Τρισάγιο στην μνήμη του αδικοχαμένου συναδέλφου τους τέλεσαν σήμερα το πρωί οι Ομοσπονδίες των Αστυνομικών.

Αθήνα 17 Ιουνίου 2010

Αρ. Πρωτ. :602/3/9β

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ένας χρόνος συμπληρώθηκε σήμερα (17-06-2010) από τη στυγερή δολοφονία του συναδέλφου μας Νεκτάριου Σάββα, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τα δολοφονικά πυρά αδίστακτων τρομοκρατών ενώ βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στην οδό Λάμπρου Πορφύρα στα Πατήσια.

Οι Ομοσπονδίες μας, σε ένδειξη τιμής και μνήμης του συναδέλφου μας που έπεσε στο καθήκον, θύμα της τυφλής βίας, πραγματοποίησαν σήμερα στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή, τρισάγιο δέηση και τοποθέτησαν εκεί μια λιτή μαρμάρινη στήλη για να είναι αιωνία η μνήμη του και για να θυμίζει στους διερχόμενους ότι ο τόπος αυτός βάφτηκε με το αίμα ενός αστυνομικού που επιτελούσε το καθήκον του υπηρετώντας την Ελληνική κοινωνία.

Εκ μέρους των Ομοσπονδιών μας, έχει υποβληθεί από πέρυσι προς το Δήμο Αθηναίων αίτημα μετονομασίας της οδού Λάμπρου Πορφύρα σε οδό Νεκτάριου Σάββα, αποδίδοντας στον αδικοχαμένο συνάδελφό μας τον οφειλόμενο φόρο τιμής, ως ελάχιστη επιβεβαίωση της αποφασιστικότητας όλων μας να αγωνιστούμε για να απαλλάξουμε την ελληνική κοινωνία από το άγος της τρομοκρατίας.

Είναι τα ελάχιστα που μπορεί να κάνει το συνδικαλιστικό μας κίνημα για να απαλύνει τον πόνο των γονιών, της συζύγου, των παιδιών και όλων αυτών που ζουν πλέον μόνο με τις καλές αναμνήσεις των δικών τους απόντων από τη ζωή ανθρώπων.

Χρέος του συνδικαλιστικού μας κινήματος είναι να συνεχίσει να αγωνίζεται για να καταστήσει τον Έλληνα αστυνομικό απολύτως διασφαλισμένο και θωρακισμένο στο επικίνδυνο λειτούργημα που επιτελεί.

Χρέος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να εργαστεί ακόμα πιο αποτελεσματικά για να απαλλάξει την ελληνική κοινωνία από το άγος της τρομοκρατίας.

Και βέβαια χρέος της Πολιτείας είναι να δώσει στους αστυνομικούς και στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας τα απαραίτητα εφόδια για να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στην αποστολή τους.

Στη σεμνή τελετή παρέστησαν εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο Γενικός Γραμματέας κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ Γρηγόριος και εκ μέρους του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο προϊστάμενος επιτελείου Αντιστράτηγος κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος. Επίσης παρέστησαν: ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος κ. ΜΠΑΛΑΚΟΣ Γρηγόριος, από πλευράς του ΛΑ.Ο.Σ. ο υπεύθυνος για θέματα Σωμάτων Ασφαλείας κ. ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ Ιωάννης και η Γραμματέας Συνδικαλιστικού κ. ΝΤΟΛΑ Ελένη, από πλευράς του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής κ. ΤΡΙΓΑΖΗΣ Πάνος, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Ανδρέας και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. ΣΠΥΡΑΚΟΣ Αθανάσιος.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π. Ο. ΑΣ. Υ. Για την ΠΟΑΞΙΑ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ Δημήτριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης