Κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση αποτελεί η ψήφιση του Ασφαλιστικού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών σε περίπτωση που υπάρξει ανταρσία στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τα Νέα, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν φθάσει μηνύματα δυσαρέσκειας από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν μπορεί να αντέξει» τις ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό αλλά και τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόικα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην κυβέρνηση φοβούνται ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος να επαναληφθούν «διαρροές» από την Κοινοβουλευτική Ομάδα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το Ασφαλιστικό, που εκτιμάται ότι θα γίνει έως τα μέσα του επόμενου μήνα.

Η εφημερίδα επικαλούμενη συνομιλητές του Γ. Παπανδρέου, γράφει ότι ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να θελήσει να προκηρύξει εκλογές ταυτόχρονα με τις περιφερειακές εκλογές. Ωστόσο, το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι οι σκέψεις του κ. Παπανδρέου δεν φαίνεται να βρίσκουν υποστηρικτές στο εσωτερικό της κυβέρνησης.


Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος είχε την Παρασκευή συνάντηση με επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι του μετέφεραν το κλίμα που υπάρχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στους ψηφοφόρους του κόμματος. 

Η Καθημερινή , επισημαίνοντας το εκρηκτικό κλίμα που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ, γράφει ότι οι αλλαγές που εξετάζονται, αφορούν τη διαιτησία, το όριο και τον χρόνο προειδοποίησης για τις απολύσεις και το ύψος της αποζημίωσης.