Αν είστε καλοί γνώστες της ιστορίας του δεύτερου μισού του εικοστού αιώνα και εξακολουθείτε να είστε ενημερωμένοι για το τι συμβαίνει γύρω μας, ο χάρτης με το κείμενο που ακολουθεί θα σας φέρει πάρα πολλούς συνειρμούς. Πολλοί από σάς ίσως και να τον βρουν ανατριχιαστικά προφητικό.

Πατήστε εδώ για μεγέθυνση του χάρτη

Περίληψη των χαρακτηριστικών του χάρτη
 • Οι Η.Π.Α. θα κατάπιναν τον Καναδά και το Μεξικό (από τότε σχεδίαζαν τη NAFTA!), τη Γροιλανδία (!) και μέρος της Ινδονησίας. Απεικονίζονται με μπλε και γενικά καταλαμβάνουν πολύ μεγαλύτερη έκταση από τα σημερινά τους σύνορα..
 • Οι “Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης” (που δεν θα συμπεριλάμβαναν Ιρλανδία, Ελλάδα, Αλβανία — κάτι που προβλημάτισε τον Moriarty… γιατί άραγε;) είναι μωβ.
 • Η Γερμανία είναι αμφίβολη ακόμα, αλλά μάλλον θεωρούσαν ότι θα έπεφτε στο μερίδιο του Στάλιν.
 • Οι “Ηνωμένες Πολιτείες της Σκανδιναβίας” δεν θα ήταν μέρος της Ευρώπης.
 • Προσέξτε την προσχεδιασμένη ίδρυση της “Δημοκρατίας της Εβραϊκης Γης” (“Hebrewland”) –αφού τότε δεν είχε ακόμα αποφασιστεί πώς θα ονομάσουν το σημερινό Ισραήλ– 7 χρόνια πριν την ίδρυσή της!
 • Η Βρετανία, το Γιβραλτάρ, η Κύπρος, το Σινά, η Μαδαγασκάρη, μέρος της Ινδονησίας, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία κλπ. θα ήταν η “Βρετανική Κοινοπολιτεία των Εθνών”.
 • Η ΕΣΣΔ θα ήταν λίγο-πολύ αυτό που προέκυψε για τον Στάλιν μετά τον πόλεμο, αλλά πακέτο με Φινλανδία και Ιράν.
 • Σχεδίαζαν “Ηνωμένες Πολιτείες της Νότιας Αμερικής”.
 • Μια “Ένωση Αφρικανικών Δημοκρατιών”.
 • Τις “Ηνωμένες Δημοκρατίες της Κίνας” (που θα είχαν καταπιεί την Κορέα, το Βιετνάμ, κτλ, κτλ).
 • Τους Σαουδάραβες με Συρία, Ιράκ κτλ θα τους ονόμαζαν “Ομοσπονδία Αραβικών Δημοκρατιών”.
 • Η Τουρκία ειναι μόνη της, εξω απο την Ευρωπη και χωρις το Ευρωπαϊκο της τμημα, που περιλαμβανει την Κωνσταντινούπολη. (Διαβάστε παρακάτω τα άρθρα 27 και 28.)
 • Η Ιαπωνία μόνη της. Ήταν επικίνδυνη αυτή.

Global Research
13 Ιουνίου 2010

 • Ο Thomas Moriarty, Ιρλανδός ιστορικός, ανακάλυψε πρόσφατα έναν παγκόσμιο χάρτη της Νέας Τάξης, σχεδιασμένο από το 1941, που δείχνει μια πρόταση επαναδόμησης του κόσμου μετά τη νίκη των συμμάχων.

Ο χάρτης εκδόθηκε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ στις αρχές του 1942. Είχε τίτλο “Χάρτης-σχέδιο του μεταπολεμικού κόσμου της νέας τάξης πραγμάτων” και είχε σχεδιαστεί ένα χρόνο νωρίτερα από κάποιον Maurice Gomberg, με σκοπό να αποτυπώσει μια πρόταση επαναδόμησης του κόσμου μετά την αναμενόμενη νίκη της Συμμαχίας επί των δυνάμεων του Άξονα. Ο τίτλος του αναφέρεται στη “Νέα Τάξη Πραγμάτων”, μια ασαφή έννοια, της οποίας οι ορισμοί είναι συχνά αντιφατικοί μεταξύ τους. Ωστόσο, στον πυρήνα της Νέας Τάξης Πραγμάτων (ΝΤΠ) βρίσκεται πάντα η αντίληψη ότι μια μικρή ομάδα ισχυρών ατόμων, φορέων, βιομηχανιών και/ή κρατών καλείται να οδηγήσει τον κόσμο προς την σωστή κατεύθυνση, που δεν είναι άλλη από την “παγκοσμιοποίηση”. Η ιδέα αυτή μπορεί να βρίσκει αντίθετους τους λαούς της γης, πράγμα που δικαιολογεί την επιλογή των εμπνευστών της να δρουν μυστικά, όμως τελικά, λένε οι τελευταίοι, “θα αποβεί για το καλό των ίδιων λαών”.

Μια από τις πιο πρόσφατες αναφορές στην ΝΤΠ από ισχυρό πολιτικό ηγέτη έγινε από τον πατέρα του τέως προέδρου των ΗΠΑ, επίσης πρόεδρο George Bush (τον “πρεσβύτερο”), ο οποίος ανοιχτά και απροκάλυπτα χρησιμοποίησε τον όρο “Νέα Τάξη Πραγμάτων” για να ανεφερθεί στις επιδιώξεις των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της μεταψυχροπολεμικής περιόδου. Και όμως, ο όρος “Νέα Τάξη Πραγμάτων” προγήθηκε κατά πολύ της περιόδου του ψυχρού πολέμου και των δύο παγκόσμιων πολέμων. Κάποιοι ίσως να πουν — και εδώ αγγίζουμε κάπως πρόωρα τα όρια της συνωμοσιολογίας — ότι η έννοια χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή, όπως καταμαρτυρεί ένα απόφθεγμα του Ρωμαίου ποιητή Βιργίλιου που είναι τυπωμένο στο πίσω μέρος της Μεγάλης Σφραγίδας των ΗΠΑ. Διακρίνεται επίσης από το 1935 –αυτό ίσως έχει κάποια σημασία, ίσως και όχι– στην πίσω πλευρά του χαρτονομίσματος του ενός δολαρίου, όπου διακρίνεται καθαρά η φράση “Novus Ordo Seclorum”, που σημαίνει κυριολεκτικά “Η νέα τάξη των αιώνων”.

Αν πάμε στη νεώτερη ιστορία, ο Βρετανός αποικιοκράτης Cecil Rhodes (που έδωσε το όνομά του στη Ροδεσία, σημερινή Ζιμπάμπουε) ήταν ο πρώτος που πρότεινε την ίδρυση παγκόσμιας ομοσπονδιακής κυβέρνησης από τις ΗΠΑ και τη βρετανική αυτοκρατορία. Ο Αμερικανός πρόεδρος Woodrow Wilson εμπνεύστηκε από μια παρόμοια ιδέα για να σχεδιάσει την ίδρυση της Κοινωνίας των Εθνών (πρόδρομο του σημερινού ΟΗΕ) μετά την λήξη του 1ου παγκοσμίου πολέμου. Τα περισσότερα φασιστικά καθεστώτα της δεκαετίας του 20, του 30 και του 40 επίσης πρότειναν ένα είδος Νέας Τάξης Πραγμάτων. Μάλιστα, τα περισσότερα υιοθέτησαν ένα “νεοταξικό” προφίλ διακυβέρνησης. Ο συγγραφέας του μυθιστορήματος “Ο Πόλεμος των Κόσμων”, H.G. Wells, στο βιβλίο του “Παγκόσμια Συνομωσία”, που εκδόθηκε το 1928, περιγράφει τις προσπάθειες που είχε κάνει να βρει υποστηρικτές της ιδέας μιας “Παγκόσμιας κοινωνικής δημοκρατίας”. Δύο χρόνια αργότερα, το 1940, γράφει την “Νέα Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων”, στην οποία αναφέρεται στους αγώνες που θα χρειαστεί να διεξαγάγει μια ολόκληρη γενιά προκειμένου να αντιμετωπίσει την αντίσταση που θα προβάλουν όσοι αντιτίθενται στην ιδέα της παγκόσμιας κυβέρνησης.

Από μια τέτοια πρωτόλεια περιγραφή, θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει αυθόρμητα ότι η “Ενιαία Παγκόσμια Κυβέρνηση” ήταν το πιο ελπιδοφόρο όραμα μιας αισιόδοξης, θετικής, σοσιαλιστικής και/ή ιμπεριαλιστικής (ή, σε κάποιες περιπτώσεις, εθνικοσοσιαλιστικής) κοσμοθεωρίας, ένα είδος επίγειας Νέας Ιερουσαλήμ, ο άριστος από όλους τους κόσμους που θα μπορούσαν ποτέ να υπάρξουν. Το τέλος του κομμουνισμού, ο οποίος ως ιδέα είχε εκπνεύσει πολύ νωρίτερα από την αυτοκρατορία που δημιούργησε, μπορεί να θεωρηθεί ως το καλύτερο επιχείρημα εναντίον αυτής της φιλοσοφίας. Μπορείς να οδηγήσεις κάποιον σε μια όαση με νερό, αλλά δεν θα μπορέσεις να τον καταφέρεις να το μοιραστεί δίκαια με τους συνανθρώπους του. Η φιλοσοφία του ανθρώπου δεν είναι: “Δούλεψε όσο μπορείς και κατανάλωσε μόνο όσο χρειάζεσαι”, αλλά: “Δούλεψε μόνο όσο χρειάζεσαι και κατανάλωσε όσο μπορείς”. Ο Karl Marx τελικά νικήθηκε απο τον Gordon Gekko.

Και όμως η αισιοδοξία των ανθρώπων παραμένει. Γίνεται διαφορετικά; Μέσα από αλλεπάλληλες προσπάθειες να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο, να τον “ενώσουν”, μέσα από την αντίστασή τους σε ομάδες νεοταξικής ιδεολογίας, μια πλειάδα από οργανώσεις και κινήματα έχουν συσπειρωθεί κατά καιρούς γύρω από ποικίλες θεωρίες, οι περισσότερες από τις οποίες αγγίζουν τα όρια της συνομωσιολογίας — αυτό ακριβώς θα σας έλεγα αν είχα μισθό από τη λέσχη Bilderberg — και όλες ανεξαιρέτως κρατάνε ψηλά το λάβαρο της ελευθερίας (για τους μη θρησκόληπτους) ή της θρησκείας (για όσους βλέπουν το τέλος του κόσμου να πλησιάζει σαν αποτέλεσμα της δράσης ανθρώπων όπως ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Ban-Ki Moon). Είναι τόσες οι θεωρίες, που αναγκαστικά θα πρέπει να περιοριστεί κανείς στο να αναφέρει ενδεικτικά μόνο κάποιες από τις συνομωτικές οργανώσεις που σύμφωνα με υποψίες κατευθύνουν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Μπορείτε να διαλέξετε, να ανακατέψετε και να φτιάξετε τη δική σας θεωρία συνομωσίας. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται: οι Ιλλουμινάτι, οι ελεύθεροι τέκτονες, το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων, η Τριμερής Επιτροπή, οι Εβραίοι, η λέσχη Bilderberg, η G-8 (ομάδα των 8 πλουσιότερων χωρών), οι Ναζί, το σύμφωνο Bretton-Woods, τα μαύρα ελικόπτερα, η σύμπραξη της ηγεσίας των ΗΠΑ με εξωγήινους, το λόμπι των Σιωνιστών αγκαλιά με τους Αμερικανούς νεοσυντηρητικούς, αυτοί που βάλθηκαν να νοθεύσουν και να εξαλείψουν τη λευκή φυλή, ο Οίκος των Windsor, ο Αντίχριστος, μια ίντριγκα από πολυεθνικές εταιρείες, εξωγήινα ερπετοειδή, τα Ηνωμένα Έθνη, κλπ, κλπ.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο Maurice Gomberg, για τον οποίο δεν υπάρχει καμία απολύτως πληροφορία στο διαδίκτυο, ήταν εξωγήινο ερπετοειδές, αλλά το εβραϊκό του επώνυμο σίγουρα τον καθιστά ύποπτο. Τίποτα δεν έχει καταγραφεί για αυτόν. Μάλιστα κάποιοι υπέθεσαν ότι ο χάρτης του αυτός ήταν στην πραγματικότητα μια πλαστογραφία των Ναζί που σκοπό είχε να τρομοκρατήσει τους Αμερικανούς για μια μελλοντική επικράτηση του κομμουνισμού στον πλανήτη. Προσωπικά θεωρώ πιο ρεαλιστική την εκδοχή ότι ο χάρτης αυτός είναι το αυθεντικό δημιούργημα κάποιου, ο οποίος, διακατεχόμενος από “καλοπροαίρετο” (;) ζήλο, πρότεινε μια αναδιοργάνωση του κόσμου που θα έβαζε οριστικό τέλος στους πολέμους και θα έφερνε “μόνιμη ειρήνη, ελευθερία, δικαιοσύνη, ασφάλεια μέσα από μια ανοικοδόμηση του κόσμου”. Ή τουλάχιστον ας είναι αυτή η εικασία μας καθώς θα μελετάμε αυτό τον χάρτη.

Θα εξετάσουμε πρώτα τα συστατικά μέρη από τα οποία θα αποτελούνταν αυτή η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Στο κάτω μέρος του χάρτη περιέχεται το εξής υπόμνημα για τις περιοχές που απεικονίζονται με διαφορετικά χρώματα:

 • Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ)
 • Η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ)
 • Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Νότιας Αμερικής (ΗΠΝΑ)
 • Η Ένωση Αφρικανικών Δημοκρατιών (ΕΑΔ)
 • Η Ομοσπονδία Αραβικών Δημοκρατιών (ΟΑΔ)
 • Η Ομοσπονδία Δημοκρατιών της Ινδίας (ΟΔΙ)
 • Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Κίνας (ΗΠΚ)
 • Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Σκανδιναβίας (ΗΠΣ)
 • Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης (ΗΠΕ)
 • Βρετανική Κοινοπολιτεία των Εθνών (ΒΚΕ)

Στα μικρότερα κράτη συγκαταλέγονταν η Ιρλανδία (ολόκληρη), η Ελλάδα (που περιελάμβανε την Αλβανία), η Τουρκία (εκτός της Ευρωπαϊκής Τουρκίας), η “Εβραϊκή Γη” (σημερινό Ισραήλ και Ιορδανία) –η ίδρυσή της θα πραγματοποιούνταν επτά χρόνια μετά την κατασκευή του χάρτη!– και η Ιαπωνία.

Όπως βλεπουμε, οι τρείς δυνάμεις του Άξονα (Γερμανία, Ιταλία και Ιαπωνία) θα παρέμεναν σε “απομόνωση” ώσπου να επανενσωματωθούν στην “οικογένεια” των εθνών.

Δεν αποκλείεται ο κύριος Gomberg να οφείλει μέρος της έμπνευσής του για τη δημιουργία αυτού του χάρτη στον Αμερικανό πρόεδρο Franklin D. Roosevelt, στου οποίου την ομιλία με τον τίτλο “Τέσσερεις ελευθερίες και μια ηθική τάξη” (που απηύθυνε στο Κογκρέσο) αναφέρεται αποσπασματικά, προτού παρουσιάσει τους δικούς του οραματισμούς (που φαίνονται στο κάτω μέρος του χάρτη):

“…καθώς οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με τις Δημοκρατίες της Λατινικής Αμερικής, τη Βρετανική Κοινοπολιτεία των Εθνών και την Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών θα αναλάβουν την παγκόσμια ηγεσία για την εγκαθίδρυση μιας Νέας Παγκόσμιας Ηθικής Τάξης με στόχο την μόνιμη ειρήνη, δικαιοσύνη, ασφάλεια και ανοικοδόμηση του πλανήτη”.

Αν είστε καλοί γνώστες της ιστορίας του δεύτερου μισού του εικοστού αιώνα και εξακολουθείτε να είστε ενημερωμένοι για το τι συμβαίνει γύρω μας, το κείμενο που ακολουθεί θα σας φέρει πάρα πολλούς συνειρμούς. Πολλοί από σάς ίσως και να το βρουν ανατριχιαστικά προφητικό.

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Η πολιτική μας θα είναι η εξής:

1. Εμείς, οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με τους συμμάχους μας, για λόγους εθνικής ασφάλειας και για την προάσπιση της διεθνούς ηθικής, είμαστε αποφασισμένες να συνθλίψουμε και να αφανίσουμε ολοσχερώς την στρατιωτική δύναμη των εισβολέων του Άξονα και των δορυφόρων τους, ασχέτως του κόστους, προσπάθειας και χρόνου που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση αυτής της αποστολής.

2. Η παλαιά παγκόσμια τάξη της αποικιακής καταπίεσης, της εκμετάλλευσης άλλων χωρών, του ανταγωνιστικού ιμπεριαλισμού και της εξαγορασμένης ισορροπίας της διπλωματίας των ισχυρών, η παλαιά τάξη των βασιλέων, δικτατόρων, προνομιούχων μειονοτήτων, πλουτοκρατικών μονοπωλίων και άλλων παρόμοιων κοινωνικών παράσιτων, της διεφθαρμένης τάξης που είναι υπεύθυνη για τον σημερινό παγκόσμιο αφανισμό και απειλεί την εθνική μας ασφάλεια και ειρηνική διαβίωση, δεν θα ανακάμψει ποτέ ξανά.

3. Η Νέα Παγκόσμια Ηθική Τάξη για τη μόνιμη ειρήνη και ελευθερία θα ιδρυθεί αμέσως μετά την επιτυχή λήξη του παρόντος πολέμου.

4. Για λόγους ιστορίας, οικονομικής δομής, ευνοϊκής γεωγραφικής θέσης και για την ευημερία του ανθρώπινου γένους, οι ΗΠΑ θα πρέπει οικειοθελώς να αναλάβουν την ηγεσία της νεοϊδρυθείσας παγκόσμιας τάξης.

5. Με στόχο τη μείωση των υπερβολικών και εγκληματικών δαπανών για εξοπλισμούς σε όλο τον κόσμο, οι ΗΠΑ, από κοινού με την Λατινική Αμερική, τη Βρετανική Κοινοπολιτεία των Εθνών και την ΕΣΣΔ, θα αναλάβουν την εγγύηση της ειρήνης προς όλα τα έθνη, τα οποία θα αφοπλιστούν και θα αποστρατιωτικοποιηθούν μόνιμα μετά τη λήξη αυτού του πολέμου.

6. Για να είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε αποτελεσματικά την έναρξη ενός μελλοντικού παγκόσμιου ολέθρου, στα πλαίσια της εκτέλεσης των καθηκόντων μας, σημαντική προϋπόθεση θα είναι το “αήττητο” των ΗΠΑ ως στρατιωτικής, ναυτικής και αεροπορικής δύναμης.

7. Για να υπάρξει ρεαλιστικός σχεδιασμός της στρατηγικής μας και της αμυντικής μας θωράκισης, είναι επιτακτικής σημασίας να αποκτήσουν οι ΗΠΑ τον έλεγχο όλων των κτήσεων των υπόλοιπων δυνάμεων ολόκληρου του δυτικού ημισφαιρίου, των περικείμενων θαλασσών τους όπως και των στρατηγικών νησιωτικών θέσεων, όπως φαίνεται και στον παραπάνω χάρτη.

8. Για τον σχεδιασμό της άμυνας του δυτικού ημισφαιρίου και μέσα στα πλαίσια και το όλο πνεύμα του νέου δόγματος Μονρόε για την αλληλεγγύη και την πολιτική “καλής γειτονίας” στο δυτικό ημισφαίριο, οι ΗΠΑ, με την έγκριση των Λατινοαμερικανικών Δημοκρατιών, θα αποκτήσουν τον έλεγχο και τα δικαιώματα επίβλεψης των περιοχών που θα περιέλθουν στην σφαίρα επιτήρησής της.

9. Για την ενίσχυση της θέσης μας στην Καραϊβική, η οποία είναι φυσικά μείζονος σημασίας για την άμυνα του ημισφαιρίου, θα προσφέρουμε κάθε δυνατό κίνητρο στις γειτονικές χώρες της Κεντρικής Αμερικής και των Δυτικών Ινδιών για την διευκόλυνση της ενσωμάτωσής τους στις ΗΠΑ, όπως δείχνει ο χάρτης.

10. Για να ενισχυθεί η πολιτικοοικονομική ενότητα του δυτικού ημισφαιρίου, οι ΗΠΑ προτίθενται να προωθήσουν και να στηρίξουν την ενοποίηση της Νότιας Αμερικής με σκοπό την ίδρυση των άρτια οργανωμένων, δημοκρατικών, ομόσπονδων “Ηνωμένων Πολιτειών της Νότιας Αμερικής”.

11. Οι απελευθερωμένες αποικίες της Βρετανικής, Γαλλικής και Ολλανδικής Γουϊάνας θα αναδιοργανωθούν ως μια πολιτεία των ΗΠΑ.

12. Όλες οι δυνάμεις θα εγκαταλείψουν τον έλεγχο των αποικιακών και στρατηγικών νησιωτικών κτήσεών τους σε όλο τον κόσμο.

13. Η Βρετανική Κοινοπολιτεία των Εθνών, δεύτερη στρατιωτική και ναυτική δύναμη, που συνεργάζεται στενά με τις ΗΠΑ ως δύναμη για την ελευθερία, θα διατηρήσει και θα αποκτήσει τον έλεγχο όσων περιοχών, βάσεων ειρηνευτικών δυνάμεων και στρατηγικής σημασίας νησιωτικών βάσεων θα είναι απαραίτητοι για την διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και ελευθερίας, όπως φαίνεται και στον χάρτη.

14. Η ΕΣΣΔ, τρίτη σε σημασία στρατιωτική δύναμη, που συνεργάζεται με τις ΗΠΑ ως δύναμη για την ελευθερία και την διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης, θα αποκτήσει τον έλεγχο των απελευθερωμένων και αποδιοργανωμένων παρακείμενων κρατών της ανατολικής Ευρώπης, όπως και αυτών της Γερμανίας και της Αυστρίας, προκειμένου να τις οργανώσει και τελικά να τις ενσωματώσει ως ισότιμες δημοκρατίες της ΕΣΣΔ, όπως απεικονίζεται κατά προσέγγιση στον χάρτη.

15. Θα οργανωθεί η Παγκόσμια Κοινωνία Εθνών, με ρόλο διαιτησίας και εποπτείας.

16. Θα οργανωθεί ένα διεθνές δικαστήριο με δικαιοδοσία απαγγελίας ποινών ολοκληρωτικού εμπάργκο, απομόνωσης, αποκλεισμού και κατοχής, σε συνεργασία με μια διεθνή αστυνομία, με σκοπό την δίωξη των παραβατών των νόμων της διεθνούς ηθικής.

