κάλεσαν και άλλες ακτιβιστικές οργανώσεις από πολλές χώρες. Δυστυχώς, 31 οργανώσεις έπεσαν θύματα του σχεδιασμού της ΜΙΤ και δίχως να το γνωρίζουν δήλωσαν συμμετοχή στη διοργανώτρια χώρα.

Η ΜΙΤ ανέθεσε την εκτέλεση των σχεδίων της σε μια οργάνωση η οποία είναι κόκκινο πανί για τους Ισραηλινούς και για πολλές άλλες χώρες, την περιβόητη Ι.Η.Η., η οποία είναι ακραία ισλαμική φονταμενταλιστική οργάνωση, που κρύβεται κάτω από το μανδύα της ανθρωπιστικής οργάνωσης INSANI YARDIM VAKFI (Ίδρυμα ανθρωπιστικής βοήθειας). Επικεφαλής αυτής της οργάνωσης είναι ο Μπουλέντ Γιλντιρίμ, ο οποίος έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, τη Χαμάς και την Τζιχάντ.

Αυτή η οργάνωση ιδρύθηκε με έδρα την Κωσταντινούπολη το 1995. Το Intelligence and Terrorism Information Centre χαρακτηρίζει αυτή την οργάνωση ως ακραία εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση, που έχει για κάλυψη ισλαμική ανθρωπιστική οργάνωση. Οι υπηρεσίες δυτικών χωρών κατηγορούν την Ι.Η.Η. ότι διεξάγει εμπόριο ναρκωτικών προς την Ευρώπη, για ξέπλυμα χρήματος, διακίνηση παράνομου οπλισμού σε ισλαμικές χώρες, ότι χρηματοδοτεί την ίδρυση ισλαμικών σχολείων στην Ευρώπη, την ανέγερση τζαμιών, τη διαπαιδαγώγηση της νεολαίας κυρίως στις ευρωπαϊκές χώρες σε ακραίες ισλαμικές αρχές, ως επίσης ότι καλλιεργεί αντιδυτική κουλτούρα.

Το 1997 η τουρκική αστυνομία ανακάλυψε στα γραφεία της οργάνωσης όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικά, ως επίσης και εγχειρίδια κατασκευής αυτοσχέδιων εκρηκτικών υλών, καθώς και έγγραφα που τη φέρουν να συνεργάζεται με την Αλ Κάιντα, τη Χαμάς και την Τζιχάντ.

Τώρα η οργάνωση Ι.Η.Η. έχει την κάλυψη της ισλαμικής κυβέρνησης του Eρντογάν και είναι το δεξί χέρι της ΜΙΤ. Η οργάνωση αυτή έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε κατευθυνόμενες διαδηλώσεις εναντίον της Αμερικανικής Ισραηλινής, Γαλλικής και Κινεζικής Πρεσβείας.

Η ισραηλινή μυστική υπηρεσία Μοσάντ έχει έγγραφο που αποδεικνύει άμεση εμπλοκή της Ι.Η.Η. σε τρομοκρατικές ενέργειες στο Ισραήλ, ως επίσης και το πιο σοβαρό, ότι στρατολογεί ισλαμιστές τρομοκράτες σε Βοσνία, Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν και Τσετσενία.

Από προχθές κυκλοφορεί στο διαδύκτιο στο www.tezzozism-info.org έγγραφο, που αποδεικνύει τις ενέργειες αυτής της οργάνωσης, στην οποία έπεσαν θύματα οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, δυστυχώς και ελλαδικές, και τα ελλαδικά κανάλια έγιναν κράχτες της τουρκικής προπαγάνδας και δίχως να το γνωρίζουν εργάστηκαν για την υλοποίηση των τουρκικών σχεδίων.

Οι Ισραηλινοί δεν είναι τυχαία που επιχείρησαν μόνο στο τουρκικό MAVI MARMARA, όπου βρισκόταν το επιτελείο της ΜΙΤ και οι διοργανωτές της όλης επιχείρησης, οι άνθρωποι της Ι.Η.Η., που είχαν και έναν άλλον παράλληλο στόχο, τη δήθεν άρση της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, που ενώ δήθεν πήγαιναν στη Γάζα να αποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο, ήδη είχαν παραβιάσει το Διεθνές Δίκαιο στην Κύπρο.

Ο Νταβούτογλου κατάφερε, με την προσχεδιασμένη αιματηρή κατάληξη της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας, να χορεύουν οι πάντες στους ρυθμούς και τους ήχους του, και δυστυχώς πρώτα σέρνουν το χορό τα ελλαδικά και κυπριακά ΜΜΕ.

Η αιματοχυσία ήταν στόχος της ΜΙΤ, για να καταστεί η Τουρκία η χώρα ηγέτιδα του Μουσουλμανικού Κόσμου. Αυτός ήταν ο αντικειμενικός σκοπός της Τουρκίας και γι’ αυτό πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη οργάνωση ως διοργανώτρια.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