Σοκ προκαλεί η δολοφονία του καλού φίλου και  συναδέλφου  μας δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Νωρίς το πρωί, της 19ης Ιουλίου(2010) άγνωστοι χτύπησαν το κουδούνι της πολυκατοικίας του στην Ηλιούπολη και παραπλάνησαν το θύμα να κατέβει με το πρόσχημα ότι κάποιος τού κλέβει την αγαπημένη του μοτοσυκλέτα. Όταν κατέβηκε από το σπίτι του, τον πυροβόλησαν πολλές φορές.  17 σφαίρες από δυο διαφορετικά όπλα βρήκαν οι αρχές στο σώμα του. Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ έχουν συλλεχθεί οι κάλυκες από το σημείο της επίθεσης. Τις έρευνες για τη δολοφονία του 37χρονου δημοσιογράφου ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα της δολοφονίας. Εκδίκηση ή του έκλεισαν το στόμα ως  προειδοποίηση και μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση;

 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, και όπως δήλωσε η σύζυγος του δολοφονηθέντος στην αστυνομία -η οποία έχει υποστεί ισχυρό σοκ– άγνωστος χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματός τους, επί της οδού Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη, και όταν ο δημοσιογράφος άνοιξε αντίκρισε έναν άγνωστο ο οποίος του είπε ότι κάποιοι έκλεβαν το ΙΧ αυτοκίνητό του κάτω από την πολυκατοικία.

Ο Γκιόλιας κατέβηκε γρήγορα στην είσοδο όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο μάρκας Smart και εκεί άγνωστοι τον “γάζωσαν” με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, οι δράστες -που ήταν πιθανότατα τρεις- πυροβόλησαν με δύο πιστόλια των εννέα χιλιοστών και το θύμα δέχθηκε συνολικά 13 σφαίρες, ενώ βρέθηκαν 16 κάλυκες.

Στη συνέχεια διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο . Σύμφωνα με μία μαρτυρία που εξετάζουν οι αστυνομικοί, οι δράστες φορούσαν στολές, πιθανόν security ή Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι οι δράστες διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Honda Civic, το οποίο βρέθηκε καμένο γύρω στις 7:00 το πρωί στην οδό Ηλιουπόλεως, σε απόσταση περίπου 1,5 χλμ. από τον τόπο της δολοφονίας.

Το αυτοκίνητο αυτό εκλάπη από τον Άλιμο, το περασμένο Σάββατο 17/7/2010, και είχε δηλωθεί η κλοπή από τον ιδιοκτήτη του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανότατα για συμβόλαιο θανάτου και η δολοφονία ήταν άψογα οργανωμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος ερευνούσε μια μεγάλη υπόθεση και σε λίγες ημέρες θα τη δημοσιοποιούσε.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας  ήταν διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού “Θέμα FM” και φερόταν και ως διαχειριστής του μπλόγκ “Τρωκτικό”.

Γεννήθηκε στη Γερμανία στις 13 Φεβρουαρίου 1973. Ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αθλητής του στίβου ασχολήθηκε αρχικά με την αθλητική δημοσιογραφία και στη συνέχεια εντάχθηκε στην ομάδα Μ. Τριανταφυλλόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό New Channel. Ηταν παντρεμένος και πατέρας ενός δίχρονου αγοριού, ενώ η σύζυγος του κυοφορεί το δεύτερο παιδί τους.


Αποτροπιασμός και καταδίκη

Την δολοφονική επίθεση κατά του Σωκρατη Γκιόλια καταδίκασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος. Ανακοινώσεις εξέδωσαν πρόεδρος της Βουλής, η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός.

O πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Εκ μέρους όλων των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θέλω να εκφράσω την οργή και τη θλίψη για την αποτρόπαιη δολοφονική ενέργεια που αφαίρεσε τη ζωή του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Εκφράζουμε επίσης τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του“.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια προκαλεί αισθήματα αποτροπιασμού στην κοινή γνώμη και συγκλονίζει τη δημοσιογραφική οικογένεια, της οποίας το θύμα υπήρξε διακεκριμένο μέλος. Η Ελληνική κοινωνία περιμένει από τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν άμεσα την πολύ σκοτεινή αυτή υπόθεση και να εντοπίσουν και να συλλάβουν το ταχύτερο δυνατόν τους δολοφόνους” δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος.

Καταδικάζουμε τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Οι δολοφόνοι πρέπει να βρεθούν” αναφέρει σε ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Η σημερινή μέρα είναι θλιβερή γιατί δεν δολοφονήθηκε μόνον ένας θαρραλέος δημοσιογράφος αλλά η ίδια η δημοσιογραφία. Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια είναι ένας εκφοβισμός ,ένα συμβόλαιο θανάτου που υπέγραψαν αυτοί που ενοχλήθηκαν από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Σωκράτη” τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στον Ρ/Σ “Θέμα 9,89”.

Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του δημοσιογράφου Σωτήρη Γκιόλια. Η γκανγκστερικού τύπου δολοφονία του προκαλεί σοκ στο δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και γενικότερα. Η εξιχνίαση των αιτιών της δολοφονίας του άτυχου δημοσιογράφου αποτελεί καθήκον των διωκτικών αρχών” αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΝ.

Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ εκφράζει την οδύνη του για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια: “Ο τρόπος της δολοφονίας του, παραπέμπει στις πιο άγριες μεθόδους που έχει βιώσει η ελληνική κοινωνία και καθιστά επιτακτική την άμεση και δραστική παρέμβαση των αρχών, προς πάσα κατεύθυνση για την εξιχνίαση του εγκλήματος και την τιμωρία των υπευθύνων“. Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ συλλυπείται την οικογένεια του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια και δηλώνει ότι είναι δίπλα της.

Στα MME όλου του κόσμου η στυγερή δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Mε εκτενή ρεπορτάζ καλύπτουν ολοένα και περισσότερα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης την εν ψυχρώ εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια.

Πρώτο μετέδωσε την είδηση το αμερικανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο FOX News. Στο ρεπορτάζ του αναφέρει ότι ο 37χρονος δημοσιογράφος διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού στην Αθήνα εκτελέστηκε από αγνώστους με 15 σφαίρες.

Αναφέρει επίσης ότι οι αρχές δεν συνδέουν τη δολοφονία με τρομοκρατικό χτύπημα.

Ανάλογα ρεπορτάζ φιλοξενούν και τα πρακτορεία Αssociated Press, Agence France Press και το κρατικό κινεζικό Xinhua!

Από τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των μεγάλων διεθνών εφημερίδων και καναλιών πρώτα μετέδωσαν την είδηση τα αμερικανικά CBS και New York Daily News και το γαλλικό France24, ενώ εκτενέστατο είναι το ρεπορτάζ του κυπριακού ειδησεογραφικού δικτύου Cyprus News Report.

Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ- πρώτο θέμα


Διαβάστε την είδηση και από άλλα ΜΜΕ

Οδύνη για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, εκφράζει με ανακοίνωσή




Απόδοση ευθυνών για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια ζητά η




Δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας – TO BHMA

Δολοφονία Σωκράτη Γκιόλια – Νεότερα στοιχεία | NewsBlog.gr

Δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας : ΣΚΑΪ – www.skai.gr

in.gr – Θύμα δολοφονίας ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ

Δολοφονία Σωκράτη Γκιόλια « Φήμες

Δολοφονία Σωκράτη Γκιόλια – dolofonia sokrati gkioli

Δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας – News & Fun

Δολοφονήθηκε ο Σωκράτης Γκιόλιας | Sport.gr