17. Οι ΗΠΑ, σε στενή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Νότιας Αμερικής, τη Βρετανική Κοινοπολιτεία των Εθνών, την ΕΣΣΔ και την Παγκόσμια Κοινωνία των Εθνών, θα προωθήσουν και θα συμβάλουν στην ενοποίηση των χωρών που θα περιέλθουν υπό τον έλεγχό τους και των περιοχών που έχουν διαμελισθεί, ώστε να προκύψουν άρτια οργανωμένες, δημοκρατικές και πλήρως αποστρατιωτικοποιημένες δημοκρατίες, όπως απεικονίζεται κατά προσέγγιση στον χάρτη.

18. Οι περιοχές γνωστές ως Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, η νήσος Κορσική και τέλος η Ιταλία και τα νησιά Σαρδηνία και Σικελία θα ενοποιηθούν για να αποτελέσουν τις αποστρατιωτικοποιημένες ομόσπονδες “Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης”.

19. Οι περιοχές γνωστές ως Σουηδία, Νορβηγία, Δανία και τα νησιά Σπιτσμπέργκεν θα ενοποιηθούν για να αποτελέσουν τις αποστρατιωτικοποιημένες ομόσπονδες “Ηνωμένες Πολιτείες της Σκανδιναβίας”.

20. Η αφρικανική ήπειρος θα αναδιοργανωθεί και θα ενοποιηθεί για να αποτελέσει την αποστρατιωτικοποιημένη ομόσπονδη “Ένωση Αφρικανικών Δημοκρατιών”.

21. Οι περιοχές γνωστές ως Σαουδική Αραβία, Συρία, Λίβανος, Ιράκ, Ιζάζ, Άντεν και Ομάν θα ενοποιηθούν για να αποτελέσουν την αποστρατιωτικοποιημένη ένωση των “Αραβικών Ομόσπονδων Δημοκρατιών”.

22. Οι περιοχές γνωστές ως Ινδία, Αφγανιστάν, Βελουχιστάν, Νεπάλ, Μπουτάν και Βιρμανία θα ενοποιηθούν για να αποτελέσουν την αποστρατιωτικοποιημένη ένωση των “Ομόσπονδων Δημοκρατιών της Ινδίας”.

23. Οι περιοχές γνωστές ως Κίνα, Κεντρική Μογγολία, Θιβέτ, Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Ινδοκίνα και Κορέα θα ενοποιηθούν για να αποτελέσουν την αποστρατιωτικοποιημένη ομοσπονδία των “Ηνωμένων Δημοκρατιών της Κίνας”.

24. Οι περιοχές γνωστές ως Ελλάδα, Μακεδονία, Αλβανία, Κρήτη, Δωδεκάνησα και τα παρακείμενα νησιά του Αιγαίου Πελάγους θα ενοποιηθούν για να αποτελέσουν την αποστρατιωτικοποιημένη “Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ελλάδας”.

25. Οι περιοχές γνωστές ως Ιρλανδία και Βόρεια Ιρλανδία θα ενοποιηθούν για να αποτελέσουν την αποστρατιωτικοποιημένη ανεξάρτητη “Δημοκρατία της Ιρλανδίας”.

26. Η περιοχή των Αγίων Τόπων των αρχαίων Εβραίων, σήμερα γνωστή ως Παλαιστίνη και εμιράτο της Ιορδανίας, καθώς και οι όμορες περιοχές όπως φαίνονται στον χάρτη, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ιστορία και την επιτακτική ανάγκη επίλυσης του μεταπολεμικού προβλήματος του προσφυγικού πληθυσμού, θα ενοποιηθούν και θα αποτελέσουν την αποστρατιωτικοποιημένη “Δημοκρατία της Εβραϊκής Γης”.

27. Οι περιοχή γνωστή ως Ευρωπαϊκή Τουρκία, που βρίσκεται κοντά στα Δαρδανέλλια, τη θάλασσα του Μαρμαρά και τον Βόσπορο, με στόχο τον σχεδιασμό μιας στρατηγικής για βιώσιμη ειρήνη, θα τεθεί υπό τον έλεγχο της ΕΣΣΔ και της Τουρκίας.

28. Οι περιοχή γνωστή ως Τουρκία θα αποστρατιωτικοποιηθεί για να αποτελέσει την ανεξάρτητη “Δημοκρατία της Τουρκίας”.

29. Οποιαδήποτε πρόβληματα ανταλλαγής, μετακίνησης και επαναπατρισμού πληθυσμών προκύπτουν θα διευθετούνται από την Παγκόσμια Κοινωνία των Εθνών.

30. Οι εγκληματίες υπαίτιοι και οι σύμμαχοί τους ένοχοι για αυτόν τον φρικτό πόλεμο θα οδηγηθούν σε δίκη και θα τους απαγγελθούν ποινές δίχως προηγούμενο.

31. Όλοι οι Ιάπωνες πολίτες και άτομα ιαπωνικής καταγωγής αμφίβολης εμπιστοσύνης θα απελαθούν από όλο το δυτικό ημισφαίριο, τα προτεκτοράτα και οι στρατηγικής σημασίας νησιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, και η περιουσία τους θα δημευθεί με σκοπό να εξασφαλιστούν χρήματα για έργα ανοικοδόμησης μετά τη λήξη του πολέμου.

