Η Milliyet δημοσιεύει στις εσωτερικές της σελίδες ανταπόκριση από τα κατεχόμενα με τον τίτλο «Ο ‘στόλος κατοχής’ του Ισραήλ την Κυριακή στην Κύπρο» και τον πλαγιότιτλο «Η φανατική ομάδα θα αγκυροβολήσει στα ανοικτά της Αμμοχώστου».

«Η κρίση στη Μέση Ανατολή, που ξεκίνησε με την έφοδο του Ισραήλ στο τουρκικό πλοίο Mavi Marmara, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, τώρα μεταφέρεται στην Κύπρο. Σημείωσαν επιτυχία οι επαφές που είχε ο “Ε/κ” ΥΠΕΞ Κυπριανού, ο οποίος μετέβη στο Τελ Αβίβ μετά από οδηγία του Ε/κ ηγέτη Χριστόφια και τώρα μια ισραηλινή ομάδα, ισχυριζόμενη ότι η Τουρκία προέβη σε κατάληψη στην Κύπρο, αποφάσισε να μεταβεί με πλοία στο νησί», γράφει η εφημερίδα.Η φανατική ισραηλινή ομάδα, κατά την εφημερίδα, που θέλησε να απαντήσει στις αντιδράσεις της Τουρκίας για τη Γάζα, θα αγκυροβολήσει αυτή την Κυριακή στα ανοικτά της κατεχόμενης Αμμοχώστου «με τον ισχυρισμό πως η Τουρκία είναι καταληψίας στην Κύπρο». Εάν δεν μπορέσουν να προσεγγίσουν στην Αμμόχωστο, τα πλοία θα κατευθυνθούν στην περιοχή, όπου βρίσκονται τα κλειστά Βαρώσια. Οι Ισραηλινοί φανατικοί, γράφει η εφημερίδα, κανόνισαν μέχρι τώρα τρία πλοία και ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ακόμη, υπήρξε ισχυρισμός πως στην πορεία αυτή επιθυμούν να λάβουν μέρος και κάποιες θαλαμηγοί.

Οι Ισραηλινοί, σε ένα από τα πλοία που θα μεταβεί στα ανοικτά των κατεχόμενων θα δώσουν την ονομασία «Τέρμα στην τουρκική κατοχή στην Κύπρο». Η ομάδα, που θα μεταβεί, θα κρατάει επίσης και πανό που θα γράφουν «Όχι στην τουρκική κατοχή» και «Ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία». Πάνω σε φωτογραφία του χάρτη της Κύπρου, με την οποία πλαισιώνεται η ανταπόκριση, αναφέρεται επίσης ότι οι Ισραηλινοί, που δεν επιθυμούν θερμό επεισόδιο, ανακοίνωσαν ότι στην περίπτωση που μεταβούν στην περιοχή τουρκικά πολεμικά πλοία, θα αποχωρήσουν.
SIGMALIVE