Στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες, βρίσκεται από χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ανταποκρινόμενος στη σχετική πρόσκληση του προέδρου της Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο. Οπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Σύνοδο, ο αρχιεπίσκοπος θα συμμετάσχει μαζί με άλλους Ευρωπαίους θρησκευτικούς ηγέτες σε συνάντηση διαλόγου με θέμα την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, που διοργανώνει σήμερα ο κ. Μπαρόζο σε συνεργασία , με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χερμαν Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γ. Μπούζεκ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο αρχιεπίσκοπος θα αναφερθεί αναλυτικά στις δράσεις και πρωτοβουλίες της αρχιεπισκοπής αλλά και εν γένει της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον κοινωνικό και προνοιακό τομέα και ιδιαίτερα στην ανάγκη στήριξης στις δύσκολες αυτές στιγμές που διέρχεται η πατρίδα μας, των πλέον ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Επιπροσθέτως θα τονίσει τη σημασία της συνεργασίας για τα ζητήματα αυτά με τους αρμόδιους φορείς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς η φετινή χρονιά έχει επισήμως ανακηρυχθεί ως έτος για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι ο αρχιεπίσκοπος θα καταθέσει στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις και προτάσεις της Εκκλησίας για την αντιμετώπιση των ως άνω φαινομένων που απειλούν τη συνοχή των ευρωπαϊκών κοινωνιών.