32. Όλοι οι Γερμανοί και Ιταλοί πολίτες και όλα τα άτομα γερμανικής και ιταλικής καταγωγής που είναι γνωστά ως υποστηρικτές ναζιστικών και φασιστικών ιδεολογιών θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση.

33. Η μετανάστευση Γερμανών, Ιταλών και Ιαπώνων στο δυτικό ημισφαίριο, τα προτεκτοράτα του και τις νησιωτικές βάσεις θα τερματιστεί επ’ αόριστον.

34. Όλα τα γερμανικής καταγωγής άτομα που διαμένουν στην Ανατολική Πρωσία και Ρηνανία θα μεταφερθούν στη γερμανική ενδοχώρα και στις περιοχές όπου έχουν γίνει μόνιμες απελάσεις πρωσικού πληθυσμού.

35. Όλα τα γερμανικής, ιταλικής και ιαπωνικής καταγωγής άτομα θα απελαθούν από τις κατακτημένες από τον Άξονα περιοχές και οι περιουσίες τους θα δημευθούν προκειμένου να εξασφαλιστούν πόροι για έργα ανοικοδόμησης μετά τη λήξη του πολέμου.

36. Για να επιτευχθεί:
α. η κάθαρση των εθνωτικών πληθυσμών των ηττημένων εισβολέων του Άξονα από την “μέθη” του στρατιωτικού σωβινισμού,
β. η απομάκρυνση και καταστροφή των πιθανών στρατιωτικών τους εγκαταστάσεων,
γ. η επανάκτηση των συσσωρευμένων λαφύρων,
δ. η επανεκπαίδευση πριν την τελική τους επάνοδο στην Οικογένεια των Εθνών, οι περιοχές της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ιταλίας και της Ιαπωνίας θα απομονωθούν σε ένα είδος αυστηρής και επ’ αόριστον “καραντίνας” και θα διοικούνται από διορισμένους κυβερνήτες που θα εποπτεύονται από την Παγκόσμια Κοινωνία των Εθνών.

37. Όλοι οι φυσικοί πόροι και η βιομηχανική και βιοτεχνική παραγωγή περιοχών που θα τεθούν υπό επιτήρηση θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες αποκατάστασης και ανοικοδόμησης στην μεταπολεμική περίοδο.

38. Για την επίτευξη της μείωσης της αριθμητικής δύναμης των εθνών-εισβολέων και την εξασφάλιση ενός πιθανού στρατιωτικού πλεονεκτήματος, θα σχεδιαστεί πολιτική ελέγχου του πληθυσμού, η οποία θα εφαρμοστεί στις υπό επιτήρηση περιοχές.

39. Στα πλαίσια της Νέας Παγκόσμιας Ηθικής Τάξης που επιδιώκουμε να ιδρύσουμε, εκτός από τις στοιχειώδεις πολιτικές ελευθερίες, είναι επιτακτικής σημασίας και οι ακόλουθες θεμελιώδεις οικονομικές μεταρρυθμίσεις:
(α) Κρατικοποίση όλων των φυσικών πόρων και δίκαιη κατανομή από κάθε ένα σε όλα τα έθνη, σε κάθε γωνιά της γης.
(β) Κρατικοποίηση των διεθνών τραπεζικών δραστηριοτήτων, των ξένων επενδύσεων, των σιδηροδρόμων και εργοστασίων ηλεκτρικής ενέργειας σε κάθε γωνιά της γης.
(γ) Κρατικοποίηση όλων των πολεμικών βιομηχανιών που ανήκουν σε μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις.
(δ) Ο δημόσιος έλεγχος των εμπορικών συναλλαγών και της εμπορικής ναυτιλίας.
(ε) Η ίδρυση ενός ενιαίου παγκόσμιου νομισματικού συστήματος.
(στ) Διεθνής ρύθμιση για ανώτατο όριο επιτοκίων, που δεν θα υπερβαίνει το 2%.

40. Για την εξασφάλιση της νίκης και της ηγετικής μας θέσης στα πλαίσια μιας ενιαίας δημοκρατικής προσπάθειας, στόχος του οποίου δεν είναι η εκδίκηση ή η εκμετάλλευση, αλλά η εξασφάλιση της ελευθερίας και της ασφάλειας για όλα τα έθνη για την ειρήνη και την πρόοδο, με την λήξη του παρόντος πολέμου το ενιαίο “Ανώτατο Στρατηγείο Επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών” θα αναγνωριστεί και θα μετεξελιχθεί στο “Ανώτατο Στρατιωτικό και Οικονομικό Συμβούλιο”, το οποίο θα συνεργάζεται με την Παγκόσμια Κοινωνία των Εθνών για την μεταπολεμική ανοικοδόμηση και την επικράτηση της παγκόσμιας ειρήνης.

