Του Γ. Δελαστίκ

Πειρατεία σε διεθνή ύδατα της Μεσογείου. Εν ψυχρώ δολοφονία με πυρά όπλων τουλάχιστον εννέα και Κύριος είδε πόσων ακόμη φιλειρηνιστών από δεκάδες χώρες. που αποπειράθηκαν να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους αποκλεισμένους Παλαιστίνιους της Γάζας. Δεκάδες τραυματίες από σφαίρες.

Εγκατάλειψη επί ώρες μερικών βαριά τραυματισμένων πάνω στα πλοία χωρίς ιατρική βοήθεια μέχρι να πεθάνουν. Απαγωγή επτακοσίων και πλέον ανθρώπων. Βίαιη μεταφορά τους στο Ισραήλ υπό την απειλή των όπλων. Φυλάκιση των απαχθέντων. Ξυλοδαρμοί, ηλεκτροσόκ, βασανιστήρια, κλοπή όλων των αντικειμένων αξίας που είχαν πάνω τους…

Η πολιτική του Τελ Αβίβ είναι ακριβοί αυτή. Όλα αυτά τα εγκλήματα, που παραβιάζουν tis θεμελιώδεις στέρεες αρχές του Διεθνούς Δικαίου, διεπράχθησαν από το κράτος του Ισραήλ μέσα σε ένα 24ωρο! Εμείς οι Ελληνες θέλουμε η χώρα μας να έχει φιλικές σχέσεις με ένα κράτος τόσο βάρβαρο, που συμπεριφέρεται πολύ χειρότερα και από τους… « κατσαπλιάδες » Σομαλούς πειρατές, οι οποίοι τουλάχιστον δεν σκοτώνουν ούτε βασανίζουν όσους απάγουν;

Αν η Τουρκία δρούσε στο Αιγαίο κατ’ αυτόν τον τρόπο -κουρσεύοντας δηλαδή στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου ελληνικά πλοία και δολοφονώντας και απάγοντας τους επιβάτες τους για να τους φυλακίσει στην Τουρκία- θα μας άρεσε η διεθνής κοινότητα να αδιαφορούσε ή να έδειχνε «κατανόηση» για τα… «συμφέροντα ασφάλειας» της Άγκυρας: Όχι, προφανώς. Η διασφάλιση ζωτικών εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας προϋποθέτει την τήρηση της διεθνούς νομιμότητας. Πέρα από τις θέσεις αρχών – κάτι που δεν είναι καθόλου αμελητέο.

Η Ελλάδα αυτοϋπονομεύεται όταν συνεργάζεται με κράτη σαν το αιμοσταγές Ισραήλ, που παραβιάζει συστηματικά το διεθνές δίκαιο. Μας προκάλεσε τεράστια πολιτική ζημιά το γεγονός ότι πλοίο υπό ελληνική σημαία έπεσε θύμα κρατικής πειρατείας, δεκάδες Έλληνες πολίτες απήχησαν και μεταφέρθηκαν βίαιοι στο Ισραήλ όπου φυλακίστηκαν, χωρίς η κυβέρνηση Παπανδρέου να διαμαρτυρηθεί ακαριαία και εντονότατα, όντως όφειλε, Το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Ερντογάν να ηγηθεί του μουσουλμανικού κόσμου τρομάζει την ισραηλινή ηγεσία στέλνοντας αμέσως και πολεμικά ελληνικά αεροσκάφη στον τόπο της πειρατείας-έστω αναγνωριστικά.

Έτσι θα δράσει δηλαδή και αν η Τουρκία απαγάγει ελληνικό πλοίο στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου; Μοιραίο λάθος του Δ. Χριστόφια, του Προέδρου της Κυπριακής  Δημοκρατίας, αποδείχθηκε η απόφασή του να μην επιτρέψει την επιβίβαση στα πλοία των φιλειρηνιστών Ελλήνων και Ευρωπαίων” βουλευτών και ευρωβουλευτών που είχαν μεταβεί στην Κύπρο γι’ αυτόν τον σκοπό.

Οι ξένοι βουλευτές πήγαν απλούστατα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και μπήκαν στα πλοία από εκεί, προσφέροντας κάποια έμμεση νομιμοποίηση στο κατοχικό τουρκικό καθεστώς». Οι Άραβες δυσαρεστήθηκαν βλέποντας τη Λευκωσία να δρας ως όργανο του Ισραήλ. Ας ελπίσουμε αυτή η δυσαρέσκεια να μην εκδηλωθεί με αθρόες αναγνωρίσει από αραβικές χώρες του παράνομου ψευδοκράτος, κατά το πρότυπο του Κοσσόβου.

Πολιτικά ανήθικοι παράγοντες ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα πρέπει να αδιαφορήσει για την εγκληματική φύση της πολιτικής του Ισραήλ και την καταπάτηση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου από το Τελ Αβίβ και να προσπαθήσει να κερδίσει την εύνοιά του. Να γίνει η Ελλάδα στενός σύμμαχος του Ισραήλ, τώρα που αυτό τα χάλασε με την Τουρκία, εισηγούνται.

Προφανώς στη βάση αυτή διεξήχθησαν και οι κοινές στρατιωτικές ασκήσει Ελλάδας – Ισραήλ, που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Παπανδρέου, καθώς συνέπεσαν με την πειρατεία και τα εγκλήματα του Τελ Αβίβ.

Βαυκαλίζονται οικτρά όσοι έχουν απλώς αυταπάτες στο θέμα αυτό και δεν υπηρετούν άλλος cnoxous. Η συμμαχία με την Τουρκία και μόνο με αυτή μπορεί να παράσχει στο Ισραήλ το στρατηγικό βάθος που έχει ανάγκη. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι για το Ισραήλ τίποτα περισσότερο από μια αδιάφορη, πολιτικά υποτελής χώρα! Γι’ αυτό και το Τελ Αβίβ θα κάνει ό, τι περνάει από το χέρι του για να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την Άγκυρα, αδιαφορώντας για τα αφελή όνειρα της Αθήνας.

Το σχέδιο του Ερντογάν είναι ovrcos μεγαλεπήβολο και γι’ αυτό φοβίζει το Ισραήλ. Αποσκοπεί στη συμπαράταξη Τούρκων, Αράβων και Ιρανών, με την Άγκυρα ως εκπρόσωπο του μουσουλμανικού κόσμου. Είναι φαιδρό να νομίζει κανείς ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου μπορεί να αποτελέσει το… αντίβαρο για το Ισραήλ σε μια τέτοια εξέλιξη.

Ἐθνος