«Υποβολιμαίο, στοχευμένο, ψευδές  και ανακριβές  χαρακτήρισε ο Έλληνας Πρέσβης στον ΟΗΕ  κ. Αναστάσιος Μητσιάλης» το ρεπορτάζ  που δημοσιεύεται στο  ZOUGLA.GR  και –αναπαράγεται ατυχώς και  ευτυχώς από μικρή μερίδα του ηλεκτρονικού Τύπου – το οποίο   αφορά στην ενοικίαση δήθεν  πολυτελούς  σουίτας από τον Πρέσβη κ. Αναστάσιο  Μητσιάλη.

 

Σε έρευνα που κάναμε και σχετικό ρεπορτάζ η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και με εντελώς διαφορετικά στοιχεία. Ας τα δούμε ένα προς ένα.

Το δημοσίευμα που προφανώς αποτελεί αποτέλεσμα των γνωστών διεργασιών ανευθυνότητας και προχειρότητας  με στόχο τον εύκολο  και φτηνό εντυπωσιασμό θέλοντας  να προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα λόγω και της σκληρής οικονομικής κατάστασης της χώρας παραποιεί συνειδητά στοιχεία από το ρεπορτάζ και τα αληθή γεγονότα που έχουν εξής :

  1. Η ενοικίαση του διαμερίσματος για χρήση πρεσβευτικής κατοικίας καθώς και η μεταφορά της πρεσβευτικής κατοικίας  έγινε τον Απρίλιο του 2008 μετά από εισήγηση του προκατόχου  Πρέσβη στον ΟΗΕ του κ. Μουρίκη και με έγκριση των συναρμόδιων υπηρεσιών(Υπουργείο Οικονομικών-Υπουργείο Εξωτερικών) και τελική έγκριση της τότε υπουργού των Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη.
  2. Ο κ. Μητσιάλης βρήκε και παρέλαβε αυτή την κατάσταση και επανειλημμένα  έχει θέσει το θέμα στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Ελληνικού κράτους αλλά εις μάτην και χωρίς απάντηση.
  3. Το μηναίο μίσθωμα δεν είναι 28.000$ αλλά 20.000$.
  4. Η Ευθύνη για την παράταση αυτής της καθυστέρησης επιστροφής στην ελληνικής ιδιοκτησίας πρεσβευτική κατοικία,   βαραίνει αποκλειστικά και μόνον το Ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών και   τις συναρμόδιες  τεχνικές  υπηρεσίες  στην Ελλάδα,  που ενώ έχουν διαπιστώσει τις βαρύτατες ζημίες που καθιστούν το διαμέρισμα μη κατοικήσιμο  και  έδωσαν την έγκριση τους για προσωρινή μεταφορά της πρεσβευτικής κατοικίας τον Απρίλιο του 2008, εν τούτοις δεν έχουν εγκρίνει τα κονδύλια για τις απαιτούμενες επισκευές

 

Τα ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ  ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ  ΚΑΙ ΝΟΘΕΥΣΗΣ  ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

  1. Πρώτο στοιχείο παραποίησης  της αλήθειας:  Η ενοικίαση δεν έγινε από τον κ.Μητσιάλη!
  2. Δεύτερο στοιχείο παραποίησης της αλήθειας: Το ενοίκιο δεν είναι 28.000 αλλά 20.000$
  3. Αποκρύπτεται σκοπίμως η ευθύνη για την ολιγωρία της προηγούμενης ηγεσίας του Ελληνικού Υπουργείου των Εξωτερικών και των συναρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών
  4. Λησμονούν δε, οι συνάδελφοι(συντάκτης και διεύθυνση αρχισυνταξίας της γνωστής ιστοσελίδας)  ότι η εκάστοτε πρεσβευτική κατοικία είναι το κατ’ εξοχήν εργαλείο δουλειάς του κάθε πρέσβη όπου εκεί υποδέχεται τους ομολόγους του, πολλές φορές γίνονται οι επίσημες  συναντήσεις του εκάστοτε έλληνα πρωθυπουργού που έρχεται στον ΟΗΕ, καθώς και των μελών της ελληνικής κυβέρνησης που έρχονται προς διεκπεραίωση κυβερνητικών ζητημάτων, και πολλές φορές εθνικής σημασίας. Εκτός αν κάποιοι, χάριν λαϊκισμού, επιλέγουν τον εύκολο στόχο, χωρίς διασταύρωση της αλήθειας και στα πραγματικά γεγονότα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Μητσιάλη μεταξύ άλλων μάς είπε τα εξής τα οποία και παραθέτουμε προς αποκατάσταση  της αλήθειας.

ANASTASIOS_MHTSIALHS_PRESBHS__OHE_2010_-_Copy«Είναι ένα δημοσίευμα παντελώς ανακριβές. Το κτήριο είναι του 1908 και είχε αγοραστεί την δεκαετία του 50, όποτε και είχαν, από ό,τι γνωρίζω,  -με την αγορά- γίνει ορισμένες επισκευές. Έκτοτε δεν έγινε τίποτε το σημαντικό, με αποτέλεσμα μετά από 60 χρόνια το σύστημα υδραυλικών, ηλεκτρικών, θέρμανσης να έχουν διαλυθεί. Προ διετίας το 2008, η τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου είχε έρθει εδώ, όταν πρέσβης ήταν ο κ. Μουρίκης, και διεπίστωσε ότι χρειάζεται μεγάλες επισκευές το κτήριο και τότε ενέκρινε το υπουργείο να νοικιάσει ο κ. Μουρίκης ένα διαμέρισμα, μέχρι να γίνουν αυτές οι επισκευές, οι οποίες όμως δεν έγιναν ποτέ, διότι το Υπουργείο Οικονομικών επί δυο χρόνια που ζητήθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων να γίνουν οι επισκευές αυτές από το Υπουργείο μας, δεν τις ενέκρινε, με αποτέλεσμα το μεν κτήριο το παλιό να μένει εγκαταλελειμμένο, να έχει καταρρεύσει και θέλει ακόμα μεγαλύτερες επισκευές τώρα και να πληρώνουμε επί μια διετία το ενοίκιο των 20.000 δολαρίων μηνιαίως, σύμφωνα με την σύμβαση μίσθωσης που είχε υπογράψει ο προκάτοχός μου.  Αυτή είναι όλη η ιστορία.

Εγώ ήρθα εδώ, βρήκα αυτό το διαμέρισμα και μπήκα μέσα, μέχρι να γίνουν οι επισκευές. Είμαι σχεδόν ένα χρόνο και τίποτε δεν έχει γίνει ακόμα. Αυτή είναι όλη η κατάσταση. Αν δεν φτιαχτεί αυτό το σπίτι, δεν μπορεί να μπει άνθρωπος μέσα, διότι όλη η υποδομή του κτηρίου, ιδίως το κάτω κομμάτι, είναι διαλελυμένο, οι σωλήνες, τα υδραυλικά, τα ταβάνια είναι φουσκωμένα, το σύστημα θέρμανσης και ψύξης βγάζει μαύρη σκόνη. Αυτές, λοιπόν, είναι επισκευές που πρέπει να γίνουν. Δυστυχώς το υπουργείο Οικονομικών δεν τις ενέκρινε –αυτά πηγαίνουν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων- και έτσι παρατείνεται κάποια εκκρεμότητα, η οποία ελπίζω κάποια στιγμή να αποκατασταθεί για να μπορέσουμε να μπούμε μέσα. Διότι επιπλέον το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε σωστά και την δουλειά μας. Διότι η κατοικία είναι εργαλείο που χρειάζεται για να μπορέσεις να καλέσεις, αυτός είναι ο λόγος που την έχει αγοράσει το δημόσιο. Δυστυχώς, φαίνεται τα οικονομικά δεν επέτρεπαν το Υπουργείο Οικονομικών να εγκρίνει τις επισκευές. Και έτσι η τεχνική υπηρεσία, αν δεν κάνει τις πιστώσεις, πώς θα κάνει το έργο.

Σε αυτό το κτήριο που βρισκόμαστε είναι απέναντι από τα Ηνωμένα Έθνη. Και όσον αφορά το δημοσίευμα στο site zougla, από ότι κατάλαβα λέει στο Trump Tower στην 5th Avenue, κλ. Η εταιρία του Trump έχει χτίσει 100 κτήρια στην Νέα Υόρκη, ένα από αυτά είναι το Trump World Tower που είναι απέναντι από τα ΗΕ και προφανώς τότε ο προκάτοχός μου είχε προτείνει αυτό, διότι πρώτος έχει την άμεση πρόσβαση στα ΗΕ (είναι ακριβώς απέναντι) και επιπλέον στο συγκεκριμένο κτήριο έχει και άλλες κατοικίες μονίμων αντιπροσώπων (Αφγανιστάν, Καζακστάν, Ουκρανίας). Είναι λοιπόν και πρακτικό και υπάρχουν και άλλες αντιπροσωπίες. Δεν είναι κανένα σκάνδαλο. Αυτό που είναι δυσάρεστο είναι ότι επί δυο χρόνια πληρώνουμε ενοίκια, χωρίς να έχει γίνει επισκευή στο υπάρχον κτήριο. Αν είχε γίνει επισκευή, πόσο θα κράταγε; 6 μήνες, 8; Ένα χρόνο. Μετά δεν θα συνεχίζαμε να πληρώνουμε.

Το υπάρχον κτήριο αγοράστηκε την δεκαετία του 50 από το ελληνικό δημόσιο.  Μόλις αγοράστηκε φαίνεται ότι είχαν γίνει κάποιες επισκευές. Αλλά μετά πέρασαν 60 χρόνια, δεν έγινε τίποτε. Οπότε αν δεν συντηρείς ένα κτήριο, φυσικό είναι κάποια στιγμή να διαλυθεί. Ήρθε η τεχνική υπηρεσία τότε που ο προκάτοχός μου παρουσίασε την κατάσταση στην Αθήνα, διαπίστωσε τα προβλήματα και ενέκρινε το υπουργείο το να φύγει ο κ. Μουρίκης και να γίνουν οι επισκευές. Εκείνος μεν έφυγε, οι επισκευές όμως δεν έγιναν και τελικά μετατέθηκε, ήρθα εγώ και αναγκάστηκα να είμαι στην ίδια κατάσταση.

 Οι ανακρίβειες που αναφέρονται είναι ότι μιλάει για 28.000 δολάρια ενώ είναι 20.000. το δεύτερο που στοχοποιεί εμένα –δεν ξέρω για ποιο λόγο-είναι ότι το 09 που έφτασα λέει ότι  το νοίκιασα εγώ, ενώ ήταν ήδη νοικιασμένο, εγώ το βρήκα και απλώς μπήκα μέσα, και γενικά προσπαθεί να δημιουργήσει μια εικόνα χλιδής.  Είναι βέβαια δυσάρεστο, αλλά τι να κάνεις; Να αρχίσεις να απαντάς δεξιά και αριστερά; Εγώ τους παρέπεμψα στο υπουργείο εξωτερικών.»

 Η έρευνα μας όμως δεν σταματά εδώ. Στοιχεία του ρεπορτάζ  «έδειξαν» «φωτογραφικά»  τα έντονα χαρακτηριστικά  εκείνων των ευτυχώς  ελάχιστων και δακτυλοδεικτούμενων στην Ελληνική παροικία της Αστόριας, γνωστών κύκλων στην Νέα Υόρκη,  που κινούν εδώ και χρόνια  τα νήματα της εσκεμμένης  παραπληροφόρησης προς την Αθήνα από τους ίδιους γνωστούς  «παράγοντες»  –σε εμάς αλλά και στην ευρύτερη πια ομογένεια που και πρόσωπα γνωρίζει… αλλά και καταστάσεις…- ποιοι και με ποιο τρόπο  «διέρρευσαν» την  παντελώς ψευδή, και  ανυπόστατη «είδηση»  «περί διπλωματικής σουίτας 28.000$».

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ (ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ) ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ  ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Ακούγεται μετ’  επιτάσεως-εδώ και χρόνια – για ομάδες  γνωστών ΕλληνοΑμερικανών  που αυτοαναγορεύονται σε ηγέτες,  ηγήτορες και αμύντορες του Ελληνισμού της Αμερικής  και  μάλιστα πρόσφατα πήγανε στην Ελλάδα να συναντήσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σε μια προσπάθεια για  την ανάκαμψη και υποστήριξη  της Ελληνικής οικονομίας με προτάσεις  {βλ. σχετικό ρεπορτάζ}, και επιτρέψτε μας  όπως δυστυχώς έχει  δείξει και καταδείξει  η πρόσφατη 35ετης ιστορία δυστυχώς αποδεικνύονται μόνον εύκολα αναλώσιμα  λόγια του αέρα(!) και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα-   γιατί γνωρίζουμε εκ των έσω τα της ελληνικής ομογενειακής  θλιβερής  σκληρής  πραγματικότητας που κάποιοι  αρέσκονται στα παχυλά λόγια, τις μεγάλες  και εύκολες υποσχέσεις για υποστήριξη και δωρεές χωρίς αντίκρισμα, τις φωτογραφίες και τις δημόσιες σχέσεις για να ανεβαίνουν οι προϋπολογισμοί των προσωπικών τους περιουσιών – ας απευθυνθεί  λοιπόν  το ελληνικό δημόσιο σε ορισμένους από όλους αυτούς,  την λίστα των οποίων αποκαλύψαμε σε προηγούμενο σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας για να κατασκευάσουν ΔΩΡΕΑΝ την πρεσβευτική κατοικία  ως Δωρεά προς  το Ελληνικό Δημόσιο.

Αν αυτό συμβεί, από οποιονδήποτε ή αν το κόστος είναι μεγάλο και δυσβάσταχτο για τις τσέπες του ενός ας το μοιραστούν κάποιοι ή όλοι μαζί που έχουν έτσι και αλλιώς σύνδεσμο επικοινωνίας με το γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού. Οι κύριοι αυτοί, αν το πράξουν αυτό θα έχουν συμβάλλει έτσι τα  κατ’ ελάχιστον τρόπο στην αξιοπρεπή εμφάνιση της Ελλάδας-για την οποία κόπτονται όπως μας λένε –  του εκάστοτε Έλληνα Πρέσβη  στο νευραλγικό πόστο των Ηνωμένων Εθνών. Ας μη λησμονούν σε Αθήνα και ΗΠΑ ότι  σε αυτή την κατοικία πολλές φορές γίνονται ιστορικές συναντήσεις και κλείνονται ακόμα σημαντικότερες συμφωνίες για την τύχη της χώρας. Εκτός αν κάποιοι θεωρούν σωστό  με πρόσχημα και  την οικονομική  κρίση να χάσουμε κάθε έννοια αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού ως Ελληνικό κράτος. Μήπως να στείλουμε τον Πρέσβη να μένει σε κανένα παγκάκι έξω από τα ηνωμένα έθνη έτσι για να μη σπαταλάμε τα χρήματα του Ελληνικού Λαού; Μη τρελαθούμε λες και δεν γνωρίζουμε ποιοι και πως κάνουν τις γνωστές σπατάλες στις κρατικές θέσεις στην Ελλάδα και στις κατά τόπους ελληνικές υπηρεσίες και αντιπροσωπείες στο εξωτερικό των διπλωματικών αποστολών σε όλες τις χώρες που διατηρούμε πρεσβείες και προξενεία;

Είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση για να περάσουν όλοι  οι κύριοι αυτοί-έχοντες και κατέχοντες χρήμα, δόξα, πλούτη και αξιώματα,   κάποτε  από τα λόγια να περάσουν  στα έργα! Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα για όλους αυτούς που έχουν και χρήμα και δημόσια αξιώματα και θέλουν να  βοηθήσουν την Ελλάδα. Αλλιώς Κύριε Πρωθυπουργέ όλα τα άλλα είναι λόγια  για το θεαθήναι! Δεν έχετε Κύριε Παπανδρέου  παρά να σηκώσετε το τηλέφωνο και να πάρετε τον πιο κοντινό σας γνώριμο εξ Αμερικής, και με το θάρρος  του  ηγέτη Έλληνα Πρωθυπουργού να του πείτε  χωρίς πολλά λόγια, λόγους προλόγους και εισαγωγές: «σε παρακαλώ θέλω να αναλάβεις αυτό το έξοδο για την πατρίδα» και τότε και εμείς θα πιστέψουμε και εσάς ως ηγέτη που στα αλήθεια νοιάζεται για τις σπατάλες  και κάνει οικονομία στα δημόσια της χώρας όπως κάνει οικονομία στο Μέγαρο Μαξίμου(ξέρετε… θυμάστε εκείνες τις επικοινωνιακές εκστρατείες  όχι μόνο για τα υβριδικά υπουργικά αυτοκίνητα που δείτε ποιοι και πόσοι υπουργοί σας καταδέχτηκαν να πάρουν αλλά μέχρι και τις λάμπες αλλάξατε για να δώσετε το καλό παράδειγμα υποστήριξης της ελληνικής οικονομίας που χρειάζεται στἠριξη). Θα μπορούσαμε να σας προτείνουμε αρκετούς ειδήμονες έχοντες και κατέχοντες και χρήμα και δόξα ΕλληνοΑμερικανούς που παράλληλα εδώ και δεκαετίες κάνουν δωρεές χιλιάδων δολαρίων στο Ιερό καθίδρυμα της Ιεράς αρχιεπισκοπής Αμερικής. Γιατί όχι;  αν θέλουν πράγματι  οι  γνωστοί ταγοί, ηγέτες και αυτοναγορευθέντες  «όψιμοι  σωτήρες της Ελλάδος», να βοηθήσουν εμπράκτως την Ελλάδα και να περάσουν από τα λόγια στα έργα,  δεν έχουν παρά να αρχίσουν να κάνουν δωρεές και προς το Ελληνικό Δημόσιο τώρα που τους χρειάζεται η Πατρίδα. Και αν πάλι ο Έλληνας Πρωθυπουργός  Γιώργος Παπανδρέου,  θέλει πράγματι να βοηθήσει την Ελλάδα της οποίας ηγείται,  ας θεσμοθετήσει τιμές και δόξες, στεφάνια και μεγαλόσταρους- άνευ κόστους  με ένα συμβολικό  απλό κλαδί ελαίας-   για να τιμήσει και να χαϊδέψει την ματαιοδοξία όλων  αυτών    των  «Μεγάλων» του Ελληνισμού των ΗΠΑ που συχνά πυκνά αυτοαναγορεύονται σε «ηγέτες» και «Σωτήρες» όχι μόνον του Ελληνισμού των ΗΠΑ και της ζώσας και δρώσας Ομογένειας, αλλά εσχάτως  και της Ελλάδος.

Κύκλοι πάντως προσκείμενοι στο περιβάλλον του Έλληνα  Πρέσβη στον ΟΗΕ απέδιδαν το «δημοσίευμα» της Ζούγκλας σε χτυπήματα κάτω από την μέση εκ των έσω του Υπουργείου από κάποιους που ορέγονται την θέση… Είναι όμως έτσι; Ουδείς μπορεί να γνωρίζει επακριβώς αλλά και ουδείς μπορεί να αποκλείσει τίποτα…  Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Εκείνη η μόνιμη και ζοφερή κατάσταση  που αποτελεί την γενεσιουργό αιτία πολλών δεινών του Ελληνισμού της Αμερικής και εν γένει της Ομογένειας στην μείζονα περιφέρεια της Νέας Υόρκης…  Ποια είναι αυτή;

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ «ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ» ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ  ΑΛΛΕΣ… ΘΟΛΕΣ ΚΑΙ ΒΡΟΜΙΚΕΣ  ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ…

Το  νοσηρό αυτό  μύθευμα που στόχευσε αυτή την φορά τον κ.Μητσιάλη,  είναι άλλο ένα στα δεκάδες που έχουμε εντοπίσει -τα τελευταία χρόνια κατά την διάρκεια της έρευνας μας για τα Ομογενειακά ΜΜΕ και τους φορείς τους- και έχουν την ρίζα τους στην ίδια μικροβιοφόρο εστία μόλυνσης… Και αυτό το δήθεν  «ρεπορτάζ» όπως και πολλά άλλα στο παρελθόν,   έχουν τον ίδιο κρυφό υποχθόνιο  «αποστολέα»  από την Νέα Υόρκη, σε μια προσπάθεια επιρροής και δικτύωσης του στα ελληνικά ανεξάρτητα ηλεκτρονικά ΜΜΕ στα οποία τελευταία επιχειρεί να διεισδύσει  με κάθε τρόπο  και κάτω από διαφορετικές πηγές «στέλνει» προς κάθε ενδιαφερόμενο  «έτοιμο ρεπορτάζ» και «εύκολες  πληροφορίες»… Τι πετυχαίνει; Πολλά! Την δήθεν «ανεξάρτητη πηγή» που εξυπηρετεί όμως ίδια  προσωπικά οφέλη… Πουλά εκδούλευση… και πρόσκαιρα  δεκάδες άλλα «κέρδη» προς  ίδιον όφελος …

Είναι το ίδιο εκείνο άτομο,  και οι περί αυτών προσκείμενοι και διακείμενοι  κύκλοι που έχουν  όμως απλώσει τα πλοκάμια όχι μόνο στον Έντυπο φθαρμένο και διεφθαρμένο  παραδοσιακό Τύπο με παρασιτικές  ύποπτες, θολές και σκοτεινές διασυνδέσεις, αλλά διατηρούν,  ως καλοί γνώστες και παραγοντίσκοι άγοντες και φέροντες το σακίδιο (των εισπράξεων τους) πότε εδώ και πότε εκεί στη τυφλοί υποτελείς στην   εκάστοτε  ντόπια δήθεν  ηγεσία της Ομογένειας .  Είναι αυτά τα ίδια δυο, το πολύ τρία άτομα που αποτελούν πληγή για την δημόσια ζωή  της Ομογένειας στις ΗΠΑ, πολυθεσίτες στα ΜΜΕ οι οποίοι έχουν όμως  και τις χρόνιες  διασυνδέσεις  τους με άτομα σε  κρατικούς θώκους και αξιώματα που έλαβαν λάθρα από την κυβέρνηση –και εν αγνοία –του Κώστα Καραμανλή όπως πολλά γίνονταν εν αγνοία του για μεγάλο χρονικό διάστημα.  Αλλού είναι το ρεπορτάζ καλοί μας  φίλοι της ΖΟΥΓΚΛΑς. Αλλού… και όχι εκεί που ψάχνετε να κάνετε την τρίχα τριχιά και την τριχιά, την κάνετε τριχίδιο… Αλλού. Στην σήψη και την διαφθορά που έχει εισχωρήσει στο επάγγελμα μας, εδώ στην Νέα Υόρκη  και  ενώ κάποιοι μεγαλόσχημοι και αναγνωρίσιμοι συνάδελφοι το γνωρίζουν, αδιαφορούν  στο οποίο έχουν διεισδύσει άτομα   που όχι απλά  δεν έχουν την έξωθεν  καλή μαρτυρία και δεν έχουν καμία επαγγελματική προϋπόθεση αλλά έχουμε φτάσει να ανεχόμαστε στους κόλπους και άτομα που εμπίπτουν στο κοινό ποινικό δίκαιο με βαρύτατα ποινικά και κακουργηματικά αδικήματα για τα οποία μάλιστα έχουν αποφανθεί οι Αμερικανικές αρχές αλλά κάποιοι εξ υμών κωφεύετε σκανδαλωδώς… για αυτό και αυτομάτως θεωρείστε συνεργοί και ηθικοί αυτουργοί της κατάπτωσης και απόπτωσης όσων εξ ημών  είμαστε επαγγελματίες και λειτουργούμε κάτω από κανόνες και τους διεθνείς κανόνες και δεοντολογίας της επαγγελματικής δημοσιογραφίας.

 

ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ…. ΨΑΞΤΕ ΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ …

Αυτό είναι το ρεπορτάζ κύριοι συνάδελφοι-στην Ελλάδα το φωνάζουμε μια 10ετια τώρα – και ειδικά απευθύνομαι  προς εσάς φίλοι και καλοί  συνάδελφοι  στην ΖΟΥΓΛΑ.GR  και Αγαπητέ φίλε και παλιέ  γνώριμε  κ.  Γεωργιάδη,  που τώρα  προΐστασαι του εγχειρήματος του πάλαι ποτέ φίλου  Μάκη Τριαντάφυλλόπουλου. Εδώ έχει πολύ  ψωμί το ρεπορτάζ κύριοι συνάδελφοι στην Ελλάδα.  Εδώ πρέπει να βάλουμε βαθιά το νυστέρι της αυτοκάθαρσης  όλοι μαζί, σήμερα θύμα ήταν ο Πρέσβης κ. Μητσιάλης –τον οποίο επίσης ουδέποτε έχω γνωρίσει ή συναντήσει- αύριο ένας άλλος, χτες και προ ετών άλλοι και άλλοι που έπεσαν θύματα και έγιναν  εύκολοι στόχοι κάποιων επιτήδειων όπως αυτής της «πηγής» που σας έδωσε το ψευδές και παντελώς ανυπόστατο θέμα ως είδηση… Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό… Εδώ λοιπόν, φίλοι συνάδελφοι είναι το μεγάλο ρεπορτάζ. Η εσωτερική αυτοκάθαρση από «τύπους» που χωρίς κανόνες έχουν διεισδύσει και τολμάνε  και  εμφανίζονται όχι μόνον ως λειτουργοί του Τύπου αλλά και  ως ταγοί  αυτοί που σε άλλη χώρα δεν μπορούσαν να είχαν ούτε άδεια εξασκήσεως οποιουδήποτε επαγγέλματος  αν είχανε συλληφθεί και οδηγηθεί ενώπιον των αρχών για μια σειρά αδικήματα… Δυστυχώς εδώ στις ΗΠΑ δεν είναι ούτε ένας, ούτε δυο, ούτε τρεις, αυτοί που στο παρελθόν τους έχουν διαπράξει σωρεία ποινικών αδικημάτων και  περιφέρονται στην Ελλάδα ωσάν να μην έχει συμβεί τίποτα απολύτως ως λευκές και άμωμες περιστερές…

Αν  θέλετε λοιπόν  να προσφέρετε στην  ενημέρωση και στην εσωτερική αυτοκάθαρση του επαγγέλματος μας, το οποίο ευθύνεται για πολλά δεινά σε αυτή την χώρα, έτσι το ίδιο ευθύνονται και κάποιοι και εδώ στις ΗΠΑ που επιτρέπουν να συντηρείται αυτό το βρόμικο, θολό και νοσηρό δυσώδες κατεστημένο των δυο, τριών, άντε το πολύ τεσσάρων ατόμων που  επιχειρούν να ελέγξουν την πληροφόρηση προς την Ελλάδα…  Πότε με συντεχνιακά, υποβολιμαία, κατευθυνόμενα και παντελώς ψευδή και ανυπόστατα «δημοσιεύματα» προβολής ημετέρων, συνεταίρων, εταίρων  και υμετέρων… Κατά το ένα χέρι νίβει το άλλο… έτσι ο  ένας προβάλλει τον άλλο για μπούρδες…   και πότε συντηρώντας  την σήψη και την διαφθορά  με άτομα που ενώ έχουν καταδικαστεί για σωρεία βαρύτατων ποινικών αδικημάτων,  και θα έπρεπε να τα έχουν αποκλείσει και καταδικάσει δημοσίως εν τούτοις  συχνά πυκνά τα  χρησιμοποιούν   για τα βρόμικα παιχνίδια   λάσπης, συκοφάντησης, διασπορά ψευδών και οχετού εις βάρος εκείνων που δεν υποτάσσονται στο νοσηρό κατεστημένο που κάποιοι έχουν εγκαθιδρύσει εδώ και κάποια χρόνια… Κατεστημένο πλήρως υποταγμένο στα ντόπια μικρά ή μεγάλα  συμφέροντα που επιχειρούν να ελέγξουν και να ποδηγετήσουν την Ομογένεια.

Αξίζει τον κόπο βρείτε λοιπόν κύριοι συνάδελφοι στην Αθήνα  και να κάνετε μια ενδελεχή έρευνα για το ποιοι  είναι αυτοί που διαρρέουν σκοπίμως  παραπληροφόρηση προς την Αθήνα άλλοτε για να χτυπήσουν κάτω από την μέση όποιον αντιδρά στο θολό και σάπιο κατεστημένο της επιρροής τους είτε για να λασπώσουν ακόμα και δια της σιωπής τους…

Αυτό είναι το αυγό του φιδιού… Αυτό είναι το κουτί της Πανδώρας κύριοι στην Ελλάδα… Αν  ανοίξετε   αυτό το δύσοσμο κουτί, το θέαμα  που θα αντικρίσετε και  θα δείτε,  δεν είναι απλώς  η πολιτική και βρόμικη  διαπλοκή σε  όλο της το μεγαλείο, αντικείμενο έρευνας εις βάθος  ενδεχομένως και της Βουλής των Ελλήνων,  αφού κάποιοι εξ ημών  αφειδώς,  χρηματοδοτούνται και από τα λεγόμενα μυστικά κονδύλια του Ελληνικού Υπουργείου των εξωτερικών εδώ και χρόνια για την προβολή της Ελλάδας… στα Ελληνικά και αμφίβολης αναγνωσιμότητας και επιρροής τοπικά ομογενειακά ΜΜΕ(sic)…

Αυτό όμως,  που  κυρίως θα αντιμετωπίσετε φίλοι συνάδελφοι, αν ποτέ ξεκινούσατε μια τέτοια μεγάλη έρευνα, είναι η σήψη και  η  διαφθορά  που   δυστυχώς  έχει καταλάβει κάποιους καθιστώντας τους  έτσι  παχύδερμα τέτοια, που πλέον  δεν μπορεί πια να περάσει η σήψη, η  βρώμα και η διαφθορά  που έχει εξαφανίσει κάθε ίχνος εθνικής συνείδησης…

Εκτός, φίλοι συνάδελφοι της Ελλάδας,  και αν οι λεονταρισμοί και οι δήθεν μεγάλες δημοσιογραφικές  έρευνες,  που κατά τα άλλα  «σπάνε κόκαλα»,  εξαιρούν το βρόμικο σινάφι μας κατά το «κόρακας – κοράκου μάτι δεν βγάζει…» κι  ύστερα περιμένετε να μας εμπιστεύεται ο  καθόλα πια ορθώς και σωστά υποψιασμένος Πολίτης. Να γιατί τα BLOG και τα αδέσμευτα  sites είναι η μοναδική απάντηση στην στυγνά και άκρως  «επαγγελματική», κατευθυνόμενη  και πλήρως εξαρτώμενη  από σκοτεινά –μεγάλα ή μικρά –  συμφέροντα «δημοσιογραφία» σε διατεταγμένη υπηρεσία(εξόντωσης και αλληλοεξόντωσης) σε όποιον τολμά και πάει κόντρα στο τρικυμιώδες θολό  ρεύμα της εποχής που θέλει όλα να ξεπουλιούνται στο βωμό του χρήματος…

KAI KATI AKOMA: Ο Έλληνας Πρέσβης  κ. Μητσιάλης, αξιοπρεπής και καθόλα άξιος για την θέση που του εμπιστεύτηκε η Ελληνική Πολιτεία, δεν έχει καμία απολύτως ανάγκη την “όψιμη” υποστήριξη ή την υπεράσπιτη  την δική μας, ωστόσο εμείς όπως κατ’ επανάληψη έχουμε δηλώσει εδώ και μια 7ετια που διατηρούμε ανόθευτη αυτή την ανεξάρτητη και αδέσμευτη φωνή, θα ψάχνουμε θα ερευνούμε,  και θα διασταυρώνουμε  κάθε  κάτι που μεταδίδεται  ή  έχει ως  πηγή  οτιδήποτε αφορά την δημόσια ζωή του ομογενειακού και Ελληνικού  γίγνεσθαι των ΗΠΑ,  πολύ δε περισσότερο όταν αδίκως γίνονται εύκολος στόχος άνθρωποι με αξιώματα που αδυνατούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, όπως τυχγάνει με τους έλληνες διπλωμάτες μας που δεσμεύονται σε δηλώσεις  ή πολύ περισσότερο σε δημόσιες δηλώσεις προκειμένου να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Το έχουμε πράξει κατ επανάληψη στο παρελθόν και θα συνεχίζουμε να πράττουμε συνεχώς και αδιαλείπτως. Πάγια αρχή και δέσμευση μας είναι ότι ακριβώς επειδή οι εκτός Ελλάδος Έλληνες αλλά και οι εκπροσώποι της Ελληνικής πολιτείας είναι εκτεθειμένοι διεθνώς, πολλαπλώς και ποικολοτρόπως σε συμφέροντα αντεθνικά που αντιστρατεύονται την Πατρίδα, οφείλουμε να ψάχνουμε τα πάντα! Δεν δεχόμαστε τον εύκολο και ανυπεράσπιστο στόχο έστω και  προσδίδει πρόσκαιρη επισκεψιμότητα ή αναγνωσιμότητα. Πέρα και πάνω από όλα είναι το χρέος προς την Ελλάδα και η υπεράσπιση της αλήθειας.   Είμαστε εδώ για να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια, με στοιχεία, αποδείξεις και ντοκουμέντα, όσο έχουμε φωνή και παρά τον πόλεμο και την εκστρατεία  λάσπης που δεχόμαστε εδώ και χρόνια από αυτούς τους ίδιους κύκλους που καταγγέλουμε επώνυμα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος…      

Α.Σ.

Ιδού και η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών. Ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι χρειάστηκε πρώτα να γίνει το ρεπορτάζ του Greek American News Agency για να έρθει και η επίσημη απάντηση από το ΥΠΕΞ…