41. Το “Ανώτατο Στρατιωτικό και Οικονομικό Συμβούλιο” θα διορίζει τους κυβερνήτες που θα διοικούν τις υπό επιτήρηση περιοχές, έως ότου τους δοθεί ανεξαρτησία υπό όρους.

Για την επίτευξη αυτών των αρχικών στόχων, πρέπει να αγωνιστούμε για την απόλυτη νίκη.

Πηγή


Συνειρμοί
Ανάμεσα στους πολλούς συνειρμούς που φέρνει το κείμενο, έχω μερικούς που θέλω να μοιραστώ μαζί σας και θα σας παρακαλούσα να καταθέτατε και τους δικούς σας συνειρμούς και τα ό,ποια συμπεράσματα εξάγετε από όλα τα παραπάνω:

(Άρθρο 9.) Για την ενίσχυση της θέσης μας στην Καραϊβική, η οποία είναι φυσικά μείζονος σημασίας για την άμυνα του ημισφαιρίου, θα προσφέρουμε κάθε δυνατό κίνητρο στις γειτονικές χώρες της Κεντρικής Αμερικής και των Δυτικών Ινδιών για την διευκόλυνση της ενσωμάτωσής τους στις ΗΠΑ, όπως δείχνει ο χάρτης.
(Δεν είχαν υπολογίσει ότι θα ερχόταν αργότερα ένας Τσε και ένας Φιντέλ!)

(Άρθρο 30.) Οι εγκληματίες υπαίτιοι και οι σύμμαχοί τους ένοχοι για αυτόν τον φρικτό πόλεμο θα οδηγηθούν σε δίκη και θα τους απαγγελθούν ποινές δίχως προηγούμενο.
(Η Ιταλία δεν δίκασε ποτέ κανέναν από τους φασίστες του καθεστώτος του Μουσολίνι. Εκτέλεσαν τον Μουσολίνι χωρίς δίκη –έτσι.. με μαφιόζικο τρόπο– και οι άλλοι τρύπωσαν στις επόμενες κυβερνήσεις ή έφυγαν στο εξωτερικό.)

(Άρθρο 33.) Η μετανάστευση Γερμανών, Ιταλών και Ιαπώνων στο δυτικό ημισφαίριο, τα προτεκτοράτα του και τις νησιωτικές βάσεις θα τερματιστεί επ’ αόριστον.
(Είδατε την ταινία του Κώστα Γαβρά “ΑΜΗΝ”; Αν την δείτε, προσέξτε την τελευταία σκηνή, με τους Ναζί να διοχετεύονται με ψεύτικα διαβατήρια από τους ίδιους τους Αμερικανούς: η αφρόκρεμα των Ναζί (επιστήμονες ερευνητές πυρηνικής φυσικής, ευγονικής, κτλ,) πήραν το ΟΚ για να μπούνε παράνομα στις ΗΠΑ και να στρατευθούν στον τομέα της στρατιωτικής έρευνας. Τα άχρηστα στοιχεία (ηλίθιοι στρατιωτικοί, π.χ) πήγαν όλοι στη Νότια Αμερική)

(Αρθρο 26). Η περιοχή των Αγίων Τόπων των αρχαίων Εβραίων, σήμερα γνωστή ως Παλαιστίνη και εμιράτο της Ιορδανίας, καθώς και οι όμορες περιοχές όπως φαίνονται στον χάρτη, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ιστορία και την επιτακτική ανάγκη επίλυσης του μεταπολεμικού προβλήματος του προσφυγικού πληθυσμού, θα ενοποιηθούν και θα αποτελέσουν την αποστρατιωτικοποιημένη “Δημοκρατία της “Εβραϊκής Γης”.

(Πρόσεξτε την 1η πρόταση: των αρχαίων Εβραίων, σήμερα γνωστή ως Παλαιστίνη”. Οι Παλαιστίνιοι, απόγονοι των αρχαίων Φιλισταίων, δεν έχουν κανένα δικαίωμα στα πανάρχαια πάτρια εδαφη τους γιατί οι Εβραίοι ήταν δηθεν πρώτοι εκεί! ¨Έτσι ακριβώς τους πόνεσε και ο αφανισμός ενάμιση εκατομμυρίου Βιετναμέζων, το προσφυγικό πρόβλημα των Βιετκόνγκ, των Παλαιστινίων, των Κυπρίων, των Ιρακινών, των Σέρβων… και έτρεξαν να τους εξασφαλίσουν νέα πατριδα!)

Στα σχόλια περιμένουμε τις δικές σας σκέψεις και τοποθετήσεις…