Ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησε με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ μεταξύ άλλων για την κατάσταση στη Γάζα και το θέμα του Ιράν.Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συζητήθηκαν «η κατάσταση στη Γάζα, το ζήτημα του Ιράν και άλλα περιφερειακά θέματα».

Ο κ. Κρόουλι σημείωσε ότι στη συνομιλία τους η κ. Κλίντον και ο κ. Παπανδρέου εξέτασαν «κάποιες ιδέες» σχετικά με τον χειρισμό του θέματος, και τόνισε ότι οι ΗΠΑ συζητούν με άλλες χώρες «ένα ευρύ φάσμα επιλογών» που θα επιτρέψουν στη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει το Ισραήλ να ανταποκριθεί στις προκλήσεις από τη μια να προσφέρει περισσότερη βοήθεια στους κατοίκους της Γάζας, και από την άλλη να απαντήσει στις θεμιτές ανησυχίες που έχει.

 Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, η κ. Κλίντον επιθυμεί να δει τί είναι διατεθειμένο να πράξει το ίδιο το Ισραήλ, αλλά και πώς μπορούν να βοηθήσουν οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα γενικότερα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