Το αλβανικό κοινοβούλιο πραγματοποίησε σήμερα (25 /6) ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της σφαγής της Τσαμουριάς από τον Ελληνικό Στρατό, ένα αίτημα του προέδρου του κόμματος των Τσάμηδων ( Κόμμα Δικαιοσύνης και Ενότητας – PDU), Shpëtim Idrizi, το οποίο έγινε δεκτό από το προεδρείο της αλβανικής βουλής.

Σε επίθεση με ύβρεις και απειλές προέβη ο βουλευτής του κόμματος των Τσάμηδων, Tahiri Dashamir, από το βήμα της αλβανικής βουλής κατά του εκπροσώπου του κόμματος της ελληνικής μειονότητας (HURP), Βαγγέλη Ντούλε, γιατί δεν σηκώθηκε κατά τη διάρκεια της σιγής λόγω της άρνησής του στην ύπαρξη της λεγόμενης «γενοκτονίας των Τσάμηδων», στην περιοχή της Θεσπρωτίας.

Ο εκπρόσωπος της ελληνικής μειονότητας απαντώντας στον εκπρόσωπο του κόμματος των Τσάμηδων δήλωσε ότι η απόφασή του για την άρνηση της λεγόμενης αυτής γενοκτονίας είναι προσωπική.

«Η στάση μου εκφράζει τους ανθρώπους που με ψήφισαν και είναι σύμφωνη με τις πεποιθήσεις μου και είναι μια προσωπική απόφαση που δεν την συζητώ με κανέναν» δήλωσε στο αλβανικό κοινοβούλιο ο Βαγγέλης Ντούλε.

Οι διαξιφισμοί μεταξύ των δύο βουλευτών διέκοψαν τις εργασίες του κοινοβουλίου για λίγα λεπτά, με απόφαση του προέδρου της αλβανικής βουλής.

echedoros