ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ “ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗ” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΠΕΤΡΟΥ ΓΑΛΑΤΟΥΛΑ…

«Θέλω να σας καταγγείλω κάτι…δεν ξέρω πώς να σας το πω…δεν τα συνηθίζω εγώ αυτά είμαι τόσα χρόνια μέσα στην Ομοσπονδία και δεν θέλω να δίνω δικαιώματα…αλλά δεν μπορώ άλλο αγανάκτησα με αυτά που γίνονται…και ύστερα αν πάω αλλού να μιλήσω…ποιος θα ακούσει…τα είπα στον κ. Δημητρίου αλλά μου είπε να ηρεμήσω και να δείξω ψυχραιμία…» Μου έλεγε σφιγμένος ο γνωστός σε όλους στην Ομογένεια «πρόσκοπος» όπως αποκαλούν χαριτολογώντας έναν άνθρωπο που παρά τα 80 έτη η καθημερινή άθληση και η συνεχής ενασχόληση του με τον προσκοπισμό τον έχουν ανταμείψει με κάθε φυσική αντοχή και  υπεροχή. Στην Ομοσπονδία υπηρετεί ως αφανείς ήρωας εδώ και πέντε 10ετιες! Δεν μιλάει μόνο γελάει και χαμογελάει. Χαίρεται με το κάθε τι. Βοηθά όπου και αν του πεις. Τρέχει παντού να προσφέρει. Πρώτη φορά χτες τον είδαμε αναστατωμένο. Με πλησίασε χτές 17 Ιουνίου μετά την συνέντευξη Τύπου του κ. Δημητρίου κοιτάει τον κ. Δημητρίου και με ένα  βήμα αποφασιστικό με πλησιάζει. Θέλω να σας μιλήσω… κοιτάει  ξανά τον  κ. Δημητρίου και τον ρωτά «Δημήτρη θα μιλήσω στον δημοσιογράφο… μήπως δεν πρέπει… και γίνει κακό;»

«Μίλα πέστα όλα να βγαίνει η αλήθεια προς τα έξω επιτέλους. Να μάθει ο κόσμος μήπως και ξυπνήσει»  απαντά ο κ. Δημητρίου.

-«Θέλει να σου κάνει μια καταγγελία…»

-«παρακαλώ πείτε μου  ελεύθερα τι έγινε;»

-«Να πώς να σας το πω… δεν τα έχω συνηθίσει αυτά όπως σας είπα και πριν..» Μου λέει μια ολόκληρη ιστορία για μια συνάντηση του με τον κ. Γαλάτουλα και τις συνεχείς ενοχλήσεις εδώ και μέρες όπου τον πίεζε να παραιτηθεί από τον συνδυασμό του κ. Δημητρίου….

«τώρα κατάλαβες γιατί είμαι θυμομένος; Γιατί φώναζα για πολιτικό εκβιασμό και πολιτική αλητεία μέσα σε εσάς και στην εφορευτική…είναι στημένο το παιχνίδι…το βλέπουν και δεν αντιδρούν…δεν είναι ντροπή μας; μίλα Παύλο πές τι έγινε; Τι σου είπε» Λέει ο κ. Δημητρίου και βγαίνει έξω να ηρεμήσει…Μέσα στην αίθουσα που συνεδριάζει η εφορευτική ακούγωνται φωνές…είναι ο Πέτρος Γαλάτουλας φωνάζει. Απειλεί θεούς και δαίμονες. Οι φωνές ακούγονται έξω από το κτήριο… σταματάει η συνέντευξη Τύπου(είχε περάσει η ώρα…)

 

 Αφού ακούω με προσοχή του ζητώ αυτά όλα που μου κατήγγειλε να τα πει εν συντομία και στον κασετόφωνο.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Θέλω επιτέλους να μάθει ο κόσμος. Να σταματήσει αυτή η κοροϊδια και αυτοί όλοι εκβιασμοί από τον κ. Γαλάτουλα…»

Ανοίγω το κασετόφωνο και καταγράφω.

Xatzhkyriakos_P2-Κε Χατζηκυριάκο, είστε πολλά χρόνια στο ΔΣ. Μπορείτε να μου επαναλάβετε μπροστά στο κασετόφωνο την καταγγελία που μου κάνετε πριν από λίγο;

 

-«Με τον κ. Γαλάτουλα είχα συναντηθεί τις προάλλες, περίπου μια εβδομάδα πριν, μου ζήτησε να συναντηθούμε στου Λημνίους. Συναντηθήκαμε εκεί και μου είπε «αν μπορείς, θα σου δώσω εγώ το χαρτί να το υπογράψεις να παραιτηθείς από τον συνδυασμό. Το βλέπω εγώ το χαρτί και λέω «τι πάω να κάνω εγώ εδώ πέρα τώρα». Ήταν προσπάθεια να παραιτηθώ και να πέσει όλος ο συνδυασμός ο δικός μας και να νικήσουν οι άλλοι. Αυτά είναι. Ο κ. Γαλάτουλας δουλεύει υπογείως. Αυτά έχω να πω.

 

Όταν σας ζήτησε να παραιτηθείτε, εσείς τι του είπατε;

 

Εγώ δεν του είπα τίποτε. Του λέω «θα το σκεφτώ». Δεν είπα τίποτε. Και έφυγα μετά.

 

Αυτό σε παλαιότερες περιπτώσεις το έχει ξανακάνει; Πάντοτε πιέζει;

 

Πάντοτε. Πάντοτε πιέζει. Πάντοτε μου λέει όλα για τον συνδυασμό τον δικό μας. «Δεν κάνουν εκείνο, δεν κάνουν το άλλο, θα σου κάνουν αυτό, θα δε έχουν έτσι…». πολλά πολλά πράγματα.

Εσείς πώς το σχολίαζετε, γιατί τώρα ακόμα είστε στο ίδιο διοικητικό συμβούλιο. Ο κ. Γαλάτουλας ακόμα είναι γραμματέας αυτού του ΔΣ.

Ναι, αλλά…τι πώς το σχολιάζω….το σχολιάζω…εντελώς χυδαία πράγματα. Χυδαία για τον Γαλάτουλα γι’αυτα που κάνει. Και εγώ είμαι  surprised εναντίον».

Τις τελευταίες ημέρες έχουν περιέλθει και άλλες τέτοιες καταγγελίες εις γνώση μας επώνυμες εις βάρος του κ. Γαλάτουλα. Ουδείς όμως θέλησε προς το παρόν να μιλήσει δημόσια γιατί «δεν θέλουμε μπλεξίματα. Ο άνθρωπος είναι απαράδεκτος. Το έχει παρακάνει. Εκμεταλεύεται την θέση του στην Νέα Δημοκρατία και διαρκώς εκβιάζει! Πως αλλιώς να σας το πω; Μας ενοχλεί! Παίρνει τηλέφωνα. Μια σε μένα μια στην γυναίκα μου. εδώ και μέρες τα ίδια κάνει. Το 2008 με είχε αναγκάσει να του δώσω το ψηφοδέλτιο μου να πιστέψει ότι τον ψήφησα! Ε! αναγκάστηκα και του το έδωσα. Είδα  όμως ότι το ίδιο έκανε και με άλλους ομογενείς. Ήταν από έξω από την ομοσπονδία και μόλις έβγαινε κάποιος που ψήφιζε πλησίαζε… και έλεγε «μεγάλε τι έγινε μας ψήφισες… ; δώσε το ψηφοδέλτιο να τους τρίψω στην μούρη να ξέρουν ποιος είναι ο Γαλάτουλας» δεν μου άρεσε η στάση του γιατί εγώ δεν ψήφιζα Γαλάτουλα αλλά Δημήτρη Καλαμαρά. Τον ξέρω τον γαλάτουλα αλλά δεν μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύει. Φέρεται σαν να είναι μόνον αυτός και κανένας άλλος! Έ όχι κύριε Γαλάτουλα και άλλοι δουλεύουν και αν νομίζεις ότι εσύ είσαι εξυπνότερος γελάστηκες. Όσα χρόνια τον γνωρίζω –είμαι πάνω από 30 χρόνια εδώ μέσα- και από τότε που ήρθε σε κάθε εκλογή κάνει τα ίδια. Αλλά αυτός δουλεύει για τις εκλογές επί δυο χρόνια. τον ξέρω και μου την δίνει με όσα κάνει. Αυτά με τον κ. χαντζηκυριάκο που σας είπε ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα. αν μάθετε και όλα τα άλλα…αλλά θα τα γράψετε; Γιατί και εσείς οι δημοσιογράφοι εδώ κάνετε μεγάλη ζημιά… εσείς τα κάνετε όλα. Την μια τα φτιάχνετε με τον ένα τα τρώτε από αυτόν και μετά πάτε με τον άλλο…σα τον Γαλάτουλα…και εσείς ένα πράγμα…» τον άκουγα και δεν μίλαγα… κάνω να του εξηγήσω τις απόψεις μου… αρνείται και γυρνάει να φύγει…

Θέλετε να τα γράψω;

-ναι αμ γιατί στα είπα; Για μένα ή για τον Δημητρίου; Ή δεν τα ξέρει αυτά ο Δημητρίου; Και αυτός τα ξέρει και όλοι αυτοί όλοι εδώ μέσα φτιάχνουν Γαλάτουλες…

-το όνομα σας;

-τι να το κάμεις;

-να το βάλω ότι τα είπατε

-δεν είναι ανάγκη… βάλτα εσύ και ο Γαλάτουλας θα το πιάσει το νόημα… εγώ βρε είμαι κρητικός ; λογάς τι σου λέω… τα έχω πει πολλές φορές… Γιώργο με λένε και όλοι με ξέρουν και αμα δεν με ξέρεις πήγαινε ρώτα…

Μέχρι να μπω στο γραφείο μέσα ο κύριος Γιώργος είχε φύγει.. ρώτησα…ρωτάω κάποιον τον ξέρετε αυτό τον κύριο…ναι αμέ είναι από τον σύλλογο(για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε περισσότερα στοιχεία…) αυτά καταγράψαμε χτες λίγο μετά το τέλος των δηλώσεων του κ.Παύλου  Χαντζηκυριάκου. Παρόμοιες καταγγελίες έχουμε στην διάθεση μας εις βάρος του κ. Γαλάτουλα και για τις εκλογές του 2008 μάλιστα ο κ. Δημητρίου είχε μεγάλη αντιπαράθεση με τον ίδιο τον Γαλάτουλα στις εκλογές του 2008 όπως μας αποκάλυψε λίγο αργότερα…

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η έρευνα και το ρεπορτάζ συνεχίζεται…

Σε λίγο η συνέχεια με νέες αποκαλύψεις…