Του Δρ. Αθανασίου Δρούγου

Δήλωση-βόμβα από τον πρέσβη των ΗΑΕ στην Αμερικανική πρωτεύουσα. Ο Γιουσούφ αλ-ΟΤΑΙΜΠΑ είπε ότι «δεν μπορούν οι χώρες της περιοχής να επιβιώσουν με ένα πυρηνικό Ιράν».

Πρόσθεσε ότι «το όφελος μιας επίθεσης κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του ΙΡΑΝ υπερβαίνει κατά πολύ το οποιοδήποτε κόστος . Ασφαλώς θα υπάρξουν πολύπλευρες συνέπιες , και αντιδράσεις ανθρώπων γιατί μια μη-Μουσουλμανική χώρα θα βομβαρδίσει ξανά μια Μουσουλμανική, αλλά αυτό ότι και να γίνει θα συμβεί!».

Ο διπλωμάτης των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΕΜΙΡΑΤΩΝ τα είπε αυτά σε εκδήλωση του περιοδικού ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ στο ASPEN IDEAS FESTIVAL.

Είναι γνωστό ότι τα ΗΑΕ είναι από τις πιο στενές συμμάχους των ΗΠΑ και δυναμικά συμμετέχουν σε διαφόρα Νατοϊκά προγράμματα , ενώ επί χρόνια ανησυχούν έντονα για τις κινήσεις του ΙΡΑΝ στον πυρηνικό και πυραυλικό τομέα. Ο πρέσβης σόκαρε με τις θέσεις του το ακροατήριο , ενώ δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την διαδικασία των κυρώσεων. Πρόσθεσε ότι «παρά τις τεράστιες εμπορικές σχέσεις της χώρας του με το ΙΡΑΝ που σε ετήσια βάση φθάνουν τα 12 δις δολ, εν τούτοις είπε θα υπάρξουν συνέπειες, αλλά προέχει η ασφάλεια των ΗΑΕ και των άλλων κρατών της περιοχής που δεν θέλουν ένα πυρηνικό ΙΡΑΝ». Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του ο πρωην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ ΤΖΩΝ ΜΠΟΛΤΟΝ δήλωσε ότι «ο ΑΡΑΒΑΣ διπλωμάτης λέει την αλήθεια και ότι η μόνη λύση είναι η προληπτική επίθεση εναντίον των πυρηνικών βάσεων της Τεχεράνης».

drougos.gr