Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Είναι ολοφάνερο οτι το σχήμα “καλός Γιώργος-κακοί υπουργοί” δεν τραβάει άλλο. Και επίσης όποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει τη “σύμβαση” που υπέγραψε η κυβέρνηση (και δημοσιεύει το i-R) για να πάρουμε τα δανεικά, αντιλαμβάνεται οτι “η σημερινή δημοκρατία και η σημερινή εθνική κυριαρχία” είναι πλέον έννοιες “κενού περιεχομένου” (με ό,τι συνεπάγεται αυτό). Είναι ολοφάνερο οτι “τα άνθη του κακού” φύτρωσαν και στην αυλή της σημερινής κυβέρνησης (και προφανώς υπάρχουν εκείνοι που…παρατηρούν και καταγράφουν τις σχετικές διεργασίες). Και είναι ορατό επίσης δια γυμνού οφθαλμού οτι ο Γ.Παπανδρέου θα υποχρεωθεί να πάει οσονούπω σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης του διατηρώντας ελάχιστους βουλευτές-υπουργούς δηλαδή “πολιτικά πρόσωπα” και οι υπόλοιποι (αναγκαστικά) θα προέλθουν απο αυτό που λέμε…αγορά, εγχώρια ή αλλοδαπή (δηλαδή να ξέρουν την “δουλειά” και να μιλάνε “την ίδια γλώσσα με την πιάτσα”). Με την ελπίδα οτι θα προλάβουν “να τρέξουν το κάρο και να διαψεύσουν τις κασσάνδρες”. Διαφορετικά, τα μαντάτα προμηνύονται άσχημα…


Εαν ο Γιώργος συνεχίσει – παρ’ όλα τα…αυτονόητα – στον ίδιο δρόμο, όπως βαδίζει απο τότε που κέρδισε τις εκλογές και μετά, είναι προφανές οτι τα αδιέξοδα είναι μπροστά, οι κάλπες θα στηθούν ούτως ή άλλως το Νοέμβριο και ορισμένοι ήδη προβάρουν “κυβερνήσεις συνεργασίας…”(και μάλλον θα έχουν και δίκηο τότε…).

Είναι αλήθεια οτι “ο κόσμος” ΟΥΤΕ εκλογές θέλει, ΟΥΤΕ αλλαγή του Γιώργου Παπανδρέου απο την πρωθυπουργία, πολύ περισσότερο που εκτιμά τις προσπάθειες του. Αλλά φυσικά ΔΕΝ θέλει και να χρεωκοπήσει ή να μην έχει κανένα μέλλον ή ελπίδα. Το DNA του έλληνα προερχεται απο τον…Λεωνίδα και τον Περικλή, μέχρι τον Ιουστινιανό και τον Θ.Κολοκοτρώνη ή τον Ελ.Βενιζέλο. Και επίσης μην ξεχνάμε την οργισμένη νεα γενιά που μια…σπίθα αρκεί για να κάψει όλον τον κάμπο.

Η ανοχή λοιπόν που δείχνει ο κόσμος, η καρτερικότητα, η απαξίωση αν θέλετε και ο φόβος, ίσως ακόμη και η προσπάθεια “να ζήσουμε με τα κεκτημένα” δεν θα πρέπει να…παρερμηνεύετε ή να παρεξηγείτε ή να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Ενας κόσμος γκρεμίζεται. Ισως δικαίως. Αυτός που θα φτιαχτει θα πρέπει να είναι καλλύτερος σε όλα. Κυρίως σε ποιότητα ανθρώπων, σχέσεων και ανάπτυξης.

Με αφορμή και πάλι μια σκανδαλολογία της…πλάκας που αναπτύσεται – καθαρά υποκριτική, αφού δεν έχει καμμία σχέση με την φύση και έκταση του φαινομένου – καλό θα ήταν να υιοθετηθεί το…ανάποδο μοντέλο, δηλαδή το αμερικάνικο. Να τιμωρείται ΟΠΟΙΟΣ ή ΟΠΟΙΟ κόμμα κρύβει ή δεν αποκαλύπτει τους χρηματοδότες του. Οπως ο Ομπάμα ήταν πολύ υπερήφανος που συγκέντρωσε τα περισσοτερα χρήματα και δώρα απο επιχειρηματίες και εταιρείες κ.α. το ίδιο να γίνει και εδώ. Ας παίρνουν ΟΛΟΙ απο όποιους επιχειρηματίες ή εταιρείες θέλουν – αφού τους τα δίνουν – αρκεί να το ξέρουμε ποιός εξυπηρετεί ποιά συμφέροντα. Ούτως ή άλλως γίνεται και θα γίνεται. Και θα αποφύγουμε κι αυτή την υποκρισία, τη γελοιότητα “των αποδιοπομπαίων τράγων” σε πρόσωπα που είναι…εκτός παιχνιδιού ή “καμμένα”. Ντροπή.

Η αλήθεια είναι οτι ΑΥΤΟ το πολιτικό σύστημα που έχουμε ειναι σάπιο μεχρι το μεδούλι. Είναι “κοστούμι” υποκρισίας και φαρισαίων. Είναι ένα φάντασμα της δημοκρατίας. Ενα θέατρο σκιών. Οι βουλευτές – όσοι δεν άσκησαν ή δεν θα ασκήσουν εξουσία έστω και για ενα φεγγάρι – είναι απλά “μαριονέτες”, απλοί επικυρωτες ειλημμένων αποφάσεων. Ο απόλυτος ευτελισμός της έννοιας “δημοκρατία”. Εδω και καιρό η βουλή είναι ενα μαυσωλείο της αποκαλούμενης “δημοκρατίας”.

Εχει δίκηο ο Κ.Σκανδαλίδης όταν ζητά συντακτική βουλή, που θα διαλύσει ΟΛΗ την σημερινή δημοκρατία και θα φτιάξει μια ΝΕΑ. Γιατί σήμερα ΔΕΝ υπάρχει δημοκρατία. Είναι μια μεγάλη κοροϊδια.

Εαν θέλουμε λοιπόν ΟΛΟΙ μας να κάνουμε κάτι καλό σε αυτόν τον τόπο και τα παιδιά μας, ας φτιάξουμε μια νέα Δημοκρατία. Ηδη πολλοί κινούνται στο παρασκήνιο προς αυτή την κατεύθυνση…

Οσο για τον Γ.Παπανδρέου φαίνεται οτι η κλεψύδρα “τελειώνει” με το καλοκαίρι. Οι αποφάσεις είναι στα χέρια του